reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

@Grabcia 31 marca skończył 14 miesięcy :), wg szanownej teściowej tak strasznie mało mówi. Moze faktycznie nie za duzo, tylko: mama, tata, baba, dziadzia, bach, ale nigdy nie uwierzę, ze dziecko w tym wieku wypowiada zdania ;)

Napisane na LG-H870 w aplikacji Forum BabyBoom

Każde dziecko inaczej, mój syn po skończonym roku mówił proste zdania. Inny zaczął bliżej 2rz, ale jeśli zna dużo słów, i je używa to nie ma problemu bo jeszcze ma czas. Ew można dyskretnie rozejrzeć sie za neurologopedą [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@leeleeth nauczona doświadczeniem wiem, ze na każdą umiejętność przyjdzie swój czas. Jako, ze to moje pierwsze dziecko, spanikowana, ze w wieku 7 miesiecy nie raczkuje, pojechałam do rehabilitntki i neurologa. Wszystko oczywiście w jak najlepszym porządku, po tygodniu od wizyt zaczął raczkować. Od 2 tygodni zaczął chodzić i narazie na tym się skupia. Synek wszystko rozumie co do niego mówię, pokazuje mnóstwo rzeczy. Niestety dziecko to nie maszynka, którą można zaprogramować na umiejętności w danym miesiacu życia :)

Mój syn pierwszy tez zaczął późno mówić, drugi tez mówi mniej ale motorycznie bardzo wyprzedza równieśnikow. Na wszystko przyjdzie czas.

Dziewczynki to jak z tymi paskami pH, pomożecie ?

Edit już kupiłam

@Grabcia 31 marca skończył 14 miesięcy :), wg szanownej teściowej tak strasznie mało mówi. Moze faktycznie nie za duzo, tylko: mama, tata, baba, dziadzia, bach, ale nigdy nie uwierzę, ze dziecko w tym wieku wypowiada zdania ;)

no to ja tez musiałabym juz być u logopedy bo mój mówi mama, baba, papa, ide, gdzie, bam, kiedy, daj i tylee....

@Grabcia123 nie można dac sie zwariować, temu pedowi które dziecko szybciej co robi. Czy w późniejszym życiu ma to jakiekolwiek znaczenie? Mam w rodzinie dziewczynke, która zaczęła mówić w wieku 3.5 roku, a teraz wygrywa wszystkie olimpiady i czyta książkę tygodniowo a ma 11 lat. Znowu znam chlopca, ktory bardzo szybko mówił i był strasznie rezolutny, niestety w dorosłym życiu juz sobie nie radzi...

Witam sie poświątecznie [emoji6]
Jak tam na froncie?
@baby_girl kiedy test?
@Imama jak sie czujesz ? Odpoczęłam cos przez święta? Jak synek?
@Miciur-ka przyszła @?
@kredkaczarna już z choróbska wyszłaś?
@Biedronka0506, a Ty Kochana jak sie czujesz?

Nas staranka w toku, po pierwszej panice idę zgodnie z planem bez stresu, na razie seksy z zabezpieczeniem, docelowy już następny.
Miałam plan żeby starać sie do czerwca, a czerwiec tuż tuż a ja nadal bez ciąży [emoji55] i już zastanawiam sie czy przeciągnąć sprawę [emoji23]
Mam nadzieje, ze dzisiaj dojdzie rephresh i replens.

@Gosica jak tam?
Faktycznie po Lukrecji dużo bardziej czuje wszystko, normalnie mam wrażenie, że czuje jak jajo rośnie [emoji6]

Witam sie poświątecznie [emoji6]
Jak tam na froncie?
@baby_girl kiedy test?
@Imama jak sie czujesz ? Odpoczęłam cos przez święta? Jak synek?
@Miciur-ka przyszła @?
@kredkaczarna już z choróbska wyszłaś?
@Biedronka0506, a Ty Kochana jak sie czujesz?

Nas staranka w toku, po pierwszej panice idę zgodnie z planem bez stresu, na razie seksy z zabezpieczeniem, docelowy już następny.
Miałam plan żeby starać sie do czerwca, a czerwiec tuż tuż a ja nadal bez ciąży [emoji55] i już zastanawiam sie czy przeciągnąć sprawę [emoji23]
Mam nadzieje, ze dzisiaj dojdzie rephresh i replens.

@Gosica jak tam?
Faktycznie po Lukrecji dużo bardziej czuje wszystko, normalnie mam wrażenie, że czuje jak jajo rośnie [emoji6]

Nie doszło do poronienia u mnie jeszcze. Dziś wizyta 11:45. Napisze jak sie ogarne popołudniu. Licze na pomyłke.

Dzieki leeleeth za pamiec. Jeszcze na antybiotyku jestem ale juz spoko troche mi zostal kaszel suchy. Gorzej ze dzieci znow zasmarane. Powiem wam ze zaczynam.miec watpliwosci czy chce 3 dziecko. Jeszcze z mezem jestesmy na ostre noze od wielkiej soboty. Wiec swieta mialam z dupy. Dobrze ze rodzice przyjechali do nas to chociaz bylo z kim pogadac. Tesciom chyba cos maz nagadal bo tez sie gadalo z nimi tak ze szkoda gadac. Wiec w sumie z dupy wszytsko. A tak poza tym to dzis mi jakos wychodzi owulacja.
Gosica przykro mi kochana. Ja 3 razy mialam biochemiczna ciaze ale za to po biochemicznej w nastepnym cycklu zachodzilam. Badz silna.
Biedronka tule mocno ja tez w 10tc dowiedzialam sie ze mal3nstwo przestalo sie rozwijac ok 6tc :( wspolczuje bardzo. Duzo sily Ci zycze

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Leeleth, dziękuje! U mnie już OK. Na szczęście już po tym najgorszym. Krwawienie prawie ustąpiło. Dzisiaj zakupuje żurawinie, paski i może za 2 tyg działamy. Mam nadzieje, ze na ovu nie będę czekała zbyt długo. Czyli docelowy sex już jutro? Po ilu min robisz j&d?
Biedronko, trzymam kciuki żeby jednak wszystko było dobrze. Please odezwij się po wizycie.
Kredkaczarna, dzięki już jest OK. Słoneczko swieci, mam poki co pozytywne nastawienie. Musi być dobrze! Nie przejmuj się kłótnia, w małżeństwie tak jest. Raz z górki a innym razem pod górkę.

Do góry