reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

LeeLee jesteś super babka i nie każda matka może powiedzieć o sobie, to że jest mamą 5 synów!!! To jest bardzo wyróżniające i piękne!
Imama-wszystkie czekamy z Tobą na usg jak na swoje:p niech będzie różowy dym. Będziemy potem analizować, co mogło zadziałać?:)
Miciur-ka ja też sny miałam już z córkami:( raz mi się śniła wojna, nalot jakiś samolotów bombowych i biegłam z dwiema dziewczynkami, jedną miałam na rękach, na biodrze, a drugą trzymałam za rękę...inny sen, że rodziłam wcześniaka i jakoś dziwne to było, bo pouczałam położne, co powinny robić bo chyba zaczynałam rodzić i ostatecznie stwierdziłam, że kobiety się nie znają na rzeczy i że chyba zmienię szpital i wstrzymam poród:p i jeszcze mi się śniło, że jechałam tramwajem i byłam w ciąży i wiedziałam, że to córka. Miałam też sen, że znalazłam porzuconego niemowlaczka i to też dziewczynka była i że inną się zaopiekowałam, czy w obronę wzięłam. Takie różne sny...

reklama
A ze znajomą sobie niedawno żartowałyśmy, że fajnie by było razem w czwartej ciąży chodzić....oni się jeszcze zastanawiali, planowali trochę później (ja z mężem, to byśmy już chcieli, ale parę spraw nas wstrzymuje niestety), no i znajoma mi wczoraj pisze, że test zrobili i czwarte w drodze...fajna niespodzianka:) (mają już dwie córki i synka)
No a u mnie, to co najwyżej niespodzianka może wyjść, bo serducha były okołoowulacyjne (miałam mega przyspieszony cykl, jak nigdy!). Ale pewnie nic z tego. Buziaki for You all!

Biedronka, u mnie 6/7 dpo. Dzisiaj ten jajnik z którego byla owu mocno mnie zakupił. Chyba zaczynam sobie wkręcać [emoji51]
Imama, chcialabym się przestać obijać, chociaż ostatnio wzięłam się za ćwiczenia i 2,3 razy w tygodniu chodzę na fitness ;) potem w ciazy będę musiała z części ćwiczeń zrezygnować.
Gorligor, może akurat Twoje sny są prorocze, Hmm w kwestii płci dziecka ;) jak były serducha to nigdy nic nie wiadomo, trzymam kciuki[emoji110] licze ze pozytyw się w końcu posypią [emoji6]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Maciurka Ty masz 2 synów? W jakim wieku sa dzieci? Jak przygotowujesz się do tej ciąży?

Mam znajomych co mają 4 dzieci w krótkim odstępie czasu trójkę planowali. I zaczynając od dziewczynki co dziecko to inna płeć. Super im się ułożyło nic nie zmieniali nic nie planowali a co ciąża to inna płeć. A gdy wpadli z 4 okazało się ze będzie chłopczyk ;)

Ogólnie nie myslam o 3 dzieci ale coraz częściej przychodzą do mnie takie myśli. Nie wiadomo jak będzie ten nasz 2 synek Ale Jaś troszkę nas wymeczyl - kołki, ale znosił ząbkowanie I noce kiepskie przez ponad 2 lata...

Aleksandra tez nie myślałam o trzecim dopiero właśnie jak mój drugi syn taki spokojny to mnie naszło na ta córkę. Ale ogólnie tez były kołki i męczarnia do czwartego miesiąca a później luz dlatego się tak szybko zdecydowaliśmy.
Gosica No to trzymam kciuki ze te kłucie to dobry znak! Nie zapeszajac [emoji6]
Gorligor co za sny hehe mi się córka JesCze nie śniła. Teraz niedawno miałam sen ze znajoma urodziła i z siostra o tym rozmawiałam i mówiłam ze teraz synka urodziła (a ma syna i córkę). W sny nie wierze bo mi się śni zawsze to o czym myśle itd.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
U mnie 9 dpo. Jutro 10 dpo. Tez sobie oczywiście już wkrecam. Wczoraj mnie tak swidrowalo w macicy i kluje mnie jajnik. Piersi mnie słabo bolą a z synem tak miałam właśnie ze mnie nie bolaly mocno. Ehhh strasznie się dluzy po owu.

Do góry