reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy możliwe, żeby to była ciąża?

Dziękuję 🥰
To już połowa za Tobą, 🙂 teraz już będzie z górki. Fajnie, że u was wszystko dobrze, jeszcze troszkę i też będziesz trzymać swoje maleństwo 🥰
Oj oby ten czas przyspieszył🙈. Cały czas jednak borykam się z takim lękiem, że coś się złego stanie. Mam wrażenie, że powinnam się bardziej cieszyć, ale to chyba taki charakter. Obiecywalam sobie, że w II trymestrze odetchnę, ale jakoś tego nie widzę. :(

reklama
Dziewczyny, wyjaśnijcie mi jedną rzecz. Otóż byłam dzisiaj na wizycie ale na zastępstwie u innego lekarza (mój chory). Wszystko ok, oczywiście dziecko dalej mniejsze o 2 dni niż z terminu ustalonego na prenatalnych. Ale martwi mnie co innego - porownalam w domu wyniki poprzednie sprzed około 10 dni (chciałam kontrolę tak szybko bo wyjeżdżam i chciałam mieć pewność że jest ok). I tam wtedu obwod brzuszka był na 18t2d, dzisiaj wszystko oczywiście urosło ale brzuszek jest jakbu najmniejszy i w dolnej granicy i określany na 18t3d. Przez taki czas tylko jeden dzień? Nie porównywalam z lekarzem obu usg Ale mówił że jest ok ogólnie. Jak rozumieć że wszystko rośnie a brzuszek tak w dolnej granicy? Wedle terminu jestem w 19t4d

Dziewczyny, wyjaśnijcie mi jedną rzecz. Otóż byłam dzisiaj na wizycie ale na zastępstwie u innego lekarza (mój chory). Wszystko ok, oczywiście dziecko dalej mniejsze o 2 dni niż z terminu ustalonego na prenatalnych. Ale martwi mnie co innego - porownalam w domu wyniki poprzednie sprzed około 10 dni (chciałam kontrolę tak szybko bo wyjeżdżam i chciałam mieć pewność że jest ok). I tam wtedu obwod brzuszka był na 18t2d, dzisiaj wszystko oczywiście urosło ale brzuszek jest jakbu najmniejszy i w dolnej granicy i określany na 18t3d. Przez taki czas tylko jeden dzień? Nie porównywalam z lekarzem obu usg Ale mówił że jest ok ogólnie. Jak rozumieć że wszystko rośnie a brzuszek tak w dolnej granicy? Wedle terminu jestem w 19t4d
Moim zdaniem nie ma co porównywać pomiarów dwóch lekarzy. Szczególnie, że takie różnice to czasem kwestia centymetra :)

Podczas moich drugich badań prenatalnych tak się złożyło, że miałam 3 usg u 3 różnych lekarzy w jednym tygodniu. Wszystkie parametry różniły się, nawet szacowana waga zmieniała się znacznie, a to było ledwo 2-3 dni różnicy między badaniami.

Hej Lilith92, jak tam u was? Mam nadzieję, że macie się dobrze.
Hej :) dziękuję że pytasz - u nas 26 tc, a wydaje mi się jakbym już rok w tej ciąży była. Nie wiem, skąd wszyscy mówią, że czas ciazy szybko zlatuje🙈. Badania ok, jutro krzywa, niestety borykam się teraz z jakimś dziwnym swiadem - nie wiem czy podrażnienie czy Pimafucin nie pomógł. Generalnie klasyka - ciągle coś. Marzę już o tym, by nadszedł termin i abym mogła już trzymać córkę w ramionach.

A jak u Ciebie?

Hej :) dziękuję że pytasz - u nas 26 tc, a wydaje mi się jakbym już rok w tej ciąży była. Nie wiem, skąd wszyscy mówią, że czas ciazy szybko zlatuje🙈. Badania ok, jutro krzywa, niestety borykam się teraz z jakimś dziwnym swiadem - nie wiem czy podrażnienie czy Pimafucin nie pomógł. Generalnie klasyka - ciągle coś. Marzę już o tym, by nadszedł termin i abym mogła już trzymać córkę w ramionach.

A jak u Ciebie?
Ja miałam wrażenie, że druga połowa ciąży przeleciała baaaardzo szybko :) I cóż, 3 miesiące mojego synka jeszcze szybciej :D Też miałam wiecznie jakieś infekcje, łącznie z tym, że raz bakterie wyszły mi powyżej 80tysiecy. Lekarz już mnie chciał kłaść do szpitala, ale antybiotyk na szczęście pomógł Super, że wszystko się u was układa, trzymam kciuki :)

Ja miałam wrażenie, że druga połowa ciąży przeleciała baaaardzo szybko :) I cóż, 3 miesiące mojego synka jeszcze szybciej :D Też miałam wiecznie jakieś infekcje, łącznie z tym, że raz bakterie wyszły mi powyżej 80tysiecy. Lekarz już mnie chciał kłaść do szpitala, ale antybiotyk na szczęście pomógł Super, że wszystko się u was układa, trzymam kciuki :)
No ja już jestem za połową i nic nie przyspiesza 🙈🙈🙈. No mi wyszły nieliczne kolonie candidas, wzięłam globulki przeszło i w badaniu czysto - wtedy żadnych objawów. Teraz nagle znowu piecze. Jezu serio, tak się nie mogę doczekać końca ciazy i tego jak moja córka będzie na świecie!

reklama

A jak u Ciebie?
Dobrze, że u Was wszystko ok. 🙂 Macie termin na grudzień o ile dobrze pamiętam, na którego? Jak dojdziesz do 30 tygodnia to może zacznie to lecieć szybciej.
Badanie krzywej to najgorsze badanie w czasie ciąży 🤢 Dobrze, że mam to dawno za sobą, dla mnie to było straszne, wypicie tego świństwa.

U mnie generalnie wszystko ok. W najbliższym czasie różne wizyty kontrolne u lekarza z małym.
Bardzo dobrze mi przybiera na wadze, a jest tylko na piersi. Prawdziwy z niego głodomor.
Ja za to mam różne wahania nastroju. Nie wiem czy to przez zmęczenie, czy hormony. Brakuje mi snu. To jest dla mnie ciężkie. Funkcjonuje w trybie zombie 😂

Do góry