reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy możliwe, ze to ciąża?

reklama
Na dzien dzisiejszy wciazy nie jestes, beta wyklucza, a czy za tydzien sie to zmieni tego nikt nie wywrozy, organizm kobiety to nie matematyka, nie da sie przewidziec ile bedzie trwac dany cykl, bo z jakiegos powodu moze byc bezowulacyjny, moze owulacja wystapic duzo pozniej wiec @ tez sie pojawi z opoznieniem, moze nie nadejsc wogole jesli zaciazysz, ale bez wizyty u lekarza ktory oceni w jakiej fazie cyklu jestes, czy cos blokuje @ itd nie stwierdzisz nic. Tak wiec nie nakrecaj sie tylko dzialaj bo skoro sie staracie to czekanie i doszukiwanie sie objawow jest stratą czasu i nie pozwala Ci rozsadnie podejsc do tematu.

Zgadzam się z resztą odpowiedzi... ale jeśli masz jakieś wątpilowsci powtórz betę jeszcze raz. Ile Trwają Twoje cykle ? Czy jesteś pewna czy wtedy byly dni płodne? Ile jest już opozniona @ ?. Czasem się owulacja przesuwa. Jeśli mialas w tamtym czasie wyniki napewno byly by pozytywne. Beta rosnie z chwilą zapłodnienia A ona ma miejsce ok 7-12 dniu po owulacji. Jeśli byś była w ciazy to była by ciąża. A objawy ... człowiek jak bardzo chce ciazy zazwyczaj doszukuje się objawów🤷‍♀️

Zgadzam się z resztą odpowiedzi... ale jeśli masz jakieś wątpilowsci powtórz betę jeszcze raz. Ile Trwają Twoje cykle ? Czy jesteś pewna czy wtedy byly dni płodne? Ile jest już opozniona @ ?. Czasem się owulacja przesuwa. Jeśli mialas w tamtym czasie wyniki napewno byly by pozytywne. Beta rosnie z chwilą zapłodnienia A ona ma miejsce ok 7-12 dniu po owulacji. Jeśli byś była w ciazy to była by ciąża. A objawy ... człowiek jak bardzo chce ciazy zazwyczaj doszukuje się objawów🤷‍♀️
Cykle 30-33 dniowe. Z moich obliczeń wynika, ze właśnie wtedy miałam dni płodne, ale co do owulacji pewności nie mam bo nie mierze temperatury na przykład. Posługuje się kalkulatorem owulacji jeśli o to chodzi. Wiem, ze może tutaj działa psychika, jednak nigdy wcześniej się tak nie czułam. Jedna ciąże straciłam przez zasniad w 6 tyg. ciąży i może teraz dopatruje się po prostu objawów, bo jednak bardzo chciałabym, żeby się okazało, ze to fasolka. W pierwszej ciąży nie miałam żadnych objawów oprócz braku miesiączki, a teraz trochę mnie to wszystko zastanawia. @ spóźnia mi się 7 dni na dzień dzisiejszy.

Cykle 30-33 dniowe. Z moich obliczeń wynika, ze właśnie wtedy miałam dni płodne, ale co do owulacji pewności nie mam bo nie mierze temperatury na przykład. Posługuje się kalkulatorem owulacji jeśli o to chodzi. Wiem, ze może tutaj działa psychika, jednak nigdy wcześniej się tak nie czułam. Jedna ciąże straciłam przez zasniad w 6 tyg. ciąży i może teraz dopatruje się po prostu objawów, bo jednak bardzo chciałabym, żeby się okazało, ze to fasolka. W pierwszej ciąży nie miałam żadnych objawów oprócz braku miesiączki, a teraz trochę mnie to wszystko zastanawia. @ spóźnia mi się 7 dni na dzień dzisiejszy.
Kochana kazdy cykl wyglądać moze inaczej... najlepiej udaj się do lekarza

Mała poprawka, nie zapłodnienia, a zagnieżdżenia 🙂

reklama
u mnie podobnie okres spóznia sie juz tydzien, beta z krwi w zeszłym tyg nie pokazała ciązy, dzis byłam na usg - nic nie zapowiada okresu, ciazy tez nie widac, sladowe ilosci płynu w zatoce Douglasa sugerują, że byla owulacja ale pózniej, wiec ja czekam jeszcze tydz zeby powtórzyc bete, bo owu moze sie 2 tyg przesunąć

Do góry