reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy moje dziecko mnie lubi?

Czytając wszystkie posty uświadomiłam sobie że mój brzdąc kojarzy mnie z intensywną zabawą z karmieniem ze spacerem chyba ze wszystkim a dzisiaj za bardzo tego nie było i mi marudził. Więc mam przegwizdane:-)i oby to co Megami napisała się sprawdziło :baffled:

reklama
że nie bedziemy wiecznie ich całym światem? też o tym czasem marze :) ale z kolei prawie 3 letni syn koleżanki, kiedy ostatnio chciała się z nim bawić w chowanego na podwórku, wyraźnie zakomunikował jej, że on nie bedzie bawił się z nią, tylko z jakimś innym chłopcem i była niepocieszona, że jej syn : "już jej nie potrzebuje" :))) potem bedziemy z rozrzewnieniem wspominać te czasy :)

Dzieci z domu wyjdą, założą własne rodziny, usamodzielnią się a my będziemy musiały z tym żyć i sobie radzić :-D

Tak usamodzielnią się , ale to dopiero za kilka lat. Teraz wymyśliłam taką teorię, że moje dziecko mnie lubi tylko ma inne nawyki. Wie, że ja np. go z łóżeczka nie wezmę prędko na ręce więc sobie w nim spokojniej siedzi, a nauczył się, że tata i babcia go biorą i szybko wyciąga do nich rączki.Wie czego po kim się spodziewać. Co myślicie dziewczyny , coś w tym jest?Pocieszcie mnie, że nie poniosłam klęski macierzyńskiej . Pozdrawiam :)

Wyszukujesz problemy ;-) Dziecko poznaje świat, inne osoby, jest tym bardzo zainteresowane... A Ty dla niego jesteś oczywistą oczywistością, częścią niego. Poczytaj o rozwoju dziecka, coś z psychologii rozwojowej np. ;-) Jak Cię to pocieszy, to niebawem czeka Was okres lęku separacyjnego. Jest szansa, że będzie Ci wisiało przy nodze...
:-D

reklama
wydaje mi się, że przy 11 miesięcznym dziecku jest ciężko stwierdzić, że kogoś nie lubi :) na razie nie martw się tym za bardzo, a na tatusia przełóż trochę więcej obowiązków niż tylko zabawa z dzieckiem ;)

Do góry