reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy mogło dojść do zapłodnienia?

Ten ryzykowny stosunek był na końcówce stycznia, rozumiem, że już na spokojnie jest sens zrobić test i będzie wiarygodny po takim czasie?

Pytanie czym dla kogo jest końcówka stycznia. Dodaj sobie do tego dnia 7 dni (maxymalna rzadka, ale jednak żywotność plemników) i 14 na czas implantacji (do chodzi do niej w przeciągu 6-12 dni od owulacji + 48h na odpowiedni poziom hcg). Generalnie w przeciągu 21 dni od ryzykownego stosunku ma się 100% pewności czy jest czy nie jest się w ciąży

reklama
Pytanie czym dla kogo jest końcówka stycznia. Dodaj sobie do tego dnia 7 dni (maxymalna rzadka, ale jednak żywotność plemników) i 14 na czas implantacji (do chodzi do niej w przeciągu 6-12 dni od owulacji + 48h na odpowiedni poziom hcg). Generalnie w przeciągu 21 dni od ryzykownego stosunku ma się 100% pewności czy jest czy nie jest się w ciąży
29 stycznia, wiec wnioskuje aby jeszcze chwile zaczekać :(

29 stycznia, wiec wnioskuje aby jeszcze chwile zaczekać :(

No większość plemników żyje 2-3 dni więc myślę, że mniej więcej wtorek-środa badanie krwi powinno być wiążące.
Ale różnie to bywa, mojego męża plemniki spokojnie sobie 7 dni poczekały, ale my staraliśmy się o dziecko ;)

No większość plemników żyje 2-3 dni więc myślę, że mniej więcej wtorek-środa badanie krwi powinno być wiążące.
Ale różnie to bywa, mojego męża plemniki spokojnie sobie 7 dni poczekały, ale my staraliśmy się o dziecko ;)
Dziekuje, w takim razie poczekam :) a może umiesz mi wytłumaczyć jak wyglada to plamienie implantacyjne? Bo w internecie za dużo nie jest opisane, zastanawiam się czy to tylko krew, czy ze śluzem może być, czy tylko może być brązowe itp. Byłabym wdzięczna, aby chociażby na przyszłość wiedzieć :)

Do góry