reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy mogę być w ciąży ?

Oktavia71

Początkująca w BB
Witam mam takie pytanie i proszę o jak najszybszą odpowiedź :/
O godzinie 4:20 kochałam się z chłopakiem i doszedł do środka, jutro mam mieć okres i z mojego kalendarzyka piszę że niska szansa na ciąże. Moje pytanie jest takie czy mogę być w ciąży skoro jestem przed miesiączką a mam miesiączki co 24 dni, kilka razy się zdarzyło 26 dni zazwyczaj regularne. Czy mogę być w niechcianej ciąży ? Z góry dziękuje i proszę o szczerą i rozsądną odpowiedź :)

reklama
Witam mam takie pytanie i proszę o jak najszybszą odpowiedź :/
O godzinie 4:20 kochałam się z chłopakiem i doszedł do środka, jutro mam mieć okres i z mojego kalendarzyka piszę że niska szansa na ciąże. Moje pytanie jest takie czy mogę być w ciąży skoro jestem przed miesiączką a mam miesiączki co 24 dni, kilka razy się zdarzyło 26 dni zazwyczaj regularne. Czy mogę być w niechcianej ciąży ? Z góry dziękuje i proszę o szczerą i rozsądną odpowiedź :)
Rozsądnie będzie zabezpieczać się. Tabletka - po - to nie rozwiązanie. A szanse są zawsze. Nasze organizmy potrafią zaskoczyć.

reklama
Jeszcze dokładna godzina ..:D
Odp mozesz znac dopiero za kolo 10 dni z bety albo kolo 2 tyg z testu
Wiesz co przy regularnych cyklach raczej nie ma szans choc zdazaja sie wypadki :p
Ja mialam cykle nieregularne przed ciaza i zaszlam w dniu okresu ale to mialam nawet 40 dniowe owulacja wystąpiła w dniu kiedy miala byc miesiaczka nawet nie wiedzialam myslalam ze mialam wcześniej:p
Wiec raczej u Ciebie nie ma szans pewnie dostaniesz okres jutro :)
A i rada na przyszłość nie patrz nie sugeruj sie kalendarzykiem:)

Oczekiwałam odpowiedzi prawdopodobieństwa i jeśli ktoś by dał odpowiedź że tak możesz zajść to po prostu kupię tabletkę dzień po , a pytam z ciekawości :) Ciekawość nie boli :)
Boli, boli. Przede wszystkim jeśli chcesz skorzystać z tabletki ,,dzień po" to masz na to czas przez 72h od stosunku. Przypominam, że od niedawna ta tabletka w Polsce znowu jest na receptę, a w weekend może być trudno znaleźć lekarza, który wypisze Ci receptę, ale również aptekę bez klauzuli sumienia. Ale jak wolisz czekać na odpowiedź z forum to Twoja sprawa.

Boli, boli. Przede wszystkim jeśli chcesz skorzystać z tabletki ,,dzień po" to masz na to czas przez 72h od stosunku. Przypominam, że od niedawna ta tabletka w Polsce znowu jest na receptę, a w weekend może być trudno znaleźć lekarza, który wypisze Ci receptę, ale również aptekę bez klauzuli sumienia. Ale jak wolisz czekać na odpowiedź z forum to Twoja sprawa.
Jak to łatwo napisać, że przecież jest tabletka dzień po. Przykre...

Nie napisałam że jestem w ciąży po 2 godzinach pomocy XD :)
Tyko zapytałam czy jest jakieś prawdopodobieństwo zajścia w ciąże a nie czy jestem w ciąży.
Bo na test będzie już za późno...
Oczekiwałam odpowiedzi prawdopodobieństwa i jeśli ktoś by dał odpowiedź że tak możesz zajść to po prostu kupię tabletkę dzień po , a pytam z ciekawości :) Ciekawość nie boli :)
To zobaczysz na swojej skórze no a ginekolodzy czasami tak nie dają recepty na tabletkę dzień po a ja trzeba przyjąć najlepiej w 48godzinach jak najszybciej...

Jak to łatwo napisać, że przecież jest tabletka dzień po. Przykre...

? A co miała jej napisać skoro jest już po. Ma jej prawić morały że trzeba było się zabezpieczać? Przecież to teraz nie ma sensu! Jeśli boi się ciąży niech bierze tabletkę po, lub spędzi najbliższe dni w niepewności. Jak się nie myśli przed to trzeba kombinować po. To pewnie młoda dziewczyna (nie ma męża tylko chłopaka) więc jeśli nie chce zajść w ciążę a się tego boi to lepiej niech łyknie pigułkę a następnym razem myśli co robi... Tak jak piszą poprzedniczki- zabezpieczajcie się skoro nie chcecie teraz dziecka. Lepiej Ci chyba wydać 5zl na gumki niz ganiac za tabletka ktora do najtanszych nie należy.

Przecież tabletka po ma niedopuścić do zapłodnienia, to nie jest lęk wczesnoporonny. Osobiście uważam, że taka tabletkę należy nabyc przed stosunkiem, a nie później w stresie szukać lekarza.

reklama
Do góry