reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Cześć :)
skrzat szalejesz :) post pod postem ;-)
Ja też sprzątam od rana i na razie końca nie widać. Sypialnię i pokój Zosi wymiotłam i wymyłam podłogi jeszcze jeden mi została ale to gorzej bo muszę poprzestawiać parę rzeczy w tym Marysię a to się wiąże z niezadowoleniem i marudzeniem. Pranie się pierze, talerze się myją oooooch z tym zmywaniem najwięcej roboty;-)

Ewa u nas też się szukało zajączka. W paczuszce zawsze było słodkie, nigdy nie robiliśmy sobie drogich prezentów. Teraz chcę to trochę zmienić bo wole dać dzieciom drobny prezencik niż kupować tonę słodkiego.

tygrynka co Wy macie z tym majonezem? Faktycznie taki dobry?

reklama
witam i ja z rana :D
Skrzat Ty czyściochu, pewnie juz mozna z podlogi u Was jesc :D u nas s&p przesikiwaly sie na potege, tak jak huggiesy, dady.. mały ma złotą dupkę na pampersy tylko :D ale teraz kupiłam w realu duża paczkę (5tki, 82szt) za 62zł, więc chyba nie najgorzej?
jagmar tutaj jest majonez kętrzyński, bez konserwantów i sztucznych dodatków, dziewczynom się zamarzyło spróbowac no to spelnie ich zachcianke :D

dzisiaj ja robie obiad w domu (raz robila mama kurczaka, raz brat chińszczyznę, raz obiad robiła pizzeria :D), wiec zaraz zmykam na zakupy, moze jeszcze uda mi sie dzisiaj na masaz skoczyc :D

Witam
Skrzat ja do łazenki mam: przejrzysty- on jest do kabiny, w sprayu jest do wc, zółty typowy do łązienki, rózowy- kamien i rdza, osady itd, pamarańaczowy do kuchni (tłuszcz) jest ich sporo bys musiała isc i sobie zobaczyc :tak:

uciekam sprzatc dalej :p

Na-tuska no to z tych co wymieniłas nie mam tylko żółtego:p Bo do wc mam, rózowy mam, pomoranaczowy mam, a do kabiny mam takie z żabka Froscha:p He he no nić może dziś kupię ten żółty jak będę w pobliżu Lidla:)

Dzień dobry !

Ale sprzątacie pełna parą.
Ja się dopiero zbieram do życia, no ale moje dziecko wstało godzinę temu, a ja z nim :-D
Też mam w planach porządki dziś, takie konkretne, żeby przed świętami tylko kurze i podłogi przelecieć.

Skrzat, no 3 lata się wstrzymywała lekarka nasza z tymi migdałami, ni chciała ciąć.
Ale jak mu się zaczęły anginy co 2 miesiące, a nawet co 2 tygodnie :-( i zrobiła mu badania,to ASO wyszło 577 (norma 150), no i kazała ciąć.
Pan profesor wczoraj nie był przekonany, mówi, że są gorsze przypadki, nie jest z nim tak źle.
Mamy czas, to jeszcze rok, jak nie będzie chorował, to się zabieg odwoła.
Ja na to cięcie wcale nie naciskam, ale termin z racji czasu oczekiwania wolałam mieć zaklepany :tak:

Tygrynka ja poproszę średni słoik, żebym nie żałowała, jak okaże się pyszny i nie wyrzucała za dużo, jak będzie okropny :-D
Zakupy super !
Ja ostatnio obkupiłam siebie i muszę przystopować ;-) Jeszcze tylko koszulki dla Jaska są niezbędne.

Karolina spi to ja mam chwile na kompa:)

Skrzat ten wozek nie sklada sie w parasolke. Ale w porownaniu do mojego poprzedniego to jest malutki po zlozeniu:)

Tygrynko jakbym miala czekac az znajdziesz czas zeby mi ten wozek pokazac to pewnie wozek juz by mi potrzebny nie byl:-p:-D A swoja droga nie wydaje Ci sie ze to nie fair ze my nie mamy nigdzie tutaj pod nosem ani biedronki ani lidla?? Dobrze ze chociaz tesco jest:tak:

jarzebinko byłam dziś gdzieś w Twoich okolicach, koło kościoła przechodziłam, tam chodzisz z dzieciakami na rowery ?

jak to był placyk przy ul. Swoboda to tak,jak idę na krótszy spacer to właśnie tam..... można tam pojeździć na rowerku, rolkach jak i dzieciaki rysują tam kredą.... :tak:

aaaa i jeszcze mi sie przypomniało co czytałam wcześniej o tych tradycjach wielkanocnych, ja myslałam, że to szukanie jajek w ogrodzie to tlyko w filmach, ale widzę, że faktycznie praktykujecie :-p u mnie w domu to nie bło jakoś specjalnie tradycji zajączka, chociaż rodzice i tak zawsze drobiazgi mi dawali.

u mnie w domu też nie było takiej tradycji, najczęściej rano koło łóżka była paczuszka....... :tak:tradycja się zrobiła jak Kacperek poszedł do przedszkola, to dzieciaki szukały koszyczków z prezentami w ogordzie przedszkolnym, a ponieważ przedszkole sie juz skończyło to w tym roku poszukają koszyczków u rodziców na ogrodzie.... :tak::-D:tak:

reklama
jagmar Ty to sie rowijasz coraz aktywniejsza ;).
Mam nadzieje ze uda nam sie w koncu jakis spotkac ;).
A jaki fluid kupilas?

NabAwe Dzieki no tak to jest kazdy inny ;).
Wczoraj udalo mi nie wymiotowac ale za cene nie umycia zebow wiec mi sie to nie do konca podoba.
Dobrze bede zarazac :).
No u nas od zawsze zajaczkowych prezentow szukalo sie ogrodku, ile przy tym bylo zabawy-SUPER POLECAM
(zawsze bylo to duzo drobnych rzeczy tym zabawa byla wieksza).
Napisz jak zakupy.

Ishi No piekny termin ;( dziwne tylko ze na 2013 juz kontrakt maja?
dobrze zrobilas zrezygnowac z terminu zawsze mozna a co masz zaklepnay to masz.

na-tuska No ja sie zastanawiam bo w sumie mam 2drewniane lozeczko choc wolalabym dla Oli kupic juz cos
wiekszego to obawiam sie czy to nie bedzie za szybko, bo ona zbyt duza nie jest (teraz przez chorobe znow posci
wiec jak zwykle poleci w dol).

Skrzat Zazdrosze wysprzatanego domku w u mnie M dzialal, wiec nie moge zdardzic niezadowolenia
choc wiem ze idealnie nie bedzie :).
Kurcze musze kupic kiedys pieluchy w Biedronce bo jak ostatnio robilam testy to mala miala wysypke wiec wrocilam
do Pampersow Sleep&Play.

Tygrynka Super ze zakupy udane.
Masaz ojej zazdroszcze.

Aniaa23 Ladny wozeczek ale pompowane kolka to chyba duzo latwiejsze w prowadzeniu sa. A przekladanej raczki
to mi tez brakuje w moim wozku.

U nas noc fatalna pobodka co 30min ;(. O 6 zawolalam mame i poszlam na chwile jeszcze spac. Siostra z pracy mi pisze
ze tez ja jakas biegunka dopadla wiec chyba bedzie trzeba sie ewakulowac stad.

Do góry