reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Wirus... to bardziej wygladało jak by se odrywaloz oskrzeli bo ona odkasływała ta wydzieline, nie tak standardowo rzygala. moze zle napisalam.
teraz smacznie spi, zobaczymy jak bedzie w nocy.

A po tej akcji jeszcze sie jej przypomnialo ze paluszek ja boli (po tym oparzeniu...) zrobila jej sie ranka bo zdrapaala przypadkowo ta wierzchnia warstwe...
robie jej opatrunek zeby nie miala kontkaktu z piaskiem czy czyms takim, o dziwo nie sciaga go i wszystkim sie chwali ze ma "pasterek" ;D

reklama
Krklisz ja mieszkam na Łazarzu,współczuję dolegliwości. Ja męczyłam się w ciąży ze wszystkimi chorobami tego świata.

Karola znam to. Ja i Nicole jak mamy mocny kaszel,przeważnie przy wczesnym zapaleniu oskrzeli mamy dosłownie to samo,kaszel jak nie wiem,łzy przy tym i wymiotowanie nie tyle już jedzeniem co flegmą...ostatnio Nicole mi tak zwymiotowała,że spałam z nią całą nockę bo też się bałam,że w ataku kaszlu się udławi.

Hej,
Ja padam na twarz:p Wczoraj imprezka do 2, ale potem gadu gadu ze znajomymi i szliśmy spać o piątej:p Dzisiaj spacerek a popołudniu sesja Basiowa, ujarzmienie ciągle biegającego dziecka i sprawienie by siedziało w określonej przestrzeni jest cudem:D Ale mam nadzieję, że zdjęcia będą fajne:p Męczące to było! Basia padła jak kawka w samochodzie jak wracaliśmy z dworca PKP - a tam masakra, w życiu na Euro nie zdążą, ja się pytam co oni robili 5 lat!? W domu sajgon jakby tornado przeszło, ale już ogarnęłam:p Ja piekę ciasto bo babcia moja jutro imieniny ma, więc kolejna imprezka, a ja nie jem słodyczy:p
Krkisz oby cię za mocno te wymioty nie męczyły!
Karola może coś jej zaszkodziła albo ten wirus, a odłogs oskrzelowy może przez kaszel, w senie że dwie rzeczy się nałożyły! Zdrówka dla Julki, oby nocka spokojna!
An a z ospą idzie sie do przychodni? Może pediatra przyjdzie do domu na wizytę, bo to w końcu choroba zakaźna, więc wszystkie dzieci złapać mogą, może dzwoniąc na rejestracje warto powiedzieć że to ospa, może piguły doradzą i lekarza wyślą:) U mnie jest napisane, że należy zgłaszać takie rzeczy:)
Jagmar dobrze, że już Ci lepiej:) Ale miałyście wycieczkę po placach zabaw, ja chyba będę się rowerowo z Basią przemieszczać:D

Ostatnia edycja:
Dzień dobry!

Co za godzina:szok:ja już od 5:40 na nogach:/ ale w sumie jestem mniej rozbita niż jak wstaje później..
Wczoraj super dzień, po kościele deser w Gołębniku ( Oli pytała co to za kolejność, śniadanie a potem deser:-D) potem jechaliśmy do teściów na obiad, potem na Cmentarz, do tesco(chciałam zobaczyć 70%) , i koniec dnia niestety...Uwielbiam wiosnę:happy: a już w przyszłym tyg przesunięcie czasu i dłuższe dni:-)

Krlisz fajnie że już jesteś! mam nadzieje że złe samopoczucie nie będzie Cię długo męczyć.a z Olwiką jak miałaś? Ja z moją dramat, non stop spotkania z wc:/ale minęło z 3 miesiącem, żeby Tobie szybciej!

Karola ale biedna Julka:/ ma przejścia:/zdrówka dla niej!

Skrzat czekamy na zdjęcia!

an ciekawe czy to ospa.. pewnie tak.. wiosna to chyba jej czas:/ Ja bym w sumie chciała żeby Oli złapała teraz nie w szkole, ale z drugiej strony Staś.. no nic, dla Was zdrówka! żeby szybko i bezboleśnie ą przeszedł!

Witam

mam jednogo wielkiego zakwasa :sorry: od piatku walczylismy z działką, wywaliłam 5 drzew :tak: efekt w postaci wbitej piły w przedramie, masa, zadrapań, odcików :sorry: matko jak fajnie bylo :tak: dzieciaki oszalały, filip nie chciał rozstac sie z piaskownicą, swoimi wielkimi autami, a Emila dostała hopla na punkcie zjezdalni i hustawki :-Dcały dzien zjezdzała i hustała sie na zmiane :tak: po tych 3 dniach nie mogłam ich wyciagnąc do domu :sorry: cały czas chodzili bez czapek, w bluzkach, bez rajstop takie pieknie bylo, jedyny minus ze nie ma jeszcze lisci na drzewach i masa słońca jestem pozytywnie wykonczona ta "robotą"

An,Rikapa zdróak dla dzieciaczków:tak:

krklisz poprawy samopocucia i niech szybko mija

tygrynka, ishi, ajentka, lilou fajny dzień/noc mieliscie :tak:

Skrzat pokarz foty :tak:

uciekam bo Emila sie zbudzał z zimowego snu :p

My mieliśmy pobudkę o 5:30. Robi się coraz lepiej z ich wstawaniem. Marysia jeszcze zasnęła na jakąś godzinkę może mniej a ja razem z nią. Muszę się nauczyć tak wczesnego wstawania. Szkoda, że z drzemkami tak ciężko.

na-tuska zazdroszczę Wam tej działeczki. Moi rodzice maja duży ogród i teoretycznie możemy do nich jeździć ale wiadomo, że lepiej mieć swój kawałek ziemi.

Skrzat robienie zdjęć chodzącemu dziecku to ciężka sprawa znam to z autopsji. Większość wychodzi poruszona i zamazana. Pochwal się zdjęciami też je chętnie obejrzę.

lilou spostrzegawcza dziewczynka z twojej córki, kto to widział deser od rana :szok: toż to niepedagogiczne :-D

dzieeeeńdobbbbbrrrryyyy kochane :)))
matko jakie wstawanie o 5:30 o czym Wy piszecie?? ja o 4:30 się kładłam :D i od 9 latam, może nie przytomna jak szczygiełek ale zwarta i gotowa na nowy tydzień :D w weekend odpoczęłam (nie licząc pracy nad pracą i wysprzątania całego mieszkania od stóp do głów :D), naładowałam akumulatorek i teraz trzeba działać!
a więc czas start moje drogie, udanego tygodnia, pełnego słoneczka i miłych zdarzeń :)))
(o żesz ale mnie naładowało pozytywną energią, ciekawe na jak długo mi jej starczy ;))

ale ze mnie leń:-DStaś zasnął przed 8 a ja razem z nim:-Dśpi nadal, no a ja wstać musiałam bo kto to widział:zawstydzona/y:

Teraz się biorę za sprzątanie, ale najpierw kawka;-)

natuska wow, Ty to masz powera:tak:

Jagmar no nie? ale jaka szczęśliwa była:-)tylko była umowa, że milczymy na ten temat u teściów:-D

Tygrynka ja nie wiem jak ten Twój mąż powinien Ci się odwdzięczyć:szok:no szanuc:tak:

Dzień dobry !

Mamy wiosnę co ? nie licząc wczorajszej ulewy wieczorem :-D

Dziewczyny tak mnie zmęczyły wizytą swoją, że zniknęłam na 2 dni, tyle sprzątania po nich było :-D
A tak poważnie to dzięki dziewczyny :*
Agu wczoraj uparcie cały spacer wmawiała mi, ze idzie do Malciela ;-)

W sobotę się wzięłam za okna i firanki.
6 pralek wstawiłam, ale super pranko na dworzu schło.
Dzieci zachwycone ciepłem latały wkoło dom-podwórko i tym sposobem tylko połowę okiem umyłam :cool:
No, ale mam zamiar skończyć w tym tygodniu.

A wczoraj dzień lenia, kościół, spacer i obiad z zamrażalnika :-)

An, Rikapa szybkiej, bezproblemowej ospy dla dzieciaków.

krklisz jaki masz nowy plan ?
współczuję wymiotów :-(
Dla mnie ciąże to był "błogosławiony stan" ;-)
Poza lekkimi mdłościami w 2-3 m-cu nic mi nie dolegało, jedno spotkanie z wc, na dwie ciąże to fajna statystyka.
Oby Cię szybko opuściły te dolegliwości :tak:

Karola
zdrówka dla Juleczki :)

natuska
to się narobiłaś w weekend.
Doskonale rozumiem takie "pozytywne zmęczenie" też to lubię :)
Ale piła wbita w przedramię nie brzmi fajnie, co się stało ?

Tygrynka no to czas start :-D lecę umyć kolejne okno ;-)

reklama
cześc po weekendzie
u mnie niedziela pt obiad u teściów ;/

Jak mi szkoda Tych waszych pociech biednych chorutkich, zdrowia dla wszystkich!

krklisz
oczywiście dolegliwości ciążowych jak najmniej. Oby przeszło wszystko, abyś mogła cieszyć się swoją pociechą. A właśnie, jaki masz plan?
natuśka
niby męczące to wszystko, a jakoś tak człowiek w taki sposób najlepiej wypoczywa, bynajmniej ja tak lubie. Tylko też nie mam gdzie, jedynie u rodziców na wsi.
jagmar
dobrze że już lepiej :) jak byś wyzdrowiała to jutro sie do PN wybieram, możemy sie na jakiś spacer zmówić.
Zresztą apelują do wszystkich, która chętna na spacer kolo 13 jutro w moim towarzystwie to czekam na propozycje, tylko mi sie tu nie licytować i nie przekrzykiwać:laugh2:

ishi
u mnie to wczoraj nie tylko ulewa ale burza była! ale strzelało!
Jeny 6 pralek prania! ja to nawet miejsca nie mam aby tyle suszyć!
a mam jeszcze pytanie o te pampersy, jak sprawdzałam na stronie tesco to nie widziałam tej promocji z "gazetką"...

Ostatnia edycja:
Do góry