reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

hej dziewczyki.

Mi.Pi witaj:) wkoncu sie odezwalas:) ciesze sie ze moje instrukcje na cos sie przydaly:) mam nadzieje ze zostaniesz z nami na dluzej:)

An a Bartus takeigo usg nie mial w szpitalu? Gabuni robili przed wypuszczeniem nas do domku.
Jarzebinka,Koza mam nadzieje ze neidlugo placz sie waszych pociech skonczy.
Tygrynka jak cos to dawaj znaka co z Ol.masz moj kom?
Lilou moja mala chyba tez miala wzmozone napiecie ale takie lekkie i tez dosyc szybko zaczela siedziec, bo skoczyla 5 meisiecy i juz siedziala a od 4 meisiaca ciagle sie podnosila nawet i wczesniej....

a mi smutno bo w niedziele moj maz wraca do poznania i zostajemy z Gaba na 3 tyg tutaj,tak mi zle i ryczec mi sie chce bo ja nie lubie bez niego zostawac... a jeszcze na dodatek moze trcohe egoistycznie podchodze ale nie wiem czy dam sobie rade bez neigo z gaba bo jak on jest to zawsze lzej,przypilnuje,ponosi,nakarmi a Gabrynia tutaj nikomu nie pozwala przy sobie robic,tylko mamusia i tatus i koniec.

my bylismy na zakupkach,mam tutaj fajny lumppek i kupilam malej pare fajnych ubranek,potem do odmku i Gabulka kapala sie w baseniku,wymeczyla sie i spi juz 2 h.

reklama
hello,
a ja dziecie uspione mam i wieczór dla siebie, poczytac książeczkę pewnie pojde, tylko jeszcze na dwór chociaż na chwilkę z kawką bo ciepla noc;) Dziś zaliczyłam emik nie ma któraś ksiązki "szczeniak" i drugiej o psie ratowniku??? bo patrzyłam na nie ale kasy pożałowałam:p
MamaGabi ja tez wole jak jest Zet, ale Basia na szczęscie cygańskie dziecko:D Więc wszyscy przy niej robią, babcia jej gotuje, dziadek większość dnia zabawia a ja się byczę, aż wstyd:(:-DNo i w sumie fajnie, bo jak musiałam ją zostawić na 2 noce to dała radę:D Może dzięki temu się uda gdzieś na rocznicę nam wyjechać na weekend!

Witam!

Proszę mi tu nie straszyć załamaniem pogody:wściekła/y: bo my na działkę wyjeżdżamy, byleby nie padało i ciepło było, przyjeżdżają znajomi więc w planach ognicho. Moje dziecko przechodzi jakiś skok albo bunt, cholercia go wie, w każdym razie od 2 dni daje nieźle popalić, wyje o byle co ale to wycie to takie że sąsiedzi chyba niedługo mi policje na głowę zwalą;-) jak się wścieka to rzuca czym popadnie, mamuśce czyli mi też próbował zdzielić:szok: dziś w piaskownicy przydzwonił dziewczynce z łopatki a potem z foremki:no::szok: A jeszcze kilka dni temu wychwalałam go pod niebiosa że taki aniołek i zero problemu z dzieckiem, no to mam za swoje. Mam nadzieje że to tylko chwilowe i moje grzeczne dziecko powróci. Jutro wywożę go na wieś co by go naprostować, wypuszczę dzieciaka na cały dzień na ogród, może uwolni skumulowane pokłady energii;-).
Mi.Pi Witam serdecznie tylko zostań z nami na dłużej:-)
Natuska Widzę że od dziecka lubiłaś dostarczać innym wrażeń:-D Gratki nowych zębulców, my niby mamy 9 ale w sumie to też nie jestem pewna bo nie chce dzioba mi szeroko otwierać;-).
Skrzat Nie masz za dobrze;-) Ale my z nocnym zostawieniem malucha pod opieką dziadków też nie mamy problemów, zresztą często jest tak że oboje z M do późna jesteśmy w pracy i babcia go kładzie a on już od dawna nie budzi się w nocy więc nocka do dyspozycji:-D to dlaczego ja się pytam człowiek nie korzysta tylko myśli wyłącznie aby po pracy walnąć się do wyrka:-D Starość nie radość.
mamaGabi Dasz radę i zobaczysz że zleci choć nie ma co ukrywać że we dwoje łatwiej ale co zrobić ktoś na rodzinę musi zapracować;-)
kozaczino,jarzebinka Współczuje akcji w żłobkach bo chcąc nie chcąc i dziecko i mama się stresują taką sytuacją, ja małego chciałabym posłać za rok do przedszkola, no zobaczymy jak to będzie, bo czasem jak ma zostać z babcią i wychodzę do pracy to też jest ryk, najlepiej jak go babcia zabiera na spacerek wtedy już o mamie nawet nie pamięta;-)
karola kobitko musimy sie w końcu jakoś zgrać, ja też obchodze miejscowe place zabaw:tak:Zobaczę jak wyglądam w przyszłym tyg. może czwartek Ci pasuje?
Tygrynka Może Ty napisz książkę "Tygrynka na krańcu świata", co Ty się kobieto najeździsz:-D
Marcia Zapraszam, zapraszam, pewnie dopiero jak dzidzię urodzisz ale jak co to drzwi stoją otworem:-D Zresztą jak teraz jesteś już bardziej ruchliwa to trzeba się w końcu zgadać i umówić na pogaduchy:tak:

Przepraszam że umknęło mi więcej co i jak, lecę zaraz czytać kolejną książkę od tygrysa i do poklikania do niedzieli wieczór dzewczyny. Miłego weekendu.

Hej!
Ja po intensywnym dniu.nad jeziorkiem bylo super:)ech ze tez to lato takie beznadziejne,korzystalabym bardziej.jutro mam wychodne,ide na kumpeli urodzinki,mam nadzieje ze Stas bedzie ladnie spal;)

MamaGabi a lekarka Wam cos mowila o tym napieciu?Stas tez ma niewielkie,ale podobno lepiej cwiczyc.a co do usg to podobno tylko na polnej nie robia,gdzie indziej to standard.tak powiedziala neurolog.

Kurcze cos jeszcze komus mialam napisac,i skleroza.ide kolacyjke mezulkowi robic:)

Kozaczino a ile miała Lula gdy poszła do żłobka?
Ja dzisiaj rozmawiałam z panią dyrektor innego żłobka niż tego w którym złożyłam podanie, koszmar w kolejce do najmłodszej grupy 76 młodych i jak to pani stwierdziła w większości samotne. Więc pytam kobietę, co ona mi radzi w tej sytuacji i biedna nie może mi pomóc
angry.gif
.
Skrzat żółknięcie liści to może być choroba grzybowa: albo przelany (czy nie stoi w wodzie) lub kupiłaś chory lub zamieszkały przędziorki -mikroskopijne pajączki, obejrzyj dobrze, liście oberwij z nich już tak nic nie będzie. Jeśli grzyb to opryskaj Topsinem 500 SC lub Amistarem na przędziorka najlepiej zastosować Magus, Do pielęgnacji storczyków polecam Mgiełkę do storczyków z Zielonego domu, rewelacja. Obcinać? - ja zalecam około trzeciego oczka.
Na-tuska plamy wywołuje bakteria (może być inna choroba grzybowa) Nie wiem na ile zaawansowana jest infekcja. Ekologicznie oprysk z Bioseptu lub Grevitu, a z chemi sprawdza się Miedzian. Przy dużej wilgotności trzeba wcześniej zapobiegawczo. Komarzycę tak jak pelargonie. Nie wiem co z tym ślubem, ale dasz radę.:tak:
MamaGabi dasz radę, ja właśnie przekonuje się, że czym pociecha większa tym bardziej absorbująca. Nos się szybko zagoi, tylko trzeba dużo całować:-D.

U mnie zaczyna się problem "tylko mama" a wieczorem to już na pewno.

reklama
Do góry