reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

reklama
Mi.Pi nad warta a z której strony bo ja w centrum miasta i mam skrzata w prawie podobnym wieku jak Twój maluch. Fajnie że się znasz na ogródku i roślinkach będę miałą kogo się pytać. Bo my od tego roku zostaliśmy bez teściowej (która dbała o ogród) i nie mam kogo się pytać. Jak mam pomidydki w szklarni to trzeba obrywać liście ale jakie i jak mocno. Wczoraj zjadłam pierwszego pomidorka z naszej szkarni ;)

amandea - możemy umówić się jutro po 14 a gdzie to wsio ryba mi nasze maluchy już są troche kumate to może do starego zoo na spacerek jedno godzinny i do chaty chyba że masz inne propozycje to my sie dostosujemy

tygrynka - my jedziemy nad Jeziorak w poniedziałek mam nadzieje że bedzie pogoda

A powiedzcie mi jak w telefonie moge wleź na strone babyboom bo normalnie wpisując zawiesza mi telefon

an82 od roku mieszkam na Chwaliszewie. Od pomidorków wolę ozdobne, ale w miarę możliwości (wiedzy) pomogę. Świetnie, że Twój Skrzat niewiele młodszy od Dobrej. Jestem ciekawa, czy też taki rozrabiaka:-). Babcia Dobrej po 10-ciu minutach miała dość:-D więrcipięty:-).

Mój sie lubi wygłupiać ale babcia może z nim siedzieć długo. A co do kwiatków ozdobnych to tez fajnie bo za rok bede szukac czegoś fajnego jak się zabierzemy za Przeźmierowo :-D no to super blisko chwaliszewo to może kiedyś wybierzemy si na spacerek.

Miałam pisać bo nie pamiętam czy napisałam dzisiaj byliśmy u Pediatry i zalecił usg przezciemiążkowe
confused8gj.gif
(zaleciła bo duża głowa), ale dziecko rozwija się tak jak powinno

witaj Mi.Pi :)
Karola tak to ja spędzałam dnie przed wyjazdem, ale tutaj i nad morzem to już szczyt możliwości młodego - od rana do wieczora swieże powietrze i zabawa :D

oglądamy z mężem jakiś thriller ale się boję i wlazłam w neta i tylko zaglądam w tv :D

An Jeziorak to gdzies przy Iławie, dobrze sprawdziłam? trochę daleko od nas.. a pogoda ma być piękna, już jest :) a dużo za duża ta głowka małego że ma miec usg? i co byłoby przyczyną?

Tygrynka tak koło Iławy mam nadzieje że będzie ładnie, a obwód główki ma 45cm przyczyna - nie mam pojęcia może za duża głowa do ciała czy do wieku dziecka nie mam pojecia ale powiedziała żeby sie nie martwić tylko teraz łatwiej można to sprawdzić idziemy 17 września

oko spadam spac

Tygrynka witaj.
An trochę zajmuje się zawodowo ogródkami, więc naprawdę chętnie pomogę. A na spacerek też się piszę.
A co z tą główką?
Dziewczyny, mnie to chwilami przerasta:zawstydzona/y:, na szczęście u Małej był tylko problem z wrastającym paznokciem, czasami ulewa, trochę brzuszek dokucza jak zła matka się zapomni i głupia coś zje :-) a tak chyba wszystko w normie.

Jarzębinko nic nie wiem o podwyżkach w sensie żadnego ogłoszenia póki co w żłobie nie było, ale pewnie w końcu będą :-( Młoda dzisiaj też ryczała a tak lubiła tam chodzić :-( no nic musi sie znowu zaaklimatyzować :-)

u mnie też dziś 3 dzień i znowu wejście z płaczem..... choć do budynku i i na górę do przebierania biegnie ochoczo płacz jest w momencie jak przychodzi do rozłąki, ale ponoć już wczorajszy dzień był lepszy od pierwszego, więc może i dzis będzie jeszcze lepiej.... ;-)

sorry tak po krótce ale mam tu znowu szpital ;/;/ ja sie pochalastam;/ chorowali tylko raz w zyciu a teraz od dłuzszego czasu pokolei kazdy u nas leci,jeden skonczy drugi zaczyna :wściekła/y:
Filip dziaij cały dzien goraczka ;

zdrówka dla Filipka.... i całej reszty..... ;-)

Jarzebinko no pilnowac ktos muis bo niechce zeby nam tu watek umarl... uwielbiam tu pisac i zagladac...

no a tak to nie wyobrazam sobie poworotuy do poznania i tego jak bede musiala z gaba w domu siedziec, ona tutaj jest ciagle na dworzu,ma kurki,pieski kaczki,koniki itp jest w nibie normalnie,cieszy sie na wszystko...ja oszaleje z nia w odmu potem:-(

strażniczka forum :-D
a po drugie to ja też mam tak zawsze jak wracam od moich rodziców, gdzie dzieciaki od rana do nocy biegają po podwórku, maja wiele atrakcji - zwierzątka, plac zabaw, w lecie basen...... a teraz zostają spacery i place zabaw...... ;-)

Witam, bardzo nieśmiało.

Dziękuje za zaproszenie:-).

witam:-)

Miałam pisać bo nie pamiętam czy napisałam dzisiaj byliśmy u Pediatry i zalecił usg przezciemiążkowe
confused8gj.gif
(zaleciła bo duża głowa), ale dziecko rozwija się tak jak powinno

pewnie taki jego urok dużej i mądrej główki, ale warto sprawdzić...... :tak: powodzenia

a ja do19 zostałam sama bez M, pojechał służbowo :-(

Hej kochane :-)
Lilou Staś za silny?? Choć o napięciu mięśniowym słyszałam, dobrze że to nic groźnego :-) po prostu kawał chłopa !!!
An może to Bartusia uroda z tą główką a jeśli rozwija się prawidłowo to już zupełenie super :-)
Natusia zdrówka wam życzę i żeby chorubsko tak po was nie skakało !!!
Tygryś a tak już wczoraj ci pisałam że zazdroszczę wypoczynku dziś w tej kwestii nic się nie zmieniło ;-) pozdrów chłopaków :-)
Mi.Pi witam pięknie :-) w fajnym miejscu mieszkasz :-)
MamaGabi buziak w zdarty nosek Gabi :-) tak to już jest że jak dzieć zaczyna chodzić trzeba byc gotowym na takie niespodzinki Lula ciągle ma jakieś siniaki :-)
Dzisiaj w żłobie nadal ryk :-( Jarzębinko u nas jest dokładnie tak samo, w momencie rozłomki jest ryk dzisiaj nawet przekupstwo sucharkiem nic nie dało :-( Ja oczywiście w pracy :-( taki mi się nie chce.....

reklama
Do góry