reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Hej!

Ja się nie odzywam bo się obraziłam bo wszystkie mnie olały i nikt na kawę nie przyjechał!:wściekła/y:;-) A tak na poważnie to weekend intensywny, codziennie gdzieś. Wczoraj np. Zoo i ciuchcia maltanka, moje dziecko chciało zabrać do domu 4 miesięczną kózkę Agnieszkę, byłybyśmy dwie bo tamta też taka czarna:-D. A tak poza tym to mnóstwo spraw zawodowych do ogarnięcia i już mi czasem sił brak, chyba se walnę wychowawczy;-).
Poziomka Co za skurczybyki no. Ale co teraz, nie masz już wracać do pracy??? Trzymam kciuki żeby było po Twojej myśli!
Kozaczino Ja też kiedyś nawet trochę skreślałam totka, nawet 4 raz miałam, często 3 ale jakoś 6 długo nie przychodziła i mi się znudziło:-D choć nie powiem przydałoby się, oj przydało...
Natuska Widzisz jakie masz aniołki.:tak: My z Marcelkiem wychodzimy już spokojnie na spacerki z pieskiem bo mały ładnie drepta i wyprowadza pupila;-)
amande ja na początku miałam taką kokardkę pod podusią (presja babć), potem gdzieś się zgubiła i już nie mieliśmy ale ja nie wierzę w takie dyrdymały;-)
an Myślę że Bartuś spokojnie się jeszcze zmieści w wanience 100cm ale my jak już mały porządnie siedział też woleliśmy kąpać go w brodziku od prysznica bo tak wygodniej.
mamaGabi Odezwałam się co byś już na mnie nie krzyczała:-D

reklama
Hej kochane
niestety nie nadrabiam bo nie mam sil przeczytalam tylko dwie ostatnie strony
wrocilismy w poniedzialek w nocy. caly dzien sie rozpakowywalam pralam i takie tam
a jeszcze tesciowa miala imieninki to posiedzielismy przy kawce i ciachu :)

wakacje udane choc nie bylo wymarzonej pogody.
Tygrynka bardzo dziekuje za super dzionki z Wami. Przepraszam za meza ktory zrobil male nieporozumienie w waszym pensjonacie ale on nie mial nic zlego na mysli poprostu ma specyficzne poczucie humoru! bardzo specyficzne!
pozdrow Tomka ucaluj Sebusia i goraco pozdrow rodziców. Naprawde masz swietnych rodzicow i pamietaj jak bys chciala wypozyczyc ich to ja chetnie ;p

na Helu wialo jak cholera padalo i wogole jakos tak ale i tak ze znajomymi milo spedzalismy czas, po trzech dniach przenieslismy sie do Wladyslawowa i tam mielismy lepsza pogoda szczegolnie w dwa ostatnie dni- cale na plazy :) fajniutko

Szkoda Ajentka ze nie doczytalam wczesniej ze proponujesz basen i kawke bo bym sie skusila. bylam dzis na placu zabaw za 17 ale nie wzielam tel bo bym do ciebie dzwonila :)
kiedy jakies spotkanko proponujecie? jestem otwarta na propozycje :)

musze sie zabrac za przejrzenie zdjec z wakacji pelno ich mamy ;p
a teraz lece spac :)

poczytałam ale nie wszystko pamiętam:
Marcia i jak??
Ilonka czy ja też mogłabym przyjechać z musztardą??
Poziomka głowa do góry!
Ajentka - dużo sił do pracy, niedługo sie widzimy :*
Koza "miłego" powrotu do pracy!
Karola - przestań, ja rozumiem, bo mi się fajnie z Bartkiem gadało, ale wiesz, ludzie są różni, więc woleliśmy ułagodzić ;) ale spoko, spoko, dla mnie wszystko gra i było super :*

dzisiaj przyjechaliśmy na Mazury, zostajemy tydzień... poczekajcie na mnie z spotkaniami bo się stęskniłam!!

Cześć.
No i dupa blada. Nie wiem nic. Tak to jest jak człowiek się nastawia.
Miałam przyłożony detektor i nie mogł serduszka wyłapać:szok: już panika więc zrobił migiem usg czy jest akcja serca. Potem znowu detektor przyłożył i biło 150 na minutke :tak::-)Nawet pomiarów nie było nic. Co za dużo to nie zdrowo.
BUUUUUUUU. Jestem zawiedziona. Za to wyniki morfologii mam lepsiejsze niż ostatnio co mnie cieszy:tak: za 3tyg mogę spróbować luteinkę odstawić. Dostałam tylko magnez...
no i nast wizyta 13 września.

Dziś jadę mebelki do ikei dla Nikulka kupować i może na sofę się zdecyduje...i w weekend tesciu wpada i robimy miejsce dla młodego w salonie

by the way nie spie od 3. A mlody oglada polsat news:-D

Tygrynka a Wy kiedy koniec wakacji?
Poziomka cholercia...:(
Ajentka musze się do Ciebie wkońcu wybrac na jakieś odmładzanie :)

Ostatnia edycja:
a wiedzialam ze jak pokrzycze to sie odezwa:) ha ha ah

Poziomka to nie wracaj tylko skladaj o wychowawczy jeszcze, nie bedziesz sie stresowac w pracy i nie bedacie gnebic... bo jeszcze moze tak byc ze wrocisz a cie zwolnia wiec wychowawczy co ci szkodzi....

Tygrynka no i znowu z kawy nici:( nawet tutaj sie nei mozemy umowic?:-(

co do wanieniki jeszcze to niedopisalam wczoraj ze ja gabe kapalam w neij do 7 mieisaca a tteraz w brodziku ale tutaj jeszcze na poczatku kaplam ja w wannience na siedzaca bo bala sie wanny a teraz luz...w wannie sie pluska....

Amanda ja wierze tylko w niektore zabobony,ale tez balam sie ociotowania.... ( co za wredne slowo)

Marcia super ze serduszko bije,wyniki lepsze oby tak juz zostalo. a co do plci to moze neispodzianke wam niunia zrobi:)

Kozaczino przykro mi ze Majeczka tak zareagpowala na zlobek, ale wiesz 1,5 mieisaca z mama robi swoje a ona jzu kumata wiec..ale pare dni i sie przyzwyczai..a co do pracy to ja narazie nie ide bo nie bede pracowac na zlobek albo opiekunke,jakos dajemy sobie rade,chociaz sa miesiace takei zejestesmy duuuzooo na minusie... no i te meiisace znowu ttakie przez to cholerne auto....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Ostatnia edycja:
witam sie i ja po urlopie, teraz juz w pracy więc będę na bieżąco :tak:

W żłobie dzisiaj ryk był niesamowity Majka wczepione we mnie i ani myślała iść do "cioci" miała 1,5 mc przerwy :-

oj ja rano tez dziś to przeżywałam, tez była przerwa 1,5 miesiąca i pomimo, że młody lubi żłobek muszę go na nowo przyzwyczajać, dzis nawet zwalniam się z pracy o 14.00 aby go wczesniej odebrać, czyli jak odbierają pierwsze dziecko, aby za każdym domofonem nie biegł i mnie nie szukał,wczoraj nie mogły go babki odgonić od drzwi jak rodzice zaczęli przychodzić po maluchy.....;-) a wiesz czy te kolosalne podwyżki będą aktualne ? bo ja na urlopie wyczytałam, ze dopiero od przyszłego roku, ale nie mogę znaleźć teraz żadnego potwierdzenia tej informacji,w żłobku dyr nic nie wie :wściekła/y:

Poziomka, to faktycznie sytuacja w pracy mało sprzyjająca na powrót, a może faktycznie urlop wychowawczy? ;-)

mamaGabi, wywołana do tablicy melduję sie..... wogóle widzę,że Ty jesteś taka strażniczką obecności na forum, ale i dobrze..... ;-)

Marciaa szkoda że nie poznałaś płci, ale najważniejsze, że wyniki lepsze:tak: to czekamy do 13.09;-) a Niko niezły z tym oglądaniem wiadomości, dokształca się chłopak od małego :-D ja wracam 24 sierpnia, masz ochotę na kawkę?;-)
MamaGabi a Ty do kiedy zostajesz w Ol?? jak wrócę, melduję sie u Ciebie!!

my dzisiaj chyba wylądujemy na działce, taka ładna pogoda, no i bez neta będę :confused2:

hej baby :-)
Jarzębinko nic nie wiem o podwyżkach w sensie żadnego ogłoszenia póki co w żłobie nie było, ale pewnie w końcu będą :-( Młoda dzisiaj też ryczała a tak lubiła tam chodzić :-( no nic musi sie znowu zaaklimatyzować :-)
MamaGabi takie niespodziewane wydatki to najbardziej mnie dobijają my w tym miesiącu mieliśmy z psiakiem wydatki no i wesele znajomych (plus kieca + prezent = kasa + panieński i kawalerski :-( ) zwyczajnie mnie nie stać w tym mc :-( kuźwa że tak sobie lajtowo zaklnę !!!!
Tygryś tobie to dobrze :-) zazdroszczę tak długiego wypoczynku :-)
Marciaa miłych zakupów :-)
wracam do pracy buźka

Witam wszystkich (piszących i czytających)

MamaGabi - Bartuś jest duży i on chce pływać macha tymi girkami jak oszalały ;) i miejsca nie ma w wanience.

Natuska
- Ale jak wanienke będę miała drugą to mi nie potrzebna wiec bede mogla dac kuzynce Twojej.

Tygrynka - a gdzie na mazurach bedziesz??

Amandea - ja musialam do wózka przypiąć medalik (nie że ja w to wierze tylko chrzestna Bartka

Ale dzisiaj straszna nocka
Wczoraj sie pokłóciłam z S ( bo miał głupie żarty) i spał w osobnym pokoju bo nie potrafil przeprosic. W nocy Bartuś obudził sie na jedzenie S mu dal ale maly nie zjadl calosci i S poszedl spac a maly zaraz sie obudzil i plakal wiec musialam wstac i mu dac jesc potem po 3 h Bartuś sie obudzil i płakał bo brzusio go bolal. Dobrze że dzisiaj mieliśmy wizyte u Pediatry i nam powiedziala ze mam mu 7 razy dziennie szorowac (nes...) przez dwa dni potem nastepne dwa dni zapobiegawczo ale jak mu szoruje to biedny placze a ja z nim dobrze ze jest S bo mi duzo pomaga bo sama bym sie zajechala.

Ale pospałam popo 2h choc jeszcze jestem zmęczona

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry