reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Filona - ok następnym razem ja się wpraszać ale nie wiedzieć czy z musztardą czy bez ?
an - fajnie, że poznałaś przyszłe siostry :) Twoja mama jest na pewno szczęśliwa :)
mamaGabi - ... bo Bartuś to dużżży chłopak :)

a ja dziś poczułam się jak śmieć ....eh no cóż słyszałam, ze mamy po powrocie do pracy są wrzodem na d...e, ale nie sądziłam, ze mnie to spotka ...

reklama
Poziomeczka aż mi się ciśnienie podniosło! Kto Ci tak dał do zrozumienie, szef czy współpracownicy?

An dam znać jak K. z pracy wróci bo nie wiem jaki on dostanie dzisiaj grafik a mamy kilka spraw do załatwienia. Siorki starsze czy młodsze od Ciebie? Zosi już nie wyobrażam sobie do wanienki dać tak się z mamą pluska aż kwiczy ze śmiechu, a ja zacieram ręce na basen :-)

Marcia jak fasoleczka?

Na-tuska a kuzynka będzie miała chłopca czy dziewczynkę? Co tam jej szykujesz? I tak troszkę nie wiem czy masz na myśli prezenty czy pomoc. Wybacz, że pytam się wścibsko, ale poprostu chętnie się podzielę np. ciuszkami po Zosi :-) więc to z dobrej woli :-)

Dziś mi babeczka zwróciła uwage że nie mam czerwonej wstążki przeciwko zaczarowaniu. Jestem trochę zabobonna i wierzę, że można ociotować dziecko. Słyszałyście o tej wstążce? Zwłaszcza jak do pracy zaglądam (co by mnie tam nie zapomnieli) to jest ktoś baardzo zazdrosny, może nawet nieświadomie złorzeczyć..a taka grzeczna i zdrowa jest..

Dostałam hula-hop i próbuje się nauczyć kręcić.. idzie kiepsko, ale jaka zabawa eh..nawet jako mała dziewczynka się nie nauczyłam, a czas te boczki zrzucić :p

a my po kapieli Gabi jeszcze na rybki poszlismy nastaw ale komary zarly... i juz splawika niewidzialm wiec spowrotem w domku....
Gabie sie wyrznely 3 zeby na raz a ja myslam ze tylko jeden na dole czyli druga jedynka a tu niespodizanka ja dziisaj slysze a ta zebami zgrzyta zagladam a tam jeszcze dwie jedyneczki na gorze...

Poziomka
a kto tak powiedzial...co za pracodawcy i co za kraj... widzisz niby chca cie spowrotem do pracy a takie rzeczy....????
Skrzat a ty nie cieszysz sie ze jednak z Basienka zostaniesz jeszcze rok?
Natuska super, gratuluje grzecznych dzieci,moja to po podworku ciaga nas za rece zeby z nia pojsc tam czy siam a na ulicy sama chce biec...:-)
Amanda nawet nie wiesz jak ja ci zazdroszcze przespanych nocek,jak ja bym chciala zeby Gabunia juz tak spala...myslalm ze po odstawieniu od cyca bedzie spac ale jednka nie... budzi sie czasami raz czasami dwaw nocy. raz na mleczko a raz bo tak...
a ty jeszcze piersia karmisz?

A gdzie reszta ja sie pytam????? nie bede wymieniac bo jeszcze kogos pomine...ale dziecczyny pisac....

hej kochane :-)
Natusia no gratulacje dla grzecznej brygady :-) :-) życzę aby stan sie utrzymał ;-)
Poziomka co się stało?? kto był dla ciebie niemiły??
Amande ja dla Luli nie miałam nic czerwonego i nic się nie stało, a czy wierzyć w zabobony hmmm no nie wiem indywidualna sprawa;-)
Marciaa ej pochwal się :-)
MamaGabi gratuluje nowych ząbków Lula też czasem zgrzyta koszmarny odgłos jak dla mnie :-)

W żłobie dzisiaj ryk był niesamowity Majka wczepione we mnie i ani myślała iść do "cioci" miała 1,5 mc przerwy :-( już jest tak kumata i pokazuje swoje zdanie że szok!!! A w robocie dużo pracy dzień zleciał szybko, ale ogólnie mam doła nie chce mi się pracować, inaczej nie chce mi się pracować tak że pensja starcza tylko na rachunki wrrrr z miesiąca na miesiąc jest gorzej i tracę zapał a że w totka jakoś nie mogę wygrać...

mąż mnie zacnie słuchał ale poszedł spać bo zmęczony,a ja po winku więc moglabym godzinami gadać ...
amande hula hop jest ponoć bardzo dobre na zrzucenie kg ja nie potrafię tym kręcić ...
natuska -gratki dla Emilki oby tak już zawsze ładnie spacerowali ale ja już kilka razy mówiłam , ze te Twoje dzieci to takie spokojne :)
mamaGabi - kolejne ząbki - gratki dla dzielnej gabi :)

jestem tak zdołowana , ze słucham cały czas amy winehouse ... e jutro pewnie będzie lepiej ...

Ostatnia edycja:
Natusia no właśnie wróciła do swojego żłoba :-) a ja czasem zagram no ale się nie łudzę ;-/
Poziomka no współczuję bardzo ale się nie dołuj i zamiast Amy włącz jakąś weselszą nutę :-)
Idę pazurki robić i do wyrka poczytam sobie jeszcze :-)

No to napisze i ja:-)

Poziomeczko zawsze po burzy przychodzi slonce-pamietaj!

Amandae a Ty Zosie tylko piersia Karmisz? Pytam bo zazdroszcze nocek:) Chociaz tez nie mam narzekac bo Karolina budzi sie w nocy zazwyczaj tylko raz, troche poje i polprzytomna odkladam ja do lozeczka:) A co do zabobonow to ja tez nie mam przy wozku nic czerwonego i nie wierze w zabobony, chociaz juz nie raz sie nasluchalam ze MUSZE miec cos czerwonego przy wozku i lozeczku bo mi ktos dziecko ociotuje... (co to za slowo wogole "ociotuje"?!:-p)

Marciaa odezwij sie bo dziewczyny tu z ciekawosci juz nie moga:)

reklama
Do góry