Arielda
Fanka BB :)
Witam drogie forumowiczki, uprzedzam będzie długo, ale juz nie wiem, bo mam robić...
Zacznę od tego, że mój ginekolog uważa, że mam 'pancerne' ścianki pęcherzyka...
Staram się o ciążę od lutego.. Cykle 25 dni, chociaż miałam także 21-22, pęcherzyk osiąga wielkość 19-22mm już w 8-9dc, testy owu wychodzą mega pozytywnie 8dc. 3 pierwsze cykle to była obserwacja, następnie przez 3 cykle miałam duphaston 2x1 od 14 do 24dc, ze względu na przetrwałe pęcherzyki oraz torbiel, ewidentnie pęcherzyk nie pękał... 7, 8 i 9 cykl z pregnylem lub ovitrelle, zależy co było w aptece
5 000j. Nie ruszyło go... Teraz spisany na straty cykl z ovitrelle podanym w 9dc. Nadal nie pęka... Jak mam sobie pomóc?? Tracę nadzieję. Endo piękne, pęcherzyk sam rośnie, ale wg gina ma dość grube ścianki i tu jest problem, powiedział, że jeśli w przyszłym cyklu znowu nie zareaguje na zastrzyk, to on sugeruje in vitro... Dlaczego?
Czy miałyście podobny problem, a mimo to się udało? Jak sprawić, by ścianki graffa były cieńsze, w ogóle jest to możliwe?

Zacznę od tego, że mój ginekolog uważa, że mam 'pancerne' ścianki pęcherzyka...
Staram się o ciążę od lutego.. Cykle 25 dni, chociaż miałam także 21-22, pęcherzyk osiąga wielkość 19-22mm już w 8-9dc, testy owu wychodzą mega pozytywnie 8dc. 3 pierwsze cykle to była obserwacja, następnie przez 3 cykle miałam duphaston 2x1 od 14 do 24dc, ze względu na przetrwałe pęcherzyki oraz torbiel, ewidentnie pęcherzyk nie pękał... 7, 8 i 9 cykl z pregnylem lub ovitrelle, zależy co było w aptece

Czy miałyście podobny problem, a mimo to się udało? Jak sprawić, by ścianki graffa były cieńsze, w ogóle jest to możliwe?