reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy ciąża jest prawdopodobna?

No najpierw wypadałoby zobaczyć czy pęcherzyk jest prawidłowo umiejscowiony. Zwłaszcza w Twoim przypadku
Właśnie chciałabym ograniczyć USG do minimum na pierwszym etapie ciąży...

Zobaczymy jutro betę najpierw... Jak okaże się, że przestała rosnąć lub spada to nie wiem też czy będzie sens robienia USG.

reklama
Beta z dziś 3800...
Zaczynam mieć nadzieję, że może to jednak ciąża :-) :)
USG dopiero na 13.10 udało się umówić, ale nadal nie wiem czy to na pewno zdrowa ciąża

To chyba jednak ciąża obumarła, lub puste jajo płodowe.

Dziś byłam na USG jest tylko pęcherzyk wielkości 5tc1d.
Lekarz powiedział aby skontrolować za tydzień lub dwa.

Beta przyrasta bardzo różnie więc absolutnie na jej podstawie nie ocenia się wieku ciąży.
A 5 dni różnicy to niewiele inna etapie tak wczesnej ciąży to całkowicie normalne i wszystko się może nadgonić.
Za tydzień na usg będzie wszystko jasne.
Trzymam kciuki za szczęśliwy finał [emoji3590]
Właśnie ta niepewność wkurza i bezradność - niczego się w żaden sposób nie da przyspieszyć, aby się dowiedzieć :-/

reklama
Nie wiem dlaczego został tutaj wysnuty wiosek o nowotworze. Jeżeli lewego janika nikt nie sprawdzal od wypadku to jak najbardziej i jajowód i jajnik może pracować całkiem nieźle. Beta rośnie bardzo dobrze. Aby zobaczyć cos wiećej na usg jest jednak jeszcze za mała.

Do góry