reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

cześć mamy polki we włoszech

agatka ja tez Ci zycze milych widokow na usg :-)
kosmitka a jednak tak samo jak u mnie ja tez chodzilam do poloznej po porodzie tylko bez malego bo lezal w szpitalu i wlasnie po takich wizytach stwierdzilam ze jak bede w drugiej ciazy to nie bede chodzila do lekarza prywatnie tylko na usg prywatnie bo sa bardziej dokladni;-) a Aleksa pewnie zawaza?
A z wyszykowaniem rodziny to pewnie juz jestes wprawiona moja siostra szybcie ubiera swoich 2 chlopakow niz ja jednego zawsze na mnie czeka:-D albo mi pomaga zeby bylo szybciej a ja do powolnych osob nie naleze:-D tak ze wprawa tutaj gra role ale pamietam jak jej chlopaki byli mali a ja swojego nie mialam zanim wyszykowalysmy jednego potem drugiego to trzeba bylo zaczynac od poczatku bo albo jednemu sie ulalo albo kupka a ze ona miala bzika na ubieraniu chlopakow identycznie jak jeden ulal to trzeba bylo go przebrac i drugiego tak samo zeby bylo identycznie;-):-D

uffa dzisiaj znowu dzien bez slonca:wściekła/y: kiedy te lato prawdziwe przyjdzie?
a ja pije kawke i zastanawiam sie od czego zaczac tyle mam do zrobienia chyba od prasowania? ale najpierw obudze Lorenzo i zaprowadze go do przedszkola mialam zamiar go zostawic w domu ale w taka pogode to bez sensu ciekawe czy nie bedzie padac moze nawet na spacer nie pojdziemy a tam z dziecmi sie pobawi.
Milego dnia i wracajcie dziewczyny gdzie sie zapodzialyscie?

reklama
dzien dobry ..melduje sie....

ale mialam wczoraj fajusna wycieczke. 50-60km od Mediolanu..okolice Pavia i conajmiej jak Toskania.
http://www.oltrepopavese.com/cantineaperte2012oltrepopavese.html
pikene winniece..piekne widoczny i pyszne wino. Jeli Mmacie okazje to polecam za rok..kady region organoiizuje te cantine aperte...kupujesie tesere za 10€ i dostaje sie torebeke na szyje z prywatnym kieliszkie i sie zwiedza cantiny degistujacv ich wina. bylo tez jedzobnko..muzyka. Wrocicla do domu dopiero po 21.

niestety w nocy Mateusz niezbyt dobrze spal....cos go meczylo...albo nowe francowate zeby albo emocje z dnia...bo v oczywiscie zafundowal mu sporo atrakcji id ziecko bidene nawet w dzien nie spalo..a pozniej padl ale dwa razy sie obudiz z placzem . a do teog troche obrazony na mame...ale rano juz bylo dobrze ...bo mama przywiozla prezent hehhe

milego dnia dla wszytkich!

Agatka ...milego podgladnaie fasolki .-)))

Ostatnia edycja:
Witamy witamy sie i my z Fiammi po pracowitym weekendzie:-)
wczorajsza imprezka udana ,pogoda super piekne prezenty takze jestesmy zadowolone tylko troszke nam sie ludzi wylamalo z 22 zrobilo sie 18 :baffled:
pozdrawiamy i zyczymy milego poniedzialku

wiatjcie dziewczyny.ja juz wrocilam z badan,poszlo ekspresem bo u mnie w perugi ciezarne maja pierszenstwo przed reszta ludzi niezaleznie od zaawansowania ciazy.takze 5 minut i bylo po sprawie:-D,az moj byl w szoku ze tak szybko.rownie dobrze moglam wstac o 8 a nie o 6 gdybym wiedziala ze ekspresem pojdzie.a u mnie noc minela koszmarnie .mialam skoki cisnienia cala noc i jeszcze rano jak wstalam to mi w uszach gwizalo,nie mogam zlapac rownowagi:crazy:.
fiammi wszystkiego najlepszego z okazji urodzin

images

Agatka ..u mnie w centro prelievi w szpitalu tez jest osobna kolejka dla ciezarnych ..ale to ta sama uprzywilejowana kolejka co dla diebetykow i dzieci do 9 roku zycia ..wiec i tak jest kolejka...ale zdecydowanie mniejsza niz ta normalna.

Aaaa. no ja gapa ..wszystkeigo najlepszego dla Fiammi!!!!

Ostatnia edycja:
Kosmitko ..a czuje sie lepiej...w sobote mialam spadek formy ..ale juz lepiej ..kataru nie mam ..troche chrypie ..ale jest lepiej. Myslalam,ze dzisiaj nie rusze sie z lozka...bo wczoraj kolega mega szpaner musial oczywiscie otworzyc dach w swoim samochodzie..i od jednej cantiny do drugiej jezdzilimy w otwartym cabrio. Myslalm ze polamie sobie grzebiem jak zabralam sie do rozczesania wlosow wieczorem. Na szczescie zaopatrzylam sie w apaszke/szal i mnie nie przewialo...jutro wkleje jakeis foty ..bo dzisiaj zapomnialm aparatu

no ku mojemu zdziwieniu prawie zniknal... tzn zdecydfowanie zmalal..wiec jak narazienie ebde udawac sie do lekarza nim. Gadal z siostra i ejj czesto przy jakis infekcjahc wywala wlasnie wezly chlonne..wiec to rodzinne :-)

ale jak bede przy okazji u lekarki to o tym wspomne..ale narazie z pecjalnie z ta anomlania nie ebde sie wybierac do niej.

a u mnie dzisiaj sloneczko..praktycznie nie ma ludzi w rpayc...bo produkcja ma dzien cassy int i czeciowo impiegati na urlopach w domu. sprobowal buy mnie kto usadzic w domu teraz..ja swoja casse bed emiec od 1 lipca. Teraz poki moge przychodze...co prawda watpliwa to przyjemnosc..ale szkoda urlopu...

Ostatnia edycja:
kosmitka mi sie wydaje ze w tym szpitalu zle mierza dzieci bo Lorenzo mial wpisane 51 cm a mi sie wydaje ze on dluzszy byl a w ubranka 56 cm to byly na styk a dziecko dziewczyny z lozka na przeciwko tez mialo wpisane 51 cm a byl dluzszy od mojego:-D pewnie mierza na oko;-)
No ale wge Alek ma sluszna tzn fajnie przybiera na maminym mleczku:-)
strega cos chyba tej nocy bylo moze pelnia bo Lorenzo tez sie krecil cala noc a piatej zazyczyl sobie mleko chyba sie cofa w rozwoju;-):-D
zyta ja dopiero teraz skonczylam prasowac najpierw posprzatalam troche jestem padnieta a jeszcze musze isc po synka narazie mi nogi wchodza nie powiem gdzie:-D

reklama
Kosmitka...moim zdaniem oni cos zle meirza tu dzieci....w PL dzieci srednio 8 mimo,ze indywidualna rzecz), ale srednio maja po 50-52-54-56-58cm dlugiosci a dzieci moich znajomych w It nigdy nie przkroczyly 50 cm... nawet moj Mateusz mial tylko 49cm..jakies takie krotkie wszystkie....chyba maja inna metopde mierzenia...bo pewnie w PL mialby jak nic 52cm na moje oko

Do góry