reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Witam się niedzielnie :)

Wstałam dziś o 10 i nadal jestem śpiąca. Jakaś dętka dziś jestem. Oglądałam wczoraj do późna walkę. Piękny Kliczko nadal jest piękny :-) nie oberwało mu się za bardzo ;-)

Dziewczyny opryszczka nie jest groźna w ciąży, jedynie na narządach rodnych w czasie porodu stanowi zagrożenie dla dziecka na zasadzie kontaktu ze zmianami skórnymi. W poprzedniej ciąży walczyliśmy z mięczakami - też pochodnymi ospy - i dość obszernie rozeznałam temat.

Robaczek - jak tam Twoje zdrówko??? Lepiej już? Mam nadzieję...

MamaTrójki - widzę, że mamy takie same ciśnienia :). Mój M. ma nadciśnienie, więc w domu średnią mamy dobrą :)

Wenusjanka - ojej, ale miałaś przygody, bidulko. Mam nadzieję, że już lepiej się czujesz.

My byliśmy u znajomych na walce, oj przystojny przystojny i ta figura, mhm :D

reklama
Witam was :) Dzis w nocy nie pospałam ehh ciągle do wc siusiu się budziłam. Muszę przyznać z ręką na sercu, że mam cudownego męża:) Dziś rano zarządził, że mam leżeć i odpoczywać :D i tak on w kuchni pichci obiad (będzie biały barszczyk a później krokiety :) ) a Antosia układała klocki a teraz wcina naleśnika i ogląda Anię z Zielonego Wzgórza :) Dziewczyny powiedzcie mi hmm bo moja gin z wyprzedzeniem powiedziała, że na jeszcze następną wizytę będę musiała zrobic badania na ureoplazmę, chlamydię i mykoplazmę, i wszystkie te badania mają być zrobione przez wymaz z cewki moczowej. Miałyście robione takie badania ?? Czy pobieranie takiego wymazu jest bolesne ?? Brzmi strasznie ...
Z cewki moczowej?? NIE NIGDY
My z mała po 2,5h spacerku, przed chwila zjadłysmy obiadek i pora na lenistwo :)

Wenusjanka współczuje

Anula, nie slyszalam nawet o badaniach, o ktorych piszesz.

Natis, zyje juz :-) aczkolwiek jeszcze leze bo sil jeszcze nie mam. Ogarnelam ciu domek i obiadek zrobilismy.

Przestraszylam sie strasznie bo dwa razy nie wzielam teraz luteiny i zobaczylam dzis na wkladce plamy czerwonej krwi. Ale chyba na zzczescie zadrapalam sie tylko bo teraz juz nic nie plami.

_anula, u mnie też mąż dziś przejął kuchnię. Chciał mnie wkręcić w zmywanie, ale przegrał w karty. Śniadanie też dziś on robił, a ja od rana mam Dzień Smoka Obiboka (mogłoby być tak prawie codziennie) :-p
Szkoda, że już koniec weekendu. Fajnie było pobyć kilka dni tylko ze sobą.

czesc dziewczynki wpadlam Was poczytac ;)
ja tez sie dzis obijam, wszystkim zajmuje sie maz, a na obiedzie byliśmy u rodzicow;)
w tym tyg bede miala wizyte u gina i usg, bobas juz pewnie macha raczkami i nózkami i lata po całym domku;)

_Anula ja robiłam te badania ale to był wymaz z pochwy albo z kanału szyjki macicy, nie pamiętam na pewno. Robiłam te badania w trakcie diagnozowania przyczyny długiego niezachodzenia w poprzednią ciążę.
Masz to na NFZ czy będziesz płaciła? to chyba całkiem kosztowne badania, wyjaśniła ci że są konieczne? Gdzie i do jakiej lekarki chodzisz? Pracuje w jakiejś porodówce? Dobrze kojarzę że wybierasz się na Ujastek rodzić?

Ktoś pytał o badanie "czystość pochwy" to robiłam miesiąc przed porodem.

hmmm to tak, jeśli chodzi o konieczność tych badan to dopytam na następnej wizycie bo to dopiero na jeszcze następną, zapisała mi je na razie na kartce żeby nie zapomnieć. Niestety chodzę prywatnie więc za prawie wszystkie badania muszę płacić, część udaje mi się robić u teściowej w pracy.I chodzę do pani doktor Korygi-Wszołęk, która właśnie pracuje na Ujastku. Cześć z Was pewnie zastanawia się dlaczego prywatnie chodzę - wyjaśnię po krótce : po pierwsze chciałam iść do dobrego lekarza z Ujastka, po drugie tam w przychodzi przyjmują sami lekarze - faceci, a ja jakoś mam blokadę przed panami ginekologami :/ Moja pani doktor ma super opinie, i przyznaję, że ma fantastyczne podejście do pacjentki, jest bezpośrednia, odpowiada na wszystkie pytania, i to jedyny lekarz, który badał mnie tak, że ja tego nie czułam.
Dziś dzień upłynął leniwie :) Niestety na wieczór mała spinka z Ł w kwestii przeorganizowania naszego mieszkanka :( Mieszkamy w jednopokojowym mieszkaniu ... Z Tosią doskonale się mieściliśmy, każdy miał swój kąt. Ale teraz trzeba będzie poburzyć jakąś ściankę jakąś postawić, żeby dzieciaki miały swój pokoik ... i się robi problem, bo ja mam inną wizję a mąż inną. Ja estetyczną a on techniczną. Mam nadzieję, że dojdziemy do jakiegoś porozumienia i wyjdzie to ładnie i praktycznie ... Dobrej nocy kochane :)

Dziewczynki witam się wieczornie ;-)

Ja dziś padnieta jestem na maxa, jakiś dzień do d....y, chodzę zakręcona od rana :baffled: Wczoraj byłam w H&M kupić jakieś dżinsy ciążowe ale nie było działu dla mam - ponoć już zlikwidowali w niektórych H&Mach ale kupiłam zwykłe dresiaki z takim szerszym pasem i jest ok - na sportowo może być :-) A nie orientujecie się czy w C&A albo Kappahlu są ubrania dla ciężarnych???

Cześć z Was pewnie zastanawia się dlaczego prywatnie chodzę - wyjaśnię po krótce : po pierwsze chciałam iść do dobrego lekarza z Ujastka, po drugie tam w przychodzi przyjmują sami lekarze - faceci, a ja jakoś mam blokadę przed panami ginekologami :/

Ja też chodzę prywatnie ale jakoś od zawsze wolałam ginekologa faceta :-D
Wczoraj byłam w H&M kupić jakieś dżinsy ciążowe ale nie było działu dla mam - ponoć już zlikwidowali w niektórych H&Mach ale kupiłam zwykłe dresiaki z takim szerszym pasem i jest ok - na sportowo może być
biggrin.gif
A nie orientujecie się czy w C&A albo Kappahlu są ubrania dla ciężarnych???

Wydaje mi się że w Reserved jest dział dla ciężarnych ;-)
Ja na razie stawiam na zakupy internetowe.

Ostatnia edycja:
reklama
My też mieszkamy w jednopokojowym mieszkanku z aneksem kuchennym i łazienką. Dla dwójki osób wystarczające, ale jak będzie nas troje to już za ciasno. Szukamy czegoś większego.
Co do mężczyzn ginekologów, to zanim się przeprowadziłam to chodziłam właśnie do faceta: dr. Dariusz Bayat i z ręką na sercu poleciłabym go każdej dziewczynie. Dość młody, ale bardzo delikatny i dokładny. Nigdy mnie nic w trakcie czy po wizycie nie bolało, zawsze miałam komplet badań robionych (choć nie były konieczne), o każdą pierdołę można go było zapytać, a z gabinetu każda pacjentka wychodziła uśmiechnięta od ucha do ucha. Kiedyś podczas wywiadu śmiałam się na cały głos z jego komentarzy (oczywiście wszystko w dobrym guście, ze smakiem) i aż głupio było wyjść z gabinetu, bo co sobie pomyślą inne kobiety, że co tam się wyprawiało. Szkoda, że teraz mieszkam taki kawał drogi, bo pewnie bym bez wahania powierzyła mu prowadzenie ciąży.
U nas też problem z odzieżą dla przyszłych mam. Jedyne jakiekolwiek spodnie znalazłam w Redstarze (o cenie już nie będę wspominać - choć było 30% zniżki).

Do góry