reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Gosiaku może masz racje że dzieci nas testują? Laura robi tak samo jak Tymek, łzy nie lecą a wrzeszczy...
Mikoto, Teri wow Wasze dziewczynki już wyposażone na zime! Ja nawet jeszcze nie pomyślałam o zimowej kurtce :dry: a widzę że powinnam... ale nie wiem jaki rozmiar...
Asiulka udanego wypadu na basen!
Bona jak Michałka rana? Współczuje komentarzy wstrętnej baby :dry:
Ja dzisiaj spotkałam się pod blokiem z sąsiadką co ma syna miesiąc młodszego od Laury i ona do mnie " to Laura jeszcze nie chodzi?!"
Miałam ochote jej powiedzieć "nie kur** nie chodzi" :dry: Boże wszyscy mnie o to pytają... mam dość :-( a ona się boi sama chodzić.

Tak się źle czuję że ledwo przyszłam do domu. Kłuje mnie w klatce piersiowej jak oddycham :dry:

Zdjęcie0848.jpga buciki takie ;-)

Załączniki

• Zdjęcie0848.jpg
    Zdjęcie0848.jpg
    22,9 KB · Wyświetleń: 43
Ostatnia edycja:
reklama
Kingusia- dziękuję, rana się goi, w poniedziałek jedziemy na zdjęcie szwu.

Co to w ogóle za pytanie? Dlaczego "życzliwe" panie wtrącają się tam, gdzie nie powinny?! :no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

A z rzeczami zimowymi to spokojnie, jest jeszcze sporo czasu :-)

Buciki cudne!!!

Drogie Mamy.

Postanowiłam do Was napisać z uwagi, że mamy dzieci w tym samym wieku i pewnie większość z waszych pociech jest już po szczepieniu MMR ;-).
Otóż mam problem. 31.07 szczepiliśmy się na MMR i w 9 dobie po szczepieniu moje dziecko dostało temperatury 38,2 st. Uporaliśmy sie z tym po 2 dniach. Byliśmy u lekarza, wszystko ok. Ale pojawił się kolejny problem. Nie wiem czy wiązać to ze szczepieniem. Zasypia bez problemu ale W nocy budzi się i nie może zasnąć przez 2 godz. Niby oczy zamknięte ma a za chwile je otwiera, wierci się.Stała się trochę niespokojna w nocy. Jak spała dotychczas bez smoczka tak teraz smoczka prawie całą noc ma. Jak tylko jej sie go wyciągnie to jest od razu popłakiwanie i budzenie się. Nie wiem czy ten stan z nocnym problemem spania łączyć ze szczepieniem. Nie mam pomysłów o co chodzi, czy iść do lekarza czy co robić w tej sytuacji. Poradźcie coś.

Bona jak będę w galerii wezmę kupie czapeczke ;-)

Teri wiesz,coś.w.tym jest z tymi zabawami w kulkach. Synek znajomej po zabawie w.kulkolandii wylądował w.szpitalu z rota :-( ale gdzie teraz tych zarazków nie ma? :-( Wy też już gotowe na zime ;-) Zosia tez spi bez skarpet :-/ i wierci sie,jak tylko ja okrywam :-o

Asiulka super,że masz dojście do sprawdzonego mleka :-) Zosia nosi 86/92.

Palin daj znać jak.kupicie ;-) przy chodzeniu jak.najbardziej sprawdza się kurtki,np. W sklepie. Nie.wyobrazam sobie ściągać do.połowy kombinezonu :-/

Kingusia brakuje nam.jeszcze sweterka rozpinanego. Po dzisiejszej pogodzie wnioskuję,że przydałaby się też jakaś koszula np. Dzinsowa, żeby zarzucić na body z krotkim. Na sweter czy bluzę jest za ciepło,ale za chłodni na krótki rękawek. Co komu do tego,czy chodzi czy nie. Po prawdzie Laura chodzi za rączkę, także mów,że tak. Super te Buciki!

Wrocilysmy z dworu. Zosia dwie godziny urzedowala w piaskownicy, a my z.przyjaciółka mialysmy chwile dla siebie. Teraz śpi. Ja juz zjadłam, dzisiaj makaron wieloziarnisty z pesto.i pomidorami koktajlowymi. Zosi.wstawilam do.piekarnika lososia z warzywami.

A widzisz Mikotku, nie wszyscy są wyrozumiali... niektórzy oczekują że Laura już dawno powinna sama chodzić. ja nic nie poradzę na to że ona się boi... Kiedyś chyba się w końcu odważy :confused:

Co do zimowej garderoby to my też kupimy kurteczkę. Dużo jeździmy autem a Laurze zaraz gorąco więc szybko można się rozpiąć czy rozebrać.
Tylko nie wiem czy jedna kurtka wystarczy?

My mamy cieńka kurteczkę na podszewce i grubszy, przejściowy płaszczyk. Nie wiem jaką kupić jej kurtke na zimę :confused:
Sweterek też nam jakiś potrzebny...

Kinia - sliczne te buciki !!! Tymek ma czesto takie zagrania jak cos idzie nie po jego mysli, badz powiem nie. Szczerze zostawiam go wtedy i on po chwili sie uspokaja i kontunuuje zabawe. Staram sie nie reagowac na takie zachowania. Jak krzyczy to tlumacze mu na spokojnie. Moze nie wieele jeszcze z tego rozumie, ale jak obiore teraz taka taktyke to potem mam nadzieje, bede sie tego trzymac.

malinana - nie wiem jak pomoc. My szcepienie mieslimy ze trzy tygodnie temu. Goraczka nas ominela na szczescie. Tez mamy ostatnio problemy ze spaniem i nie wiem czy to wina skoku rozwojowego, czy cos sie mojemu dziecku odwidzialo

Ide prasowac bo sie nie odkopie przez tydzien :-p

Mikotku jestem, czytam na biezaco... rano chlopaki mnie troche zajmowali, mialam pisac dluzszego posta popoludniu ale hmmm swiat mi sie troche wali... nie chce o tym pisac, ale boli... odezwe sie jak sie wyjasni pewna sprawa, ew jak ja przetrawie...

reklama
Kingusiu jak to Laura nie chodzi jak chodzi:)Co z tego,ze jeszcze za raczke-widocznie tak lubi:)
Kurcze a te napady placzu to moze przez zeby? Pewnie jej tam ostro szykuje sie wszystko do wyjscia,tak jak u Niny bylo. Takie napady bolu miala i ma,momentalnie smutna minka i ryk.

Teri ale z Was romantyczne malzenstwo:) ogladac gwiazdy-cudny widok:)

Palin ja tez zawsze pod koldra,nawet jak mokra sie rano budze,lubie sie opatulic.

Bona mnie tez juz meczy mysl o jesieni i zimie-niezawsze bedzie pogoda na wyjscie. Raczej unikam tzw.malpich gajow w centrach handlowych,kulki szczegolnie. Ogolnie mowi sie,ze to faktycznie jeden wielki zarazek;)

Gosiak a to Tymek sie wycwanil;)nie ma to jak spanie przy mamie-wie co dobre:)
U mnie jak mam checi na jakies zmiany,remonty to slysze-a po co?pozniej,za miesiac itd wymowek milion tylko dlatego,ze mam meza mega lenia,do tego ciagle twierdzi-ja tego nie potrafie itd. Dla mnie nie ma nie potrafie-prawie wszystkiego idzie sie nauczyc.

Mikoto u nas poki co pokoj malej jest do spania i czasami do zabawy. Wszystkie swoje duperele ma w salonie,ale tak mi jest wygodniej,tam toczy sie nasz dzien.
Cholerka piszecie juz o zakupach jesienno-zimowych..musze przejrzec ciuchy,szkoda,ze nie mam pojecia jakie dokladnie rozmiary beda potrzebne,jak szybko mala bedzie rosla.

Bona ja tez mam ciuchy wyjsciowe i bardziej takie domowe. Co chwile cos plami,na dworze swiruje to musi miec takie ,ktorych nie bedzie mi zal;)

Malina witaj,kto wie,moze faktycznie szczepienie tak sie odbilo na malej. U nas akurat tydzien po mala zbuntowala sie na jedzenie,tez na upartego moglabym to powiazac,ale wole zgonic to na wychodzace czworki lub ten bunt jedzeniowy,ktory dopada dzieci po roczku. Sprawdzalas czy kolejne zabki czasem nie ida?

Do góry