reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

witaj jasmia, nudnej ciąży życzę

natis tak jestem wege, od 13 lat, pierwszą ciążę też miałam bezmięsną [nie licząć zup od mamy, bo pewnie gotowała na mięsie, ale leżąc byłam zdana na łaskę i niełaskę ;-) więc nie pytałam z czego robi ;-)]
ja sie teraz nie mogę w ogóle zdecydować na jedzenie, ssie mnie ale jak tylko skończę jeść to mnie mdli, więc nie wiem za bardzo co mam robić... o mąż wrócił, może kupił migdały może będzie lepiej...

reklama
Fioletowa, natis jestem po prostu padnieta i nie dospana i dlatego podmarudzam a na dodatek martwi mnie ten brak objawów jak slysze o waszych pawiach i psim wechu to po prostu mnie skręca z zazdrości:-D:-D:-D:-D

ja jeszcze z węchem nie mam przygód [no oprócz tego że lodówka śmierdzi] ale poprzednia ciąża to była jazda, szukanie bezzapachowego żelu dla męża i takiego samego dezodorantu - dramat wszystko śmierdziało...

oddam ci jednego pawia dziennie, chcesz? :tak:

Pozdrawiam sobotnio :) Tak podczytuję, ale nie mam czasu pisać. Mały dziś ma dzień buntu, a ja przygotowuję urodzinki męża. Za godzinkę przychodzą goście, Jędrek wieczorem do dziadków i chcemy posiedzieć. Tylko, że ja ostatnio 21 i jestem nieprzytomna :)
Mi babka w laboratorium też mówiła, że wysoka beta i bardzo duży przyrost. Jakaś 1000 wyższa niż z synem w tym samym czasie ;) (druga przyrost 300% prawie). O bliźniakach nie mówiła, tylko o tym, że przy dziewczynkach wyniki są wyższe. Zanim się okaże jeszcze trochę czasu minie.

Wisienka - chętnie też Ci oddam kilka objawów, czuję się jak po potrąceniu przez czołg. do tego leżenie plackiem i dalsze plamienia / brudzenie nie sprzyja dobremu nastrojowi.

fioletowa - widzę, że mam to samo co Ty ostatnio. Wczoraj o mało pawia nie puściłam jak mój M mnie przytulał. Od dzisiaj ma zakaz używania perfum, dezodorantów i zakaz używania tego żelu. Kupiłam opakowanie rodzinne, litrowe i nie mam nic innego. Nie wiem czym się dzisiaj będziemy myli ;-). A do sklepu już go chyba nie uda mi się wysłać.

Jullix - udanej imprezy :) dasz radę.

Ostatnia edycja:
Wisienka - chętnie też Ci oddam kilka objawów, czuję się jak po potrąceniu przez czołg. do tego leżenie plackiem i dalsze plamienia / brudzenie nie sprzyja dobremu nastrojowi.

fioletowa - widzę, że mam to samo co Ty ostatnio. Wczoraj o mało pawia nie puściłam jak mój M mnie przytulał. Od dzisiaj ma zakaz używania perfum, dezodorantów i zakaz używania tego żelu. Kupiłam opakowanie rodzinne, litrowe i nie mam nic innego. Nie wiem czym się dzisiaj będziemy myli ;-). A do sklepu już go chyba nie uda mi się wysłać.

Jullix - udanej imprezy :) dasz radę.

Wam śmierdzą żele a mi pomadka do ust, którą TŻ się smaruje. Po prostu nie mogę zdierżyć zapachu.
Lodówki i śmietnika już dawno nie otwieram. Na szczęście żele używamy hipoalergiczne, które są bez zapachu, takze o tyle dobrze.

Ale jak ma tak być 9 msc, to ja się pokroję, bo nic nie robię, bo nie jestem w stanie. Nawet rozmawiać z moim nie mam siły i jak nie będziemy tak gadać 9 msc to chyba się rozstaniemy, nawet przytulać mnie nie może bo mam wrażenie, że wszystko gniecie się we mnie i od razu jest mi niedobrze :(

motylek, poczekaj do drugiego trymestru, miną dolegliwości i jak cię chcica weźmie, to się maż od ciebie nie opędzi...
heh a ja mam zakaz... ciekawa jestem jak długo... mam nadzieję że chociaż drugi trymestr bedzie książkowy...

jasmina witaj i pisz jak najwiecej;)
julix powiedzieli Ci w laboratorium, ze wysokie wartości bety moga wskazywac na dziewczynke, czy wysoki przyrost, czy jedno i drugie?
chcialabym znac płec..........

jasmina witaj i pisz jak najwiecej;)
julix powiedzieli Ci w laboratorium, ze wysokie wartości bety moga wskazywac na dziewczynke, czy wysoki przyrost, czy jedno i drugie?
chcialabym znac płec..........
Po tym drugim badaniu tak pani laborantka stwierdziła, widząc moje zdziwienie wynikiem. Mówiła, że takie duże wartości bety wskazują na dziewczynkę, bo jakoś więcej hcg się wydziela, w krótkim okresie. Zweryfikuję za kilka miesięcy ;)

reklama
Julix bardzo jestem ciekawa co się okaże bo pierwszy raz słysze taką opinię
fioletowa , natis top biorę od was od jednej wrazliwy nos w 1/3 a od drugiej 1 pawika dziennie do 12tc max.:-D:-D
motylek ja wymiotowałam całą ciąże z Milą ale zapachy meczyły mnie tylko 3 miesiące, zato chcica non stop pomimo wszystkich objawów:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Moje młode dziecie już śpi, ja zaraz zrobię sałatkę z wędzonym kurczakiem i odpoczywam. Jutro ostatni dzień urlopu. łech chyba nie bedę częstym gościem do L4

Do góry