reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

hej
ja po kiepskiej nocy
wieczorem wymioty, w nocy koszmary, teraz staram się śniadanie i tabletki utrzymać

nie ukrywam ciąży, powiedzialam juz w pracy, wiedza moi rodzice, przyjaciele, maz oczywiscie;)
tesciowie nie wiedza, ale to bedzie ich 15 wnuk/wnuczka, wiec pewnie podejda do tego bez entuzjazmu tak jak 3 lata temu , gdy powiedzielismy o pierwszej ciąży, wiec nawet nie mam ochoty z nimi o tym rozmawiac, a moi rodzice sa tacy szczesliwi, bardzo nam pomagają i mowia, ze przy 2 dzidziusiu też beda
ale masakra - 15 wnuków! wow

u nas wszyscy wiedzą - powiedzieliśmy moim rodzicom, teściom, siostrze, kilka znajomych też już wie no i oczywiście wszyscy w pracy - L4 trudno ukryć ;-)

korba sto lat, zdrowej i spokojnej ciąży :-D

reklama
Korba wszystkiego, wszystkiego najlepszego, spokojnej i nudnej ciąży, zdrowego maleństwa i spełnienia najskrytszych marzeń :-)

U mnie o ciąży wiedzą tylko mąż, moja mama, brat i przyjaciółka.
Reszta dowie się po wizycie.

Mykam posprzątać mieszkanko, bo po południu odwiedzą nas sąsiedzi :-)

Witam porannie :-)

Korba Wszystkiego Najlepszego :-)

Isis moja beta w 32dc - 121
w 34dc -360
Beta powinna wzrostąć minimum 60% przez 48h a ja byłam w pon o 13 i w środę o 13 i gin powiedział że duuuuuuży przyrost:-D aaa i jeszcze owulkę miałam 26 wrześnie w 19dc czyli pierwszą betę robiłam po niecałych 13 dniach.

O rety ja robiłam betę w 30dc i było 518 :szok: Ale później już nie powtarzałam ...

Hej zazdroszczę wam tego czasu na drukowanie.,.
Ja własnie usiadłam do kompa, przeczytałam iiiiiiii Mila , która w moim mniemaniu spała wyszła z łóżeczka i zapukała w drzwi:szok:Wyciagnęla szczebelki...
U mnie nadal brak objawów.

mama kubulki
gratulacje bijącego serduszka
monia bed u mnie tez info po wizycie dopiero
Miłego dnia idę łapać uciekiniera:-D

isis ja tez robilam bete tylko raz w 30dc i było 687, wiec wyniki martuchy totalnie mnie zaskoczyły
mama wikusi moj lekarz ogolnie jest zwolennikiem cc, pierwsze ciecie mi zrobil, bo zanikało tetno, drugim razem podobno bezpieczniej tez cc, zeby nie peknac w trakcie porodu fizjologicznegom a w razie zagrozenie zycia plodu lub kobiety i tak laduje sie na stole operacyjnym, nie jestem do tego przekonana, chyba chcialabym urodziv drogami natury;)
monia bed ja tez ogarniam domek, bo maz zaprosil gosci, a ja taka chora i smierdzaca czosnkiem;)
fioletowa souillac trzymajcie sie dzielnie, wymioty mina....
natis
ale masz dobrego meza;)

Ostatnia edycja:
najważniejsze żeby tabsy posiedziały w brzuchu odpowiednio długo
chociaż młody chciał koniecznie zobaczyc jak sie "wypluwa te wymioty" ale wredna matka mu nie pokazała ;-)

teraz młody sprzedany, mąż z własnej woli pojechał po zakupy... ale się najem, kazałam mu kupić parówki sojowe i jakaś wędlinę sojową - taką mam ochotę [a normalnie nie przepadam] potem się rozpędziłam i zaczęłam wymyślać kozi ser i inne takie, ale przemyślałam że pewnie będzie pawik więc mu powiedziałam że soja wystarczy, szkoda kasy na frykasy które mogłabym od razu do wc wywalić
o dziwo mimo że mdłości mam to nie cofa mnie po słodkich, np. dżemach [bo do słodyczy mnie nie ciągnie]

wiśnia, uwierz chciałabym sobie pójść na spacer, a tu leżeć trzeba i odpoczywać...

Hej:-) niestety nie przeczytałam wszystkich waszych postów ale obiecuję że będę sukcesywnie nadrabiać zaległości:) przyjmiecie mnie do swojego grona? Wczoraj robiłam test i wyszły dwie kreseczki wiec tak +/- myślę że może wyrobię się w czerwcu 2013:)

pozdrawiam przyszłe mamusie:)

reklama
Jasmina - Witaj!! :) jak wszystkim spokojnej ciąży życzę :)

fiolerowa - jesteś wegetarianką??? mnie znów totalnie odrzuciło od słodkości, same konkrety jem, w potrójnych porcjach. Niestety moja ostatnia kolacja jest ok. 23-24. Mam wtedy takie ssanie w żołądku i od razu mdłości, że po prostu muszę się najeść.
fioletowa łączę się razem z Tobą leżąc w łóżku... mam już dosyć.

mama kubulki - dziękuję (za męża) :) zobaczymy tylko jak długo tak będze, normalnie to jest mało aktywny na tle obowiązków domowych, wręcz aktywność bliska 0. Teraz się martwi o dzieciątko. Blisko 2 lata starań.

Wisienko - też bym chętnie wyszła na spacer, od leżenia już mnie wszystkie kości bolą...

Mam tak wyostrzony zapach, normalnie jak pies :). Kupiłam sobie ostatnio fajny żel pod prysznic. Od 4 dni nie jestem w stanie znieść jego zapachu. Wczoraj moja Natusia się nim umyła i ja siedząc w kuchni czułam ten zapach, a ona spała już u siebie na górze. Nawet nie przeszła obok mnie. Oczywiście skończyło się w kibelku.
Dalej mycie zębów graniczy z cudem - na 4 mycia 3 się kończą wymiotami. Ale od wczoraj myję zęby pastą córki i jest nieco lepiej.

Ostatnia edycja:
Do góry