reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Aronia, mały ma niedobor wit D -wyszło kilka miesiecy temu w badaniach krwi. Nie stosujemy zadnych kremow - tylko na wyjazdach takich jak do turcji. Mały codziennie jest na dworze po kilka godzin, ma wiec dostęp do słońca, ale widocznie mimo wszystko za mało, stad konieczność brania codziennie.

Josie, bakterie złapalas przy porodzie Janka pewnie....moja siostra ja złapała jak leżała na patologii ciazy (wie bo robiła posiew przed i po), nawet chciała pozwac szpital za to i na pewno rozmawiała z sanepidem o tym...pozniej sprawa sie chyba rozeszła po kościach.

Ostatnia edycja:
reklama
I od rana wkurw, bo M musi zabrać laptop pod pretekstem 'pracy'!!! No nie wytrzymam z nim, pierwsze wakacje z elektroniką...już widzę jak będzie wieczorami siedział wklejony w monitor. wkurzyłam się na maxa, nie odzywam się, nie pakuję już nic, a on swoje nadmierne 2 kg niech sam sobie gdzieś rozdzieli, bo laptopa nie wiem gdzie wepchnie! I wielce uniesiony, że przecież ja nie pracuje to nie powinnam się w tej kwestii wypowiadać...tak mnie zirytował, że na prawdę go rozszarpię. Zapowiada się świetnie...

aronia do niego to nie dociera. Nabrał z 30 koszulek, no ręce opadają. Widzisz, co wyjazd do teściów to ja nas pakuje - teraz mam nauczkę! Liczę jeszcze ze ze stresu i klimatu okres przesunie się o 2 tyg.:p Żyję nadzieją:D

josie pewnie jak hatszept pisze w szpitalu złapałaś to dziadostwo:/ Będzie dobrze;) Swoją drogą ja posiew z pochwy robiłam 3 lata temu, warto się zbadać!

Dobra, idę malować paznokcie, ogarniać i dalej się obrażać:p

M walizka waży 22kg - uduszę go. Wsadził tam chyba całą garderobę, bo uznał, że w tropikach zawsze się poci i musi mieć dużo koszulek na zmianę. Przysięgam jebnę. Ja mam malutki kącik w Poli torbie a ten ma większą walizkę niż my dwie!

I nie będę z wami, bo nie bierzemy żadnej elektroniki. Jak wypoczywać to pełną parą. Pamiętam jak na Dominikanie byli w szoku, że kazałam TV wynieść z naszego pokoju. Ale musiałam, bo inaczej M korciłoby. Teraz też olewam i nie biorę żadnego laptopa/tableta, bo ten wieczorami grałby w gry lub oglądał swoje durne seriale. Protest:ppp

My bierzemy, tablet "uratował" nas przed dzieciobujstwem w samolocie na cypr. Młoda bajki oglądała - inaczej nie wysiedziałaby na miejscu. A w samolocie miejsca na przechadzanie sie nie ma. Szczególnie w czarterach.

Kasiek mnie nauczyło pakowania noszenie bagazu przez miesiac. Miałam 9 kg licząc wage plecaka :) i litrową flaszke wódki. Czyli pewnie jakies 5,5 kg ubrań. I uwazam ze miałam za duzo :) o spódnicę której ani raz nie uzyłam oraz 2 koszulki (razem 5) W azji pralnie tanie jak barszcz wiec za przeproszeniem nawet majtki oddawalismy do prania (tym bardziej ze wilgotność była taka ze nic nie schło)

Ja wczoraj padłam uzypiając młodą :)

A i dziecina była na grupie zabawowej smoczków. Tak ja zajecia wyczerpały ze na drzemkę poszła w trakcie ich trwania a nie jak zazwyczaj chodzi 0 2 godziny później

hej dziewczynki

josie zapewne na basenie do jakuzzi chodziłaś ?????

kasiek hahahha nerwówka przed wyjazdem :), a o której startujecie ???????????? no ja bym nie dała rady bez elektroniki, choć telefon ale musi być, a tv wieczorkiem przed spaniem też musi być, kompy są na miejscu w hotelach najczęściej jak potrzebowałam to można było skorzystać :-)
laptopy, kamery, aparaty najlepiej mieć przy sobie nie wolno ich wkładać do bagażu głównego bo po przylocie na miejsce możecie uch już nie mieć

Dzień Doberek :)

tradycyjnie raz na jakiś czas się pojawiam :-) niestety nie jestem w stanie być na bieżąco :zawstydzona/y: czasem was podczytuje , ale weny brak , no i trudno wbić się na nowo :-(

u nas bez zmian , Wik jest strasznym nie gadającym łobuzem :-)

josie - jejku to już za pare dni i Jasio bedzie miał braciszka , jak to szybko mineło :-)

zazdroszcze wam tych wyjazdów wakacyjnych :-)

my w tym roku nad Balaton dopiero w sierpniu , ale nie jestem zadowolona , coż czasem trzeba iść na kompromisy ehhh

kasiekz- zawsze może się coś opóźnić, przyspieszyć , wiec szanse są :-) my z Turcji wracaliśmy już z Wiktorem :-)

no i popisałam , łobuz atakuje

buziaki

dzień dobry :-)
zazdroszczę wam jak czytam o spacerach, słońcu itp. u nas kolejny dzień deszczu :baffled: nawet do żłobka musiałyśmy autem jechać :wściekła/y:

co do wakacji to my w tym roku najpierw jezioro w sierpniu bo łączymy to ze ślubem na który idziemy a we wrześniu Chorwacja :-) z teściami :sorry:

kasiekz bawcie się dobrze i może nie będzie tak źle z tym laptopem, będziesz mogła czasem tu zajrzeć ;-)

hatszept a czy ten niedobór wit.D jakoś się objawia?

alijenka a czemu te sztućce z lidla są takie wyjątkowe?

Sylka na zatrzymanie biegunki smecta a z naturalnych to ryż, marchewka gotowana, może być troszkę czekolady, paluszki słone no i probiotyk do tego

Hej
Alijenka jacuzzi ominam zawsze szerokim lukiem:) na termach bylam dluugo przed ciaza ostatni raz... No nc jakos trzeba bedzie to zwalczyc. Po pierwszym porodzie chyba posiew robilam i bylo czysto, musze sprawdzic

Kurcze bylam wlasnie zrobic badania i hbs mi na poniedzialek nie zrobia bo to trwa 3 dni... Mam nadzieje ze to nie jakis wielki problem...

Janek nie wypuszczca mnie z domu od paru dni... Nie wiem czy cos rozumie/czuje czy moze przez to ze w sumie calymi dniami z nim siedze teraz... Placz i kurczowe trzymanie sie mnie, jak sobie buty przynosze i siadam na sofe zeby zalozyc to on krzyczy buby nie!!! I mi wyrzuca... Stresuje sie co to bedzie w poniedzialek

Dziewczyny a was starszaki odwiedzaly w szpitalu? U nas na oddzial nie moze wejsc ale ja moge wyjsc na korytarz i sie z nim tam spotkac ale nie wiem czy to dobry pomysl... Czy lepiej juz te kilka dni odczekac?

Ja tak z pamieci wiec wybaczcie jesli cos przeocze :sorry:

Aga szkoda, ze mala przyjaciolki sie rozchorowala :/ Moze Ty sie wprosisz do Uk na wakacje :)

Josie co za paskudna bakteryja. Dobrze, ze remont idzie do przodu, moze bedzie jak zaplanowalas i wszystko bedzie gotowe przed porodem. Az nie moge uwierzyc, ze za chwile Franek bedzie z Wami.

Andzia wiadomo, ze jestes dobra mama :) Nie wiem skad watpliwosci...

Kifsi straszny nie gadajacy lobuz? Czy Ty mojego Tomka opisujesz? ;) U nas to samo.

Kasiek milego wyjazdu. Mam nadzieje, ze malz zauroczony miejscem i towarzystwem nawet nie spojrzy na laptopa :)
PS Podkradnij mu czasem i daj znac jak sie bawicie :)

Kasia.natka sztucce z lidla sa wg mnie ladnie wykonane, metalowe ale lekkie, ze zwierzatkami - jak zobaczylam u nas w Lidlu to nawet sie nie zastanawialam :)

W ogole te sztucce kupilam ostatnio za 2.49 funtow czyli jakies 12-13 zl po przeliczeniu :eek: Nie rozumiem dlaczego taka przebitka w Pl :no:
Ide dzis z mlodym do lekarza znow... No caly nos ma zawalony,dalej cos mu charczy - wole sprawdzic przed weekendem niz pozniej na emergency latac... Mam nadzieje, ze obedzie sie bez anty.
Poza tym kontynuuje jedzenie sniadan (jestem z siebie dumna ;-)) i normalnie sie czuje jak beka z rana :-D

reklama
Hejka,

mam chwilę bo Sz. właśnie wciąga płatki śniadaniowe (oczywiście na sucho:tak:) i ogląda Dorę.

Dziewczyny wielkie dzięki za odpowiedź w sprawie kupy:tak:. I ile smecty powinnam mu podać? Wiem, że stary to saszetkę powinien wypić, ale nie wiem ile dać Szymkowi. Co do zapychaczy to on non stop wcina bułki, a paluszki czy precelki to najlepsze słodycze. I dzisiaj znowu najpierw w miarę normalna kupa, a za chwilkę znowu bardzo luźna, że musiałam wrzucić go do wanny a ciuchy do prania. Już sama nie wiem od czego bo w sumie to nic mu nie jest.

Kasiek zaciśnij zęby. Pomyśl że już za chwilę będziesz leżała na plaży i wygrzewała się. A nerwówki przed wyjazdami często się zdarzają. Co do pakowania to zazwyczaj ja biorę za dużo rzeczy a mojemu P. nigdy nic specjalnie nie jest potrzebne. On to minimalista i zawsze krzywo patrzy na mój i dzieciaków bagaż i pyta czy ja wyjeżdżam na pół roku:-D. I zazdroszczę wyjazdu, też che gdzieś pojechać!!!!

Josie faktycznie lada chwila będziesz trzymać Fanka w rękach. Ale ten czas leci. I Franio śliczne imię. A co do bakterii to dobrze że cc masz. Potem dostaniesz anty i będzie dobrze.

Hatszept właśnie a jak objawia się niedobór wit.D?

A tak w ogóle to czy podajecie wit.D dzieciom? Ja nie daje już od pewnego czasu.

Do góry