reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Aga tak pamietam jak pisalas o tym postanowieniu :tak:
Na 18-tke to juz mu pewnie koledzy zrobią tort :tak: A Ty wprawę juz masz pewnie po 1 urodzinach. Ja to beztalencie pod tym względem niestety

reklama
polaa a no wlasnie u was przesadzaja z paracetamolem u nas z anty, ale moim zdaniem powinien przynajmniej wapno przypisac bo lagodzi kazda wysypke, u nas pewnie dostalabyy clemastinum albo neosine. nie mialam nic zlego na mysli.

u nas jesien -leje i wiej

Andzia a kto napisał, ze miałaś coś złego na myśli? Ja spytałam z ciekawości wlasnie czy Ty byś coś dała?? I tylko tyle ;) bo ja nie wiedzialabym co. Masz racje ze przesadzają z paracetamolem ja tego nie neguje ale juz to wole niż antybiotyki :) chociaż ja w ogóle antylekarzowa :( i zgadzam sie z Tobą, ze tutaj paracetamol podstawa a w Polsce lekka przesada z antybiotykami. Przykład mojej siostry i jej syna to w ogóle przesada ponad wszystko. Nie wszędzie tak jest na pewno

polaa zależy chyba od samego lekarza i od podejścia samego rodzica. Są tacy, których wkurza gdy lekarz nie daje im antybiotyku tylko syropki - serio:D Pola jeszcze antybiotyku nie miała, ja nigdy w życiu (ale ja się nie liczę, bo nie choruję), moja pediatra zawsze kurację zaczyna od syropków;-) W ostateczności daje baktrim (mocniejszy lek na receptę, ale nie antybiotyk). Z kolei lekarka mojej sąsiadki zawsze jej dzieciom daje anty aż mi oczy wychodzą, że ciągle jakiś nowy lek jak tylko dziecko kaszle.

My po spacerku, łeb urywa, ale w większości świeci słonko.

polaa moze troche zle odebralam posta :> u nas tez anty czesto, ale przypisuja jak juz cos sie dzieje. raz probowala przetrzymac to i tak sio skonczylo na anty, z ta roznica ze bral dluzej

Dziewczyny,
Nadrobie wieczorem, ale zeby jeszcze ewentualnie pomoc naszemu wyjazdzajacemu Kaśkowi to ponizej lista leków, które wzielismy....lekomanka ze mnie, wiec lista jest pokaźna...

Leki - DZIECI

Nasivin
Marimer
Syrop prawoślazowy
Aphtin
Masc arnikowa
Parafina (do uszu?)
Dicortineff
Masc majerankowa
Tormentiol (przydał sie! bo Daria sobie pupe odparzyła!)
Fenistil
Pulmex
Smecta
Tantum verde
Octanisept
Ibum forte
Paracetamol
Carex (płyn do dezynfekcji rączek)
vit D
plasterki
Frida
Orsalit
Termometr
Nozyczki

Z pozostałych rzeczy to wzielismy jeszcze:
plastikowy kubeczek, miseczke, sztucce - do jedzenia w pokoju
Pieluchy do pływania
Zabawki do piaskownicy/na plaze
Okulary przeciwsłoneczne jesli Pola nosi...

Mielismy fajnie, bo lecielismy liniami Pegasus, a oni podobno jako jedyni dopuszczają bagaz dla infantów (ponizej 2 lat) i oprocz bagazu dla nas: 2 razy po 20 kg moglismy miec 2 razy po 10 kg na kazde dziecko, ale w oddzielnej walizce i oprócz tego oczywiscie bagaz podreczny. Zmiescilismy sie w 2x20kg i 1x10kg.

Leki dla nas:
Paracetamol
Ibuprom
Wapno
Rutinoscorbin
nospa
espumisan ;)
węgiel
stoperan
Otrivin max
tantum verde forte
orofar max
clotrimazolum
floxal
lioton1000
euthyrox - tarczyca
mugga - na komary

Chciałam to wrzucic w oddzielny watek, ale nie wiem który...

czy to mozliwe zeby adi jakos wyczul ze bylam wczoraj w jego sprawie u psychologa???? od poczatku tyg ytak jakby byl grzeczniejszy a od wczoraj nawet sie slucha reaguje na polecenia i jakis dla M jest lepszy :o a moze ja troche wyluzowala

o boszzzze hatszept ale lista, osobny bagaz na to mieliscie ???:p:o nawet ja bym chyba tego wszystkiego nie zabrala. poprostu na wiele rzeczy nie wpadlabym.
liste wrzuc w sos dla maluszk

hatszept dzięki;* Ja biorę zdecydowanie mniej leków:D Poli mogę wziąć tylko bagaż podręczny 5kg;-) Ale spox, spakowałam nas dwie do jednej walizki i jest 16kg, a jeszcze przecież cała męża no i trzy podręczne po 5kg. Tyle nie potrzebuje więc bierzemy tylko jedną. Zabawek nie biorę, bo w hotelu dają wyposażenie dla dzieci (piłka do wody, materacyk, wiaderko, łopatka itp). Za listę przypominającą dziękuję, bo zapomniałam o octanisept;-) Ibuprofenu, Pulmexu, Nasivin, Wit.D itp. nie używamy;-) Dla nas biorę tylko solpadeine przeciw bólowi głowi i takie tabsy z USA w razie rewolucji żołądkowej, bo na miejscu jest lekarz, który dysponuje lekami, nawet antybiotyk wypisuje w razie potrzeby;-)

andzia
a nic nie podsłuchał, że w jego sprawie idziecie?

Ostatnia edycja:
reklama
brzydka pogoda sprzyja pisaniu, trudno za Wami nadazyc ;-)

alijenka
- Ty wpoldo 10 rozwazasz wyjscie do LIDLa, tam juz pewnie wszystko dawno wykupione :-p Nie raz widzialam o 8 przed otwarciem kolejki do Lidla (mieszkalam kiedys na przeciwko) :szok:

Aylin - cha cha to znalazlas nowy sposob na meza: dac zniszczyc dziecku mieszkanie, zwalic wine za niedopilnowanie dziecia i juz nie trzeba namawiac chlopa do remontu :-) A czeresnie sa wzdymajace! Na UU w pierwszym kwartale nie wolno :no:

Munka, alijenka
- jak Wy to robicie? Moj nienawidzi kaloszy :growl:

kasiekz - oj ja bym z rodzicami na urlop nie chiala :no: Ale Wy moze bedziecie rodzenstwo dla Poli dzieki temu pod palmami kombinowac :-p

hatszept - a po co witamine D jak sie siedzi w tropikach? Syntetyczna mozna przedawkowac :szok:

aga - gratuluje drugiej piatki! Tort ze smieciarka - zawstydzasz mnie :zawstydzona/y:

Mamy jechac do tesciow po odbior psy, jak ja tam nie lubie :wściekła/y:Poza tym czujemy sie wszyscy troje rowno przeziebieni, wiec tym bardziej mi sie "chce"... :growl:

Do góry