reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Hihi aylin jaki maz chetny do remontow, moze mi go odsprzedasz? Moj wczoraj stwierdzil ze wykladzine to on wypierze jak ja bede w szpitalu. Chyba do niego nie dociera ze zostanie z jasiem sam i nie bedzie mial czasu na takie rzeczy... A jeszcze z jego genialnych pomyslow to wpadl tez na to ze po co ma brac wolne na czas jak ja w szpitalu bede skoro ja tam bede miala opieke przeciez a jas z niania. No myslalam ze go udusze.....

reklama
josie ty już po lekarzu?

aylin zazdroszczę, mój nie widzi podstaw do remontu, a mi się marzy ściągnięcie tapety...chyba muszę P zatrudnić:p

Ja i P spakowane, zostały leki ale to jutro rano na bieżąco. M jeszcze musi się po pracy spakować i gotowe;-)
Grzałki jednak nie biorę, bo jest pełno dystrybutorów z gotowaną wodą. Pampki biorę, bo jadę na zadupie gdzie sklepów brak, najbliższa mieścina 4-5km dalej (mniej wydam:p). Słoiki można kupić w hotelu ale drogie i niby gerber a skład i smak inny (przynajmniej ich syn nie chciał jeść), więc ryzyk fizyk 10 spakowałam na wszelki wypadek;-) No i nie targam zabawek, bo ponoć dla dzieci wszystko dostępne jest na miejscu (wiaderka, łopatki, gry itd.)...ogólnie Poli cała walizka a ja zmieściłam się do Biedronkowej reklamówki:-D. I w ogóle lot trwa aż 4 godz...a potem jeszcze 1,5godz. autokarem do hotelu.

Ostatnia edycja:
Josie, Sunshine - jak wizyty??

No nie ma co Josie - Twój m jest bardzo "zarazdny" i wygodnicki :-D Ty sie martwisz a on ma juz cały plam opracowany :))

Kasiek - super ze juz spakowane, obmyslane tez juz widze wszystko - pozostalo życzyć udanych wakacji.

Polaa -- u Was lato??? no niemożliwe ;-)
W Lidlu sa sztucce dla dziec, o których dziewczyny niedawno rozmawiały:)

Asik - to Wy sie kłócicie?? :-p Szybkiego pogodzenia życzę :)

Przypomniałam sobie jak wczoraj pani psycholog pytała o relacje miedzy mna a m, ogólnie jak oceniam nasz zwiazek tak w skali od 1 do 10. Powiedziałam,ze idealnie nie jest i dałam 9. Tylko sie uśmiechnęła. Czy to tak mało realne??

W końcu mogłam nadrobić Waszą produkcję :) wczoraj przyjechała do mnie siostrzenica z córcią :) córcia nie chciała wracać to zostali na noc. No i trochę %% było żubrówki z sokiem jabłkowym :) tym razem babcia na straży była.

Mamy drugą piątkę :)
No i co do mojego wyjazdu to przełożyć się go nie da, bo one w poniedziałek wracają do siebie (Anglii).

Andzia no to młody nieźle się rozgadał :)

Josie jak Wy cudnie wyglądacie :)

Andzia fajnie, ze wizyta udana teraz wiesz jak postępować z tym Twoim łobuzem :D

Pola no ten Twój mąż to marzenie :D

Aylin oj już widzę na weselu tą Twoją małą księżniczkę z lokami :)

Sunshine i jak po wizycie u lekarza??

Kasiek ale fajnie, ze wyjazd taką dużą ekipą :)

Hatszept od razu wiedziałam, ze to prowokacja :D

Aylin i co udała się wycieczka do Lidla?? Dla mnie te sztućce już za małe tzn. duża łyżka.

Antek nie chce na biegowym w ogóle jezdzic wszędzie kazę mi targać bobcy car.
My urodziny planujemy na działce i mam nadzieję, ze pogoda w tym roku nie zrobi nam psikusa. Teraz szukam koncepcji na tort, ale chyba będzie jakiś budowlany, a najlepiej ze śmieciarką i śmiećmi :D

Tak na szybko <sorry> lekarz stwierdził że to wirusowa wysypka :what: oczywiście paracetamol i dużo wody a jak zapytałam o Calcium to zrobił wielkie oczy i się pyta a po co :banghead: polecialam na miasto po wapno i co i du.pa nie ma! Jedyne co znalazłam to wapno z magnezem albo z Vit K :what: muszę jechać do polskiego sklepu.... wieczorkiem nadrobie :-*

Aga czyli wieczór udany :) włąsnie sobie wyobraziłam tort dla Antka :-D

Sunshine - no tak parcetamol:confused: tylko po co skoro to wirus i nic jej oprocz tego nie jest???

AGa bez przesady zanim poszedł spac wkurzył mnie jak nie wiem.
to tort na pewno bedzie ciekawy :-) Sama bedziesz robić?

Andzia a jak jest wirusowka to nic nie dajesz? Pytam z ciekawości. To tylko paracetamol, którego i tak sie nie daje jak niepotrzebny ;-) No u nas nie lato ale bardzo ciepło, prawie jak lato :-D

sunshine czyli to prawda co piszą na forach, że tam lekarza na wszystko przepisują paracetamol. Ja też zastanawiam się po co. U nas dostałabyś prawdopodobnie wapno i clemastinum na wysypkę. Oby jej szybko przeszło!

aga a może posadź go na takim maluśkim z pedałami na próbę? Pola w decathlonie tak szybko chciała pedałować, a że dopiero próbowała to nogi z pedał jej spadały i się wkurzała, ale ogólnie jeździła tylko z zakrętami problem, bo nie mogła załapać. Na biegowym od razu wiedziała jak, może dlatego że stała 'cała na ziemi':D Z drugiej strony jak ma chłop furę bobby car to po co mu 'jakiś rowerek':ppp

andzia no masz męża ideała. Hmmm....ciekawe na ile ja oceniłabym swój związek:ppp Pewnie coś ok 5:p

Pizga, ale lecę z P na spacer...tak w ogóle dalej zakatarzona, ale zdecydowanie mniej. Teraz nic jej nie podaję oprócz wit. C. Pocieszył mnie kolega, że jego dzieci zawsze lecą chore a tam zdrowieją;-)

Kasiek nie przepisuja tylko mówią żeby dawać w razie potrzeby jak będzie gorączka czy coś w tym stylu. Przynajmniej u mnie tak jest. I daje jak uważam ze jest konieczny. Oczywiście jak jest potrzebny antybiotyk to tez przepisza, a nie jak co niektórzy mówią czy piszą ze w ogóle. Ja musiałam mieć dwa razy i to niestety w ciąży i miałam. Jest tylko taka różnica ze nie przepisuja go od razu tylko jak juz naprawdę jest konieczność a ze ja zdania żeby jak najmniej antybiotyków to mi to odpowiada. Nie wiem jak u Was jest ale moja siostra która mieszka w Polsce dosłownie na wszystko dostaje dla dziecka antybiotyk ( przykład katar ma i antybiotyk bo w razie jakby poszła na oskrzela ale przeciez nie poszło jeszcze to po co?), nie raz to wspominałam tutaj ale zawsze mam to w głowie a dziecko bon stop chore bo organizm juz nie walczy... Antybiotyk na wszystko według jej lekarza. Dla mnie to chore ale żeby nie było u nas jest chore z tym paracetamolem bo na każdej wizycie mówią Że jak coś to paracetamol :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Aga czyli wieczór udany :) włąsnie sobie wyobraziłam tort dla Antka :-D
Bardzo udany :) fajnie mieć taką dorosłą siostrzenice :)
A tort hmm :-D:-D
AGa bez przesady zanim poszedł spac wkurzył mnie jak nie wiem.
to tort na pewno bedzie ciekawy :-) Sama bedziesz robić?
Sama :) mam takie postanowienie, ze co rok będę robić Antkowi sama tort :) może do 18tki dojdę do jakieś wprawy i będzie ładny :D

aga a może posadź go na takim maluśkim z pedałami na próbę? Pola w decathlonie tak szybko chciała pedałować, a że dopiero próbowała to nogi z pedał jej spadały i się wkurzała, ale ogólnie jeździła tylko z zakrętami problem, bo nie mogła załapać. Na biegowym od razu wiedziała jak, może dlatego że stała 'cała na ziemi':D Z drugiej strony jak ma chłop furę bobby car to po co mu 'jakiś rowerek':ppp
Coś pomyślę o 4kołowym, ale póki co niech ma tego swojego bobby car jak chce, bo niedługo i tak wyrośnie :) zresztą pędzi na nim jak szalony, jedyny minus to strasznie na nim zdziera buty :/ Na biegówce też stoi normalnie, ale widocznie jeszcze potrzebuje czasu.

Dobra podłogi wyschły mogę budzić synka i na spacer ruszamy.

Do góry