reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

hej dziołchy

no to dziś mogę się wybrać do Lidzi po sztućce, dziś już na pewno czwartek :-D:-D:-D

kasia.natka w Turcji rzadko kto ma klątwę faraona tam jest inaczej z wodą mają normalny dostęp do niej, nie jak w Egipcie

Aylin hahaha to będziecie mieć nowy image w domu :-D:-D:-D:-D

josie wow jaki brzuchol śliczny :-):-)

aronia hahaha z tym cieniem, moja na dworze jak słońce świeci to gania za swoim cieniem

Muńka moja ostatnio ciągle w kaloszach, a wczoraj chciała iść na rower to mówię jej choć zmienimy butki nie ona w kaloszach i w tych kaloszach śmigała na biegówce :-D

aronia u nas na urodziny będzie grill oczywiście jak pogoda dopisze a jak nie dopisze to przekładamy urodziny

Muńka ja Ci polecam Tunezję i ten hotel, jest rewelacyjny i ma największy aquapark w Afryce lti Hotel Thalassa Sousse Sousse (Monastir, Tunezja) - Wycieczki

hatszept moja jakby tak się napiła z butli to by była cała oblana

andzia dobrze że wizyta udana i przecież wiadomo było że dobrze wychowujesz swoje dzieci

sunshine zapewne od nowej piżamki

reklama
sunshine może być coś alergicznego.

josie
zapomniałam wczoraj napisać, że wyglądasz SUPER! Brzusio duży, a ty laska i świetne włoski;-)

aronia u mnie w okolicy na pewno takich miejsc nie ma:-D Jest hotel w mojej gminie, ale tam za karę nie zostawiłabym jej. Ona zawsze zostawała z 3 psami u moich rodziców - jednak tym razem oni lecą z nami, więc Luńcia musiała wyjechać do teściów właśnie w góry i las - kocha tam być, śpi z nimi, dostaje multum smakołyków, ale jednak nie będzie jej koło mnie. Więcej na wakacje nie polecę bez niej. Dlatego następne wakacje na tej Florydzie z moim pupilkiem;)

andzia
widzisz jesteś super mamą, a młody po prostu ma swój okres 'dojrzewania' i buntu, sprawdzania was itp.;-) Bardzo dobrze! Wodę dla słonia oglądałam, no bo przecież z moim ukochanym aktorem!!!

Spakowałam P do naszej wspólnej walizki. Z tym, że jej rzeczy z pampkami normalnymi, do pływania, ciuchami, mlekiem i kaszkami zajęły całą powierzchnię:D Ja jedyne majtki tam upcham. Kuźwa muszę jechać do mamy po większą walizkę:D Bo M pakuje się do osobnej wraz z ręcznikami, kosmetykami i zupkami:D

Alijenka - Dziś czwartek ???:szok:;-)
Udanych zakupów

Przypomniała mi sie sytuacje z cieniem. Mati przez jakieś 2 dni sie bał swojego na dworze. Tak fajnie próbował podnosić nózki w góre i sie od niego "oderwać":-D

Urodziny jak zawsze. Spęd rodzinny, obiad, tort i jakies deserki :)

Sunshine - powodzenia u lekarza. daj znać po wizycie.

Hellooooooo dziewczeta
Aylin - tufafki rosna w Hiszpanii, do nas docieraja TIRem ;-) No ale ze dziec uwielbia to od czasu do czasu kupuje :tak:

a to te z hiszpani u nas też sa. Ale one tylko pachną. Ja chce nasze :)

Ja wczoraj trafilam polskie truskawki na ryneczku, po 14 zl... Malutkie i kwaskowe ale co tam :) zaraz nie pojem wcale wiec trzeba korzystac

Dlaczego nie pojesz? Jak dopadniesz sprawdzone z pewnego źródła to bym jadła. Zresztą z Tysia jadłam i truskawki i czereśnie. Mało bo mało i obserwowałam ale nic jej nie było. Moja połozna od razu mówiła - jeśc wszystko za wyjątkiem wzdymających i obserwować. Jak nic sie nie dzieje to super. A jak cos sie dzieje to odstawic i za dwa tygodnie próbować znów.

Moja rysza z mowa, pomalutku ale nasladuje. Stara się mówić i powtarzać. Wiec postęp jest :)

Gerlz, to był dzołk z tym sprite'm!!!!! ;))) - dlatego zamiescilam "oczka" ;))) byłam ciekawa, czy mnie zlinczujecie, czy nie ;)
moja mama przyniosła wczoraj w butelce po sprite kompot z jabłek (nigdy nie slodzi) - P.go uwielbia, wiec walil prosto z butli ;)
Ale dzieki Aronia za czujność (kisss)...nie wiem jak moje dziecię zachowywaloby sie po tylko puszce coli/fanty itp :///
zreszta on nawet jeszcze nic gazowanego nie pił :/

Nie linczowałam bo wiedziałam :) Moja też uwielbia pić z duzej butli :) A co do gazowanych - widziała ze wszystkie dzieci na urodzinach u kolegi piły cole. ona też chce - więc dostała :) kwas chlebowy :) na razie daje sie oszukać :p

kasiekz - mamy jeden obczajony hotel, jest na prawde genialny i na dluzsze pobyty lepszy dla niej niz u tesciow. Mieszka tam zawsze z jakims kumplem, pol dnia na wybiegu, do tego spacery z watacha psow do lasu. Jak podjezdzamy pod brame to ona juz merda ogonem, wiec zle jej tam nie jest. Psy w takich kwestiach nie klamia ;-) Wraca w top formie, naladowana optymizmem :tak:Ty sie wiec tak nie odgrazaj, ze "ostatni raz", bo przeciez nie bedziesz psa trzymac na plazy nad Morzem Srodziemnym :baffled: Lepiej jej z kumplami w lesie.

Pies mojej kolezanki nie chce do nich wracać po pobycie 2 tyg w hotelu. Więc sa i takie w których zwierzaką jest lepiej niz w domu :)

Munka, moja mama z ciocia były z nami przez pierwszy tydzien (27.04-4.05) i płaciły po 2500zl...ok...mozna lecieć i za 1000zl, ale uważam, ze nie jest to jakis kosmos cenowy, choc fakt....im bliżej lata tym tam drożej oczywiscie....:/ ale uwazam, ze sa warci wyzszej ceny...mnostwo udogodnien, darmowe wifi w calym hotelu ;)))-przeciez bylam z Wami niemalze online ;) nie wspominajac juz o infrastrukturze dla dzieci-bajka!!! Oddzielny budynek dla nich z atrakcjami. Jedzenie, pokoje itp. itd. Moze pojedziecie z nami na następna majowke???

Ja :) Tj apmietaj o nas za 2500 moge leciec ale za 10 tyś odpada (wole dołozyc jeszcze 4 i poleciec na miesiąc do indonezji/tajlandii)

A co do gorączki - ja po pobycie w chinach miałam. I biegunkę. Nie tam, przez 2 tyg nic mi nie było, wróciłam do polski i po tygodniu mnie dopadło. Ewidentnie nie słuzy mi polska flora bakteryjna :)

Wczoraj byla y Claire wiec nie wiem, a tak się zastanawiam czy to nie od nowej piżamy bo jej nie wypralam a Pe ją w nia ubrał. Wczoraj wieczorem jak wychodzilamtdo szkoły to mi się wydawało ze miała na szyji ale Pe ja kładł i mówił ze nie widział nic, ale to facet!

Stawiam na nieprana pizamkę. Ja piore wszystko - w naszym proszku ale po tej chemi sklepowej musze.

Josie - Śliczny brzunio, i włosy ścinałas? Pierscionek tez w moim stylu.

Ja ostatnio kupiłam hiszpańskie w lidlu i były pycha, nasze polskie w tamtym tyg. były po 20 zł :( i smakiem nie były lepsze :no:
Te hiszpanskie majowe juz maja smak i maja zdecydowanie mniej chemii, ze tak powiem rosną same, bo te wczsniejsze to sa bardzo pompowane. Wiem co mówie, bo 11 lat temu byłam 3 m-ce na truskawkach w Hiszpanii

Kasiek - ja to chyba do 4 walizek bym sie nie spakowała :-D Zawsze pakuje duzo nie potrzebnych rzeczy, jedyne co by mnie mogło powstrzymac to oplaty za nadbagaż :-D
A to Wy wieksza grupa wylatujecie :) No wiec udanych wakacji spryciulo- mama bedzie pilnować Poli a wy odpoczywać :))

andzia z całą rodzinką, w tym moją siorką i ze znajomymi:p Będzie pomoc:-) Ja P napakowałam wszystkiego po 10szt. bo nie mam zamiaru prać. Najwięcej miejscówki to pampki, mleko i kaszki zajmują. Niestety są ograniczenia - 20kg na osobę, w czym Poli bagaż nie przysługuje.

josie właśnie moja położna mówiła jak Aylin, jeść wszystko poza wzdymającymi i pamiętam, że koktajle truskawkowe też wciągałam:p

idę gotować zupę, farbować włosy i jednocześnie prasować:D korzystam z okazji, że P stroi się w korale i czaruje różdżką (np. czary czary mary bądź żabą - lala oczywiście).

No ja tez mam zamiar jesc wszystko ale wiadomo moze sie jakas alergia przypaletac wiec wole juz teraz pojesc:) z jankiem moglam wszystko oprocz kielbasy z grilla no ale on tez tylko polowicznie byl na piersi

Andzia no to super ze wizyta ok, starajcie sie do rad stosowac i widzisz, tak jak mowilysmy jestes dobra matka:)

Lece do lekarza

Hej,

Andzia dzieki, dzisiaj juz zdecydowanie lepiej :tak:
Przeciez wiadomo było, ze jesteś dobra matka i dobrze wychowujesz dzieci ;-)

Sunshine to moze rzeczywiscie od piżamki?!

Alijenka o co chodzi z tymi sztućcami?? Sorry ale wczoraj nie nadrobilam Was.

Mąż wziął Wojtka na spacer, wcześniej zawiózł Kubę do przedszkola, żyć nie umierać :-) Mamy super pogodę :tak: W weekend trzeba chłopakom sandalki kupić bo w przyszłym tygodniu ma byc jeszcze cieplej.

Wczoraj pożarłam się z K. , no do szału mnie doprowadził. Dosłownie jak dziecko sie czasami zachowuje:no: Dobrze, że w pracy jest to do wieczora może mi przejdzie ( o ile przeprosi:tak:)

Młodak dobrze, że dolegliwości minęły.

Aga a nie da się przełożyć tego wyjazdu?

Kasiek w strasznych warunkach muszą żyć zwierzaki z cyrku :/ Fajnie, że jedziecie większą grupą, zawsze będzie miał kto przypilnować Poli

Aronia dobreze, że M. wrócił, wykuruj się porządnie! Nasz się nie boi cienia, specjalnie np. macha rączką, kiwa głową itp.

U nas urodziny bez szału, jakiegoś grilla zrobimy, tort i nic więcej. A jak już mowa o urodzinach to dla D. mamy obczajony prezent ale za 3 mc O. ma ur. i kompletnie nie mam pojęcia co jej kupić. Jakieś pomysły?

Josie wow, ale laska z Ciecie! Brzusio śliczny

Przypomniało mi się jak O. miała 2 latka i lubiła oglądać teletubisie. Aż w jednym odcinku był lew który gonił teletubisie. Boshe jak ona się bała tego lwa, aż się zanosiła od płaczu

Aylin mała kreatorka wnętrz Ci rośnie;-)

Muńka w kaloszach w wannie, super G miała zabawę:-)

Hatszept od razu pomyślałam, że to jakaś podpucha z spritem;-) zdrówka dla P.

Polaa jak dziś samopoczucie?

Andzia a mówiłam, że nie ma się czego bać? Jesteś dobrą mamą a Adi próbuje wyczuć na ile może sobie pozwolić

reklama
Do góry