reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Hurra, m wrocil!!!!!! :-)

Aylin -
a co ja mialam pomyslec, jak stroisz Tysie w koronki, bolerko i pantofelki? Przysloni panne mloda :-p Tufafki to po bejbiszonkowemu truskawki :-)

Uwielbiam dziecieca logike. Np. gdy glodne ryby w akwarium nerwowo plywaja na widok karmy to mowi, ze "biegna" :-) A jak chce, zeby mu cos dac to nie mowi "daj" tylko pokazuje paluszkiem dlon i mowi "reka" :-)

Ogolnie musze sie pochwalic, ze dziec wykazuje zainteresowanie coraz to nowymi kategoriami. Od kilku dni porownuje wszystko co jest "duze" i "mini", zwlaszcza "kamini" (kamienie) i "imaki" (slimaki). Od wczoraj interesuje sie kolorami :tak:Coraz lepiej wychodza mu przyimki i inne tego typu slowka np. "gora", "dol", "na", "na zewnatrz", "tam", "tu", "od", "w" itp, calkiem ich sporo! No i coraz wiecej czasownikow, choc w swojej wlasnej formie np. wlasnie "bigim" (biec, bo od "biegiem"), "kopij" (kopac), "wyc" (to mialo oznaczac "wyjdz" jak mi chcial zajac krzeslo na ktorym siedzialam). I jak sobie zapamietal ten pokaz ognia sprzed kilku tygodni! Bierze dwie rzeczy w raczki, macha nimi jak ten sztukmistrz pochodniami i mowi "pan ogin tam" :-) Chyba przeszlismy jakis skok rozwojowy! :-)

kasiekz - oj rozumiem, rozumiem. My sie juz jako tako zahartowalismy ale za pierwszym razem to splakalam sie jak bobr, jak ja oddawalismy na czas urlopu (nie chcielismy psa meczyc upalami) do psiego hotelu :-(Przez pol drogi ryczalam :-(

josie - sliczny brzuczek i super figura!!!! No i pierscionki tez :tak:Mi palce nie puchly, mialam obraczke caly czas, nawet na porodowce. Cha, cha, to musisz z nim ogladac wszystkie odcinki na biezaco, bo inaczej nie bedziesz go rozumiec :rofl2:

Ostatnia edycja:
reklama
Aronia u nas tez wlasnie ten skok nastaapil tak nagle, naprawde widze roznice, odmienia koncowki pieknie, zdania tak fajnie sklada nawet po kilka wyrazow. Super sie to obserwuje:) dzis powiedzial pomidor- chyba pierwsze trzysylabowe slowo. Tylko najbardziej mnie wkurza ze zamiast jas mowi aś i odmienia to asi... Czyli np dom asi:) jakby malo bylo ze wszyscy go za dziewczynke biora hehehe

Mało co zawału w nocy nie dostała. Śpię sobie i nagle BUM i płacz młodego. Zerwałam się, biegiem do niego a on na podłodze leży. Wypadł z łóżeczka:no: i pytanie czy tak się kręcił, że wypadł dołem bo ma wyciągnięte szczebelki czy próbował górą wyjść??? Bidulek najbardziej pokazywał na nosek i mówił że boli. Zasną dopiero po 2h ale ja już spać nie mogłam

dobrze, że nic się nie stało!

Młoda wstała z przeraźliwym rykiem po pół godzinnej drzemce, poszlała do 21. I poszłam ja uzypiac. I tknieta impulsem pytam dzieciny czy jest duza dziewczynką - kiwniecie głową ze tak. Więc pytam czy duze dziewczynki spią bez smoczka - znów kiwniecie głową. Ja dalej drąze - oddasz smoczka? Buzia w podkówkę ale oddała. I nie poprosiła - godzine zasypiała ale bez. A w nocy wzieła tylko w rączkę :) Pytanie czy to chwilowe jak G Muńki czy na stałe??

Aaaaa od jutra w lidlu sa te sztućce które polecałam dla dzieci. Po 19.90. Ja wysyłam mame po drugi komplet :)

No to ciekawe, jak będzie u Was ze smokiem :-) u nas o tyle plus, że od tamtej pory w dzień już nie dostaje. Tylko do spania.
Czy takie butki mogę wysłać mini paczką??

small.jpg

Hej

Kurdę od rana jakoś mam zły dzień wszystko idzie nie tak jedyny plus że się wyspałam wstałyśmy UWAGA !!! o 8.23 :-D:-D:-D:-D

dobijaj mnie jeszcze!!!!! u nas codziennie o 6.00, a dziś nawet przed 6.00. Chodzę permanentnie niewyspana, bo G zasypia o 21.00, więc mam mało czasu na ogarnięcie tego, co muszę, więc chodzę późno spać.

muńka zakupiłam wczoraj w decathlonie te skórzane butki co ty;-) Namówiłaś mnie:p

PYTANKO. Jak najlepiej przewieść w walizce słoiki? Hateszept? Zastanawiam się czy poowijać w koszulki M i moje czy może zakupić folię bezbelkową, bo oni rzucają tymi walizkami jak pilkami i żeby nic się nie otworzyło na ciuchy:-D

Ja uwielbiam te buciki, jestem ich fanką ;-)
Popakowałabym w bąbelki.

Witam, do teraz się łudziłam, ze jednak pojedziemy, ale okazało się, ze gorączka koleżanki córci jest od rumienia zakaźnego :( kurczę ponad rok się nie widziałyśmy i znowu nie wiadomo kiedy.

oj....przykro mi!!! nie lubię jak na coś się nastawię i nagle nic z tego nie wychodzi - zwłaszcza jak chodzi o spotkanie z kimś z kim dawno się nie widziałam. Niestety, tak to już bywa...

A i nie pisałam wam, że byłam w tym cyrku. Młoda wysiedziała 2 godz.(+20min przerwy). Skakała, tańczyła, klaskała, krzyczała i głaskała węża i tchórzofretkę. Ani razu nie zajęczała. Ale to jej ostatnie wyjście. Na przerwie dostałam się z P z tyłu cyrku pod dziurą w bramie. Małpa biedna, smutna w klatce 2x2 na odchodach, litościwie prosiła o wypuszczenie (ciągle widzę jej wzrok), piesek maluśki telepał się i bał podejść!!! Więcej nie zobaczyłam bo mnie nakryli i pogonili.

Ja już dawno przestałam chodzić do Cyrku, straszne warunki mają te zwierzaki... Byłam raz, jak miałam może kilka lat.

josie - wyglądasz cudnie!

Kupiłam dziś po pracy pierwsze kaloszki dla G....po prostu szał !!!!! nie chciała sobie dać ich zdjąć przed kąpielą, więc jej obiecałam, że po kąpieli naleje wody do wanny i sobie połazi. Ale miała radochę!! no i oczywiście już ma obiecane, że jutro wychodzi w nich na spacer :-)

Wiem, że już pisałyście o tym, ale właśnie obmyślam wakacje i chyba będziemy chcieli gdzieś sobie polecieć. Co polecacie??? Wiem, ze pisałyście o Turcji/Gracji?? Macie jakieś sprawdzone hotele gdzie jest manu dla dzieci??
Hatszept - w jakim hotelu teraz byliście?

Załączniki

• small.jpg
    small.jpg
    21,4 KB · Wyświetleń: 44
Ostatnia edycja:
Munka - tak mozesz bez problemu.

Aronia - u was juz tufafki/? u nas jeszcze nie ma a jak tak bedzie lało nadal to w ogóle nie bedzie. A młodej sukienke pokazywałam ;) ma byc piękna - w koncu jej pierwsze wyjście wielkie

Kasiek, sloiki w torebke sniadaniowa i owijalam body malej/malego i luz. Jak masz jakies pyt odnosnie wyjazdu/Turcji to pisz na priva, bo mam znowu niezly sajgon po powrocie do rzeczywistosci.

Munka, bylismy w tym samym co rok temu-Ela Quality Resort-kocham ten hotel!!!!!

Aylin - tufafki rosna w Hiszpanii, do nas docieraja TIRem ;-) No ale ze dziec uwielbia to od czasu do czasu kupuje :tak:

josie - wow! u nas sie jeszcze nie zabiera za odmienianie. Mamy postep, ze wyszedl poza same rzeczowniki :-)

hatszept - a on tak czesto tego spiritea? bo jesli tak to moze od tego ta hiperaktywnosc? ;-)

A macie jakies pomysly na urodzinki, bo to juz polowa maja za pasem? :eek:

Hatszept - noooo obiekt piękny, ale jakie ceny!!!!!! ja raczej należę do tych, którym szkoda aż takich pieniędzy na wyjazd :-)

Aronia - ja powoli zaczynam obmyślać menu urodzinowe i generalnie nie wiem jak wsio ogarnę, bo urodzinki będą dokładnie w dzień narodzin Gabi, bo akurat 14-ty przypada w sobotę, a w piątek jestem na Orange Warsaw Festiwalu :-D U nas tradycyjnie, urodzinowy zjazd rodzinny, ale tym razem zrobię na początek bufet, żeby środek salonu był wolny na tańce i zabawy dla dzieciaków.

Ostatnia edycja:
hatszept wielkie dzięki za info. Dobrze wam, że młody wciągał tam wszystko;-) Ale siłacz!

aronia
ojoj do hotelu nie oddałabym, chyba że z nożem na gardle:/ Już zapowiedziałam M, że to nasze ostatnie wakacje bez niej:p Na 2-latka to co na roczek. Żadnych szaleństw;-) Jedynie na obiad chcę zrobić zupę meksykańską lub bolognese. A na drugie danie standard;-) I tort pięknie zdobiony przez kuzynkę, ale jeszcze nie wiem z którymi bohaterami:p

muńka
ja lecę tu Hotel Eftalia Village w Turkler, Riwiera Turecka (Turcja) . Kolega, właściciel biura podróży, z dziećmi tam lata (młodsze w wieku naszych pociech). Zdam relacje po powrocie. Teraz od dwóch dni działa dodatkowo wielki nowo-wybudowany aquapark na plaży. Kuchnia tradycyjna, wegetariańska i dietetyczna. Animacje dla dzieci i klub malucha, brodziki itp.

Ostatnia edycja:
reklama
Mu ka ale ci zazdroszcze owf!!!!!!!!!!
Ja wczoraj trafilam polskie truskawki na ryneczku, po 14 zl... Malutkie i kwaskowe ale co tam :) zaraz nie pojem wcale wiec trzeba korzystac

Hatszept i nie oblal sie? :D widze ze zdrowy jednak po powrocie? A moj poltora lira to by tydzien pil... Jak w ciagu dnia wypije bidon 300ml to jest szal. Plus woda z wanny wieczorem ale licze ze to nie wiecej niz szklanke w sumie :/

Aronia wlasnie koncowki niedawno zaczal i pieknie mu to idzie. Przyimkow nie mowi ale po koncowce mozna poznac co ma na mysli np As brum mamom taty. Czyli ze jedzie z mama do taty:) albo As niani domu - ze byl u niani. I ostatnio wola mnie mamusiu oc tu!, a meza: mi-chal oc tu:) hihi przeslodkie

Do góry