reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Kasiek- przypomnialas mi o pepku.... Pe nauczyl mloda pokazywac czesci ciala miedzy innymi pepek i mamy cycuszki :confused2: teraz na haslo "gdzie sa cycyszki" ciagnie za dekold i zaglada..... kazdemu..... :-D:szok:
Moja lale wozi na Zebrze (jezdzik/hulajnoga) bo wozka brak :cool2: radzi sobie dziewczyna :-D

Munka- to fakt teraz wieej zabawek niz jedzenia i ciuchow :eek:

Achhhh te nasze dzieciaczki to takie slodziaki, ze milo sie czyta o ich nowych poczynaniach :-)

reklama
Damian dorwał Oliwii okulary i próbował sobie założyć:szok: dobrze, że nie popsół a młoda ma nauczkę bynie zostawiać

Muńka
u nas króluje książeczka o konikach:tak: i tak jak u ciebie włazi na kolana i trzeba pokazywać obrazki i opowiadać
Josie mądrala z Jaśka;-) to teraz mama nie masz wyjścia i musisz obciąć synkowi włoski
Zaza taki dzień, że niestety ( a może stety:-p) nic się nie chce robić. Ja to najchętniej bym się położyła

CUDO!!!

Katrina oby dzisiejsza nocka była lepsza &&&&
Kasiek a to Ci się Pola zabawiła:-)

Iwon - tak ze sklepu Play bezpośrednio na telefon. Tylko tak jak dziewczyny pisały, nie wejdzie się na watki zamknięte, ale poza tym - jest bardzo czytelna i jak masz możliwość możesz sobie ustawić powiadomienia o nowych postach.

Aylin - jak koperta dojdzie to daj znać i sprawdź czy portale będą dobre - sztruksy mają gumeczki w pasie.

Witam Was! Jestem mamą z grudnia 2012 a mam nadzieję być mamą 2014. Aktualnie piszę pracę mgr na temat uprawnień pracowniczych związanych z rodzicielstwem. Mam wielką prośbę do tych z Was które są już mamami lub są w ciąży a równocześnie są osobami pracującymi lub przebywającymi na chorobowym/macierzyńskim/wychowawczym o wypełnienie mojej ankiety. Będę Wam niezmiernie wdzięczna!!! Prosiłabym tylko o dokładne czytanie odpowiedzi przed udzieleniem ostatecznej odpowiedzi. A oto link do ankiety Ankieta - UPRAWNIENIA PRACOWNIKÓW ZWIĄZANE Z RODZICIELSTWEM

przepraszam ale muszę to napisać - tylko o sobie

Polka już od 12.30!!! urzęduje z laką baby born (po mojej siostrze z obgryzionymi przez świnkę morską palcami u rak i nóg) i wózeczkiem dla lalek...wozi, wkłada, wyciąga, całuje, szuka pępka, odkleja pampersa czy daje pić (kubkiem z rurką)...cud!!!

hehehe :-D to witaj w klubie!! ostatnio był płacz, bo wózka dla lali nie chciałam wziąć na spacer...
Jak to ??? lala bez wózka?? no więc pierwszy raz to nie ja wychodziłam z wózkiem na spacer, tylko Gabi :-D

Kasiek- przypomnialas mi o pepku.... Pe nauczyl mloda pokazywac czesci ciala miedzy innymi pepek i mamy cycuszki :confused2: teraz na haslo "gdzie sa cycyszki" ciagnie za dekold i zaglada..... kazdemu..... :-D:szok:

Jak G widzi, że się przebieram, to obowiązkowo muszę jej dać złapać "cycy" :sorry::cool2:

Gabi uwielbia też książkę "Naciśnij mnie" (polecam). Ona jest dla trochę starszych dzieci,ale mimo wszystko udaje nam się świetnie bawić. Tam trzeba naciskać na kropki, potrząsać książką, dmuchać, więc mówię G co teraz robimy i G to wykonuje. Ona teraz wszędzie rozpoznaje kształt kółka, więc jak widzi tyle kółek w jednej książce to jest przeszczęśliwa :-)

ja nie wiem jak w PL szyją pajace! jak młoda się zabawiała lalą musiałam 3 pary przerabiać tj. wypruwać 'stopki'! Rozmiar 86, a wszystkie stopki króciutkie, że nie mogła w tym chodzić, bo ten szew miała na środku pięty (pod spodem) i ją to uwierało i denerwowało. Buty ma nr 22, więc nie wiem jak oni to dziwacznie szyją. Teraz muszę kupować pajace bez stóp. A w tych GAP stopy idealne, nawet jeszcze luz i na dodatek z antypoślizgami! SKANDAL

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny :-)

Ależ Wam zazdroszczę, że Wasze dzieci tak fajnie się potrafią bawić bo mój Szymek to masakra, niczym się nie zabawi na dłużej, cały czas by chciał u mamy na rączkach. Książek w ogóle nie chce oglądać, ja otwieram opowiadam a on zamyka. :eek:
Ze spaniem też istna tragedia, w ciągu nocy budzi się chyba z milion razy i nie po to by jeść czy pić tylko se po prostu o tak. Pojęczy z 15 min i kładzie się.
Teraz jeszcze zostałam sama bo małż pojechał na delegacje i będzie dopiero pod koniec tygodnia. Wrrr:crazy:

To sobie ponarzekałam :-/ Sorki dziewczyny, ale musiałam gdzieś się wygadać...

koniec świata!!!!!! Biedronkę zamknęli bo się drzwi popsuły i otworzą jutro dopiero:rofl2:

no ładnie wytrzymałaś jeden dzień:-D

Dzień dobry wszystkim jestem nieprzytomna - poszłam spać jak zwykle o 1-wszej, a pobudki były o 2-giej, 3-ciej i 4-tej i 5-tej... Kubuś budził się przez kaszel. Jak do jutra nie bedzie wyraźnej poprawy, to jeszcze raz pójdziemy do lekarza.
niefajnie :( oby dziś Kubuś lepiej spał i niech zdrowieją z Alinką oboje

Tak więc ja dziś nas pakuję i jutro wyruszamy w rodzinne strony!!!! a w sobotę z całą ekipą (z moimi rodzicami) jedziemy do mojej Sis!!! youpi!! oby tylko wszyscy byli zdrowi!! && :-D
szerokiej drogi!!!

przepraszam ale muszę to napisać - tylko o sobie

Polka już od 12.30!!! urzęduje z laką baby born (po mojej siostrze z obgryzionymi przez świnkę morską palcami u rak i nóg) i wózeczkiem dla lalek...wozi, wkłada, wyciąga, całuje, szuka pępka, odkleja pampersa czy daje pić (kubkiem z rurką)...cud!!!
ale superaśnie!!!
na prawdę te nasz brzdące są już takie fajowe, a będzie coraz weselej ;)

Nie pisałam Wam jeszcze, że dzisiaj bąbel niestety płakał w żłobku :( Spodziewałam się tego, bo przez ostatni tydzień był z nami w domku, więc po tygodniu uczęszczania do żłobka i niezłej aklimatyzacji zaczynamy niejako od nowa. Ech.. Ale rano dzwoniłam i już było ok :) A w ogóle, to w 15 m-cu nasze dzieci znowu dopada lęk separacyjny, więc nie dziwcie się Drogie Mamy jeśli dzieci nie będa Was chciały odstąpić na krok. U nas to trwa od dobrych dwóch tygodni :tak:
szkoda, że się Julek odzwyczaił, ale na pewno szybko wszystko wróci do normy :yes:

Pe nauczyl mloda pokazywac czesci ciala miedzy innymi pepek i mamy cycuszki :confused2: teraz na haslo "gdzie sa cycyszki" ciagnie za dekold i zaglada..... kazdemu..... :-D:szok:
Pe to chyba miał jakiś zamysł, że młodą tak nauczył;-):-p

Hej dziewczyny :-)

Ależ Wam zazdroszczę, że Wasze dzieci tak fajnie się potrafią bawić bo mój Szymek to masakra, niczym się nie zabawi na dłużej, cały czas by chciał u mamy na rączkach. Książek w ogóle nie chce oglądać, ja otwieram opowiadam a on zamyka. :eek:
Ze spaniem też istna tragedia, w ciągu nocy budzi się chyba z milion razy i nie po to by jeść czy pić tylko se po prostu o tak. Pojęczy z 15 min i kładzie się.
Teraz jeszcze zostałam sama bo małż pojechał na delegacje i będzie dopiero pod koniec tygodnia. Wrrr:crazy:

To sobie ponarzekałam :-/ Sorki dziewczyny, ale musiałam gdzieś się wygadać...
jasne wygadaj się!!!! po to tu jesteśmy!!!!
szkoda, że Szymek taki absorbujący... może mu się poprawi niebawem

reklama
no ładnie wytrzymałaś jeden dzień:-D

:-D:szok::laugh2::rofl2:

chcialam wam wkleic fotki ale pozyczylam rodzicom aparat do chorwacji a oni zostawili mi swoj, i to jakis antyk bo karte ma xsd, a wejscie na kabel takie malutkie ze nie wiem co to za wtyczka :confused2:

dziecko juz padlo, dzis cos nie mial sil, caly dzien sie pokladal

kasiek ja kupilam mlodemu pajaca w mothercare i stopy maja duzo zapasu. i tez antyposlizgi. ale ta cena :eek::no: tylko dlatego kupilam ze potrzebowalam taki ocieplany watą bo on sie nie daje niczym w nocy przykryc a pozniej nad ranem mi kaszle.... i nigdzie takich nie bylo... wyglada w nim jak ludzik michelin :sorry2:

Do góry