reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

josie wiem, ale jak trzydniówka to nie ma przecież bakterii w organizmie, a antybiotyk podany na wyrost, w razie czego. no, ale w sumie nie znam się, więc dla bezpieczeństwa popędzę jutro znowu do lekarza:D chodzi o to, że antybiotyk musiałaby brać do środy, a nad morzem ma być po 30C i wolę, aby go nie brała i kąpała się morzu:p

łeb mi pęka na maxa

kuźwa żałuję, że nie kpiłam tego namiotu plażowego a Lidlu i teraz na szybkiego muszę gdzieś kupić, bo jutro wyjazd:/ grrrry

reklama
w decathlonie masz podobne quechua :-)

a to nie mozna sie kapac jak sie bierze antybiotyk? no najlepiej zapytaj o wszystko lekarza choc ja po moich ostatnich wizytach zwatpilam powaznie w ich kompetencje...

no i pochwalę się, że po tych 3-ech nieprzespanych nocach mój dzieć wstał dziś o 9.30:) matka wyspana!

kupiłam na zębole to camilia...któraś stosowała i zna efekty lub może zna na inny środek homeopatyczny, bo ileż można tych dentinoxów i innych...

stosowałam - działa :) na wyobraźnię. Tj mogłam sobie pomarzyc przez chwilke ze moze zadziała....

K...wa wciąż zapominam że mały umie się wspinać. Piszę sobie posta przy stole w kuchni i jak strzala wylecialam do pokoju. A mlody stoi nw szafce rtv i sie trzyma telewizora....

łobuz mały :-)

dziewczyny jak już zaczęłyście temat wózków to myślę o parasolce, ale czy to jest w ogóle sens ją kupować teraz czy lepiej do wiosny poczekać? w sumie po mieście dalej mam zamiar uzywać naszej babyactive Q, bo z psami i parasolką to jakoś sobie nie wyobrażam... więc jak ma służyć na wypady na zakupy do sąsiedniego miasta czy galerii handlowej to chyba jednak jest sens teraz kupować, co nie?
sama siebie czasami nie mogę słuchać:-D
w każdym bądź razie jaką niedrogą parasolkę polecacie ?????????

ja sobie już nie wyobrażam bez parasolki :-) wypady z młodą nie są już takim utrapieniem, które miałam, jak musiałam non stop wyjmować i wkładać naszego kloca do auta. Moim początkowym założeniem była parasolka do 300zł, bo myślałam właśnie o krótkich wypadach do sklepu itp. Ale po zrobieniu rozeznania i przemyśleniu (z pomocą MsMiceky;-)) co chcemy, żeby ta parasolka miała, wyszło, że wybrałam tą droższą i nie żałuję bo sprawdza się super i teraz głównie jej używam. Z tych tańszych pamiętam, że podobała mi się Baby Design Elf.

Umowilam sie na photoshoot za 2 tyg :-) Pe kupil na Gruponie na dzien matki i nie bylo kiedy sie wybrac :dry: Tak wiec musze siebie i mloda wystylizowac :-p

czekam na relację :-)

Munka pozazdroscic takiej posiadowy z piwkiem :D Oj pamietam jak na plazy godzinami grillowalismy

Zamowilam mlodemu butki:
https://a248.e.akamai.net/f/248/908...9636_P&$sh=1149636_P&defaultImage=default_dsd
nie bylam przekonana do zakupu przez net, ale zwroty sa darmowe wiec jakby cos bylo nie tak, to nie bedzie problemu.

Poza tym ladna pogoda, musze isc po pampki i otrzymalam super wiadomosc :dry: Tesciowie sie szykuja na pazdziernik.... Przesle mi ktoras nerwosol???

A i snilo mi sie, ze zaszlam w ciaze i spodziewalam sie blizniakow :dry: To moze dwa opakowania tego nerwosolu?

mmm....rozmażyłam się... :-)

ładne buty!!!

a może Validol?? :-D

dziewczyny a jaki syrop wykrztusny mozna dawac naszym? bo moj troche charczy, ale tak bardziej jakby chrypy nie umial odkaszlnac.... jutro ide z nim do lekarza.

moja miała przepisany Prospan

kupiłam na zębole to camilia...któraś stosowała i zna efekty lub może zna na inny środek homeopatyczny, bo ileż można tych dentinoxów i innych...

moja kuzynka stosowała i powiedziała, że działa najlepiej.

Zrobiłam dziś Gabi na drugie śniadanie placuszki z owocami z przepisu kasiekz;-) mnnniaaammmm....... Gabi zjadła dwa. A ja...

Kasiek Camilia dziala jak napisala Aylin na wypbraznie :D ja bym poszla z tym antybiotykiem do lekarza ... choc jak bierzecie juz 4 dni to i tak w miare dlugo mysle ze lekarz powinien zdecydowac odstawienie ale lepiej dopytac

Josie wszystkie syropy wykrztusne powoduja zwiekszenie wydzieliny wiec ja nie wiem czy na chrypke jest sens dawanie... moze lepiej niech lekarz najpierw zbada skad ona sie bierze ... bo moj to mial dlugo charczenie bo mial wyniszczona sluzowke od dlugiego kataru ... a kataru w koncu nie bylo tylko charczal to psikalam do noska
tantum protekt

Niespodzianka dziekuje za opinie :) to jeszcze musze pomyslec czy kupic

Zaza ja mam tak jak i Josie Cossato Swift lite Supa i powiem Ci ze jest suuuper :) jedyny bol jak dla mnie to ze ma krotki daszek ... ale takto dzieciowi wygodnie ... ma podnpozek podnoszony wiec moze sobie siedziec z nozkami na prosto a nie zwisajacymi ... regulacja podparcia do pozycji lezacej... fajnie sie podbija ... i jest to wozek taki w ktorym mozna jezdzic i normalnie i do sklepu na szybko

chcialabym zeby moje drugie dziecko mialo tak ze spaniem jak Nikos ... od poczatku urodzenia :p czyli polozony do lozeczka spi ... zdarzaja sie gorsze dni ale jak cos sie zmieni ardziej to ja juz nie bede umiec go uspac :p

Ostatnia edycja:
obiecuje, że nie będę już was nie męczyć z tą trzydniówką, to ostatnie pytanie: podczas wysypki wasze bobasy były osłabione tj 36.1C itp.? bo maja ma apetyt, ale widać że jeszcze taka zmarnowana bidulka

Niespodzianka gardło się samo wyleczyło :-p

kasiek niby jak się bierze antybiotyk to nie wolno na słońcu siedzieć, także lepiej się upewnij
ja u Niuśki tylko przeciwbólowe stosowałam na zęby bo smarowanie nic nie dawało, a zresztą te żele to porażka działają przez 20 min

cześć Laseczki

Melduje, że czuję się dobrze. Wstałam o 7.30 i byłam w pracy (nie ma to tamto). A dziś z ta sama koleżanka na poprawę humoru (pogoda jest dziś do d...y) opróżniłyśmy Irish Cream. Nie mam nic na wieczór.... może podkradnę cos menszowi.

reklama
chcialabym zeby moje drugie dziecko mialo tak ze spaniem jak Nikos ... od poczatku urodzenia :p czyli polozony do lozeczka spi ... zdarzaja sie gorsze dni ale jak cos sie zmieni ardziej to ja juz nie bede umiec go uspac :p

To życzę Ci takiego dziecia :-)

obiecuje, że nie będę już was nie męczyć z tą trzydniówką, to ostatnie pytanie: podczas wysypki wasze bobasy były osłabione tj 36.1C itp.? bo maja ma apetyt, ale widać że jeszcze taka zmarnowana bidulka

mojej siorki synek miał trzydniówę. Gorączka wysoka przez 3 dni w czwarty wysypka utrzymująca się przez ok. 3 dni i przez cały ten okres był osowiały i osłabiony.

cześć Laseczki

Melduje, że czuję się dobrze. Wstałam o 7.30 i byłam w pracy (nie ma to tamto). A dziś z ta sama koleżanka na poprawę humoru (pogoda jest dziś do d...y) opróżniłyśmy Irish Cream. Nie mam nic na wieczór.... może podkradnę cos menszowi.

widzę, że druga alkoholiczka (po alijence;-)) nam się ujawnia ;-):-p

Poszłam dziś z Gabi, w ramach spaceru, do mojej kuzynki, która mieszka w tej samej dzielnicy, ale kawałek do siebie mamy i wiecie co???? zgubiłam się!!!! :-D:-D nie poszłam prostą drogą, tylko chcąc urozmaicić spacer i nie iść koło ruchliwej ulicy, wbiłam się w osiedla, przechodząc koło naszego osiedlowego jeziorka. Totalnie się zakręciłam i wlazłam w zamknięte osiedla przez które ciężko było znaleźć jakiś skrót. Mapa w telefonie dopiero po jakimś czasie się włączyła, więc nachodziłam się za wszystkie czasy, a w pobliżu praktycznie zero ludu, bo to były osiedla bliźniaczych domów... Dotarłam wypompowana:-)

maćku!!!!!!! gdzie Ty się kobieto podziewasz??? kogo tu jeszcze dawno nie było????

Do góry