reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

ello

u nas dziś ostatni dzień antybiotyku ufffffffffffffff

MsMickey ale mój K nawet zapomniał o życzeniach przypomniałam mu dzień później :eek:

polaa kobieto przepracujesz się !!!!

Niespodzianka fejs w urodzinach bardzo pomaga :-):-):-):-)

Aga supcio ten wózek !!!!!

hatszept najważniejsze że wszystko oki !!!!!!!!!!! mojej też kręgi wystają i też nie kazali się tym martwić, a karmi dziewczyny od czasu do czasu piły przecież nic się nie stanie

josie gratki dla Jasia :-)

reklama
witam:)

już tylko 38.4C:D mam dość, najgorsze, że od niedzieli nic nie je poza cycem przez te zęby! jeśli to trzydniówka to dziś wieczorem już powinno być po gorączce.

dobra spadam próbować łapać szczoszka i lecę na 10 do lekarza

edek...i suku na podłodze...grrrrry

Ostatnia edycja:
kasiek zdrówka dla Poli !!!!

Wiecie co teraz sobie pomyślałam czy skutkiem wypadania moich włosów może być to że fryzjerka nałożyła mi farbę i włożyła głowę pod lampę ?????

Ostatnia edycja:
ale mam przedurlopowego lenia:-D
byle do soboty, bo w sobote niestety też do pracy... ale jakoś to zniosę, a we wtorek wieczorem wyruszamy na wybrzeże:-D

Sunshine spóźnione sto lat!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kasiek u nas gorączka była 2 dni, na 3 wyszła wysypka, więc takie trochę przyśpieszone tempo

Aga no i super, że masz już wózek :)

UWAGA Janek zrobil dzis w koncu swiadome kroczki!!!!! odstawiam go na 2 metry przede mna a on do mnie podbiega i sie cieszy :-D:-D:-D:-D:-D:-D
Gratulejszyn!!!!!!!!!!!!!! teraz się zacznie:-p

Czy macie może jakieś sposoby ma odstawienie dziecia od cyca? Coś nam zaciąż nie wychodzi (dziś okres od rana:-() więc muszę niestety odstawic G... chciałabym powoli i bez tragedii... jakieś pomysły?
najpierw myślałam, że twoja autokorekta znowu coś wymyśliła, bo mi tu wyraz "wciąż" pasował;-)
a z odstawieniem to u nas poszło gładko, więc nie wiem jak pomóc, ja po prostu zmniejszałam ilość karmień, ale S tylko jadł z cyca, nie cyckał, żeby pocyckać, że sie tak wyrażę, była zima zresztą więc
Bylismy u ortopedy (udalo sie wczesniej niz w piatek)-wszystko ok podobno :) tzn. pani dr kazala mu pozwolic jeszcze na takie "nierowne" chodzenie, bo caly czas uczy sie lapac rownowage. Sprawdzila kregoslug i nozki-wszystko wzorowo...mamy sie pojawic kontrolnie za 3 miesiace. Z tym wystajacym kregiem tez ok-zaraz ma sie "schowac" jak maly bedzie juz porzadnie biegal. Mamy do niczego malego nie zmuszac (nigdy nie zmuszalismy ;)) - tzn. jak raczkuje jeszcze (tak!) to ma tak smigac, nie prowadzac go i dawac raczke/paluszek jesli sam sie nią podtrzymuje, a nie ze my go trzymamy :) no i tak :) wiec chyba all ok :)

super wieści!!!!

po lekarzu. w między czasie młoda dostała rozwolnienia i mega wysypki na całych plecach. wysypka okazała się mega potówkami przez gorączkę, którą ma w te upały. rozwolnienie może być do zębów, ale w połączeniu z 4 dzień wysoką gorączką to ponoć jakiś wirus. a więc zajebiście, bo po jutrze wyjeżdżamy na wakacje!!!

jak tak czytam o waszych niegrzecznych dzieciach to ja mam aniołka. nie rzuca się, nie wścieka, jak nie wolno to nie wolno - mówi wtedy 'nie' i idzie:) czasem ma złości, ale wystarczy ją czym innym zainteresować i w minutę przechodzi:p

no i ciągle nakręcona na 'co to jes'...u lekarza wszystko było zapytaniem:)

Ostatnia edycja:
Hej hej babiszonki :)

ja na szybko, bo dzisiaj pakowanie - jedziemy do Pobierowa :cool2::rofl: Wprawdzie na parę dni, ale zawsze coś :) Mam nadzieję, że prognozy się sprawdzą i od jutra będzie ciepło, bo póki co to lipa w naszych stronach :confused2:

kasiekz współczuję choróbska małej.

Iwon kciuki za pogodę &&&&&&&&&.

U nas trochę marudzenia od rana, ale obudził się o 7, więc nie dziwne że o 11 był zmęczony. Padł o 12:30, zaraz jak tylko zjadł. Oby tylko syrena dzisiaj nie wyła.

No i jedna pobudka już zaliczona. Oczywiście przez wyjącą syrenę!!!!!!!!!!!!!! Na szczęście usnął. Kuźwa mam już tego serdecznie dosyć. Codziennie powtórka z rozrywki. Mam wrażenie, że jakiś debil tam siedzi i mu się nudzi po prostu, no bo żeby codziennie w tych samych godzinach się paliło albo był wypadek to nie uwierzę.

hej laseczki
Ja pitole, ale Wy wieczorami produkujecie........spać nie możecie czy co:-p?

U nas trochę lepiej tzn. chłodniej to i w nocy tylko jedna pobudka o 4:30 była, napił się i spał aż do 9:20:-). Jak na razie też nie marudzi za bardzo ( obym nie przechwaliła) więc ok.

Oliwia zadowolona bo kuzynka do nas przyjechała i ma towarzyszkę do zabawy a ja trochę więcej czasu dla siebie;-)

UWAGA Janek zrobil dzis w koncu swiadome kroczki!!!!! odstawiam go na 2 metry przede mna a on do mnie podbiega i sie cieszy :-D:-D:-D:-D:-D:-D
Gratki dla małego wędrownika:-)

Czy macie może jakieś sposoby ma odstawienie dziecia od cyca? Coś nam zaciąż nie wychodzi (dziś okres od rana:-() więc muszę niestety odstawic G... chciałabym powoli i bez tragedii... jakieś pomysły?
Co do odstawienia to nie pomogę bo my prawie od początku na butli. Powodzenia w staraniach;-)

a u któregoś dziecia była trzydniówka - jak wyglądała wysypka?To jest tak, że na 3 dzień gorączka kompletnie znika?
My jeszcze nie przechodziliśmy trzydniówki ale pamiętam, że Oliwia miała całe ciało w takich czerwonych krostkach

Witam, ja tak na szybko bo starszy jeszcze nie śpi. Ale to kwestia pol godziny :-D Siedzi koło mnie i dotrzymuje mi towarzystwa :-D I myśli, ze jestem zadowolona z tego powodu :-D Nie no jestem, jestem, przytula sie do mnie wiec miło :tak: Wojtek śpi tradycyjnie od 19.
a ja zamiast usiąść na dupie to sobie znowu robotę wymyslilam, jednak głupia jestem. Ale szybko okna "przelecialam" :tak: ale teraz juz siedzę i nic nie robię chociaż głupia obiecalam mężowi, ze mu auto odkurze i chyba jeszcze to zrobię jak Kuba pójdzie do łóżka co by o jedzeniu nie myśleć bo zglodnialam :-D
Czy Ty nie potrafisz usiąść na du*pie i odpocząć:-p????

Aga wózek super

Oglaszam wszem i wobec, ze wylazla Tomkowi czworka (kawalek) i jakies takie miesko mu zwisalo z dziasla. brrrr
Gratuluje

Bylismy u ortopedy (udalo sie wczesniej niz w piatek)-wszystko ok podobno :) tzn. pani dr kazala mu pozwolic jeszcze na takie "nierowne" chodzenie, bo caly czas uczy sie lapac rownowage. Sprawdzila kregoslug i nozki-wszystko wzorowo...mamy sie pojawic kontrolnie za 3 miesiace. Z tym wystajacym kregiem tez ok-zaraz ma sie "schowac" jak maly bedzie juz porzadnie biegal. Mamy do niczego malego nie zmuszac (nigdy nie zmuszalismy ;)) - tzn. jak raczkuje jeszcze (tak!) to ma tak smigac, nie prowadzac go i dawac raczke/paluszek jesli sam sie nią podtrzymuje, a nie ze my go trzymamy :) no i tak :) wiec chyba all ok :)
Super, że wsio ok

Dziś dzień bez meza (siedzi w stolicy) winko w kieliszku, świeczka płonie a ja juz po spa domowym :) zaraz dopije winko i ide spać.... a nuż się uda ze 3 h.
A Tobie to nie za dobrze czasem:-D? Też tak chcę...

po lekarzu. w między czasie młoda dostała rozwolnienia i mega wysypki na całych plecach. wysypka okazała się mega potówkami przez gorączkę, którą ma w te upały. rozwolnienie może być do zębów, ale w połączeniu z 4 dzień wysoką gorączką to ponoć jakiś wirus. a więc zajebiście, bo po jutrze wyjeżdżamy na wakacje!!!

jak tak czytam o waszych niegrzecznych dzieciach to ja mam aniołka. nie rzuca się, nie wścieka, jak nie wolno to nie wolno - mówi wtedy 'nie' i idzie:) czasem ma złości, ale wystarczy ją czym innym zainteresować i w minutę przechodzi:p

no i ciągle nakręcona na 'co to jes'...u lekarza wszystko było zapytaniem:)
Duuuużo zdrówka.
To się ciesz, że małe taka grzeczniutka

Hej hej babiszonki :)

ja na szybko, bo dzisiaj pakowanie - jedziemy do Pobierowa :cool2::rofl: Wprawdzie na parę dni, ale zawsze coś :) Mam nadzieję, że prognozy się sprawdzą i od jutra będzie ciepło, bo póki co to lipa w naszych stronach :confused2:
Udanego urlopu i super pogody

reklama
Kasiek moj dwa tygodnie temu tez bym aniolem :D poczekaj Twoja jedna z mlodszych :p moj tez ciagle pyta co to :D a i wspolczuje chorobska ... najgorzej tak wlasnie w lecie :(

Zaza oby jak najszybciej do soboty :)

Alijenka
nie znam se na fryzjerach ale pewnie i takie cos moze byc powodem

Josie gratulacje dla Jasia :):)

MsMickey moze tak jak dziewczyny radza czyms posmarowac zeby sama sie zniechecila

Mlodak strasznie wrazliwy Szymus jest na halasy ... u mnie tez byl az przestalam sie przejmowac cisza jak zasypia ... wczesniej jak zasypial w kompletnej ciszy to nie mogl zasnac a teraz jak sie tluke garami to spi najdluzej i najmocniej ani syrena ani wycie karetek (ciagle kolo nas przejezdzaja bo dwa szpitale niedaleko) ani wiercenie ostatnio w scianach nie budzi

Asik tez sie zastanawiam nad tymi nocami... chyba bb powoduje bezsennosc :p

ano i jestesmy po szczepieniu mmr ani nie zaplakal tylko zdziwil sie czemu go uklulo ... na dodatek ida nam dwie lewe czworki i gorna i dolna ...

Ostatnia edycja:
Do góry