reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Kasiek u nas tak samo jak u Iwon - trzy dni temperatura na czwarty wysypka, ktora szybko przeszla.

Aga poka poka swoj nowy pojazd.
Zaskoczylas mnie z tym smarowaniem sutkow lakierem - poskutkowalo? Mnie przyszlo na mysl chilli, ale to dlatego, ze ja mam idiotyczne pomysly :confused2::zawstydzona/y::-p

Sunshine zdrowka, piniazkow, szczescia i wszystkiego czego zapragniesz :)
Chyba sobie fejsa zaloze bo nie wiem kto kiedy ma urodziny i imion nie pamietam:/

Polaa ty to masz motorek w ... nogach chyba :p Podziel sie tym zapalem do roboty.

Oglaszam wszem i wobec, ze wylazla Tomkowi czworka (kawalek) i jakies takie miesko mu zwisalo z dziasla. brrrr

reklama
No a ta wysypka, to byla lekko przerazajaca :sorry: Kropki, kropki,kropki i gdzieniegdzie przeswit czlowieka ;)

Aga poka poka swoj nowy pojazd.
Zaskoczylas mnie z tym smarowaniem sutkow lakierem - poskutkowalo? Mnie przyszlo na mysl chilli, ale to dlatego, ze ja mam idiotyczne pomysly :confused2::zawstydzona/y::-p
Tak jej lekarka doradziła i zadziałało :rofl2:
Nabytek nic specjalnego, ale mam nadzieje, ze na wyprawy do parku się sprawdzi.
20130730443.jpg

Pola jak ja bym chciała mieć tyle chęci do roboty co Ty.

:-D:-Djak się cieszę chyba na długi weekend pojadę z młodym do Gdańska :) kumpela mi głowę suszy od dawna :) choć może to głupi pomysł tyle w pociągu spędzić i być tak niecałe 4dni :baffled:może mamuśkę namówię to będzie jeszcze fajniej.

Załączniki

• 20130730443.jpg
    20130730443.jpg
    32,9 KB · Wyświetleń: 38
Sunshine, Alijenka, sto lat :)

Josie, gratki pierwszych kroczkow! :)

Aylin, gratki wczesniejszego wyjscia z pracy ;)

Munka, super piaskowica :)

Iwon, niestety nie polecę zadnej miejscowki w tej czesci pomorza, bo dawno tam nie bylam :(

Aga, wozek super :)

Msmickey, zaciazylam miesiac po odstawieniu Piotrusia od piersi ;) nie pomoge z tymi sposobami odstawienia, bo P.juz sam nie chcial, a ja praktycznie nie mialam juz wtedy pokarmu, wiec obylo sie bezbolesnie. Chyba wydluzalabym okresy pomiedzy kolejnymi karmieniami...a w nocy staralabym sie przemycic butelke...

Bylismy u ortopedy (udalo sie wczesniej niz w piatek)-wszystko ok podobno :) tzn. pani dr kazala mu pozwolic jeszcze na takie "nierowne" chodzenie, bo caly czas uczy sie lapac rownowage. Sprawdzila kregoslug i nozki-wszystko wzorowo...mamy sie pojawic kontrolnie za 3 miesiace. Z tym wystajacym kregiem tez ok-zaraz ma sie "schowac" jak maly bedzie juz porzadnie biegal. Mamy do niczego malego nie zmuszac (nigdy nie zmuszalismy ;)) - tzn. jak raczkuje jeszcze (tak!) to ma tak smigac, nie prowadzac go i dawac raczke/paluszek jesli sam sie nią podtrzymuje, a nie ze my go trzymamy :) no i tak :) wiec chyba all ok :)

Ostatnia edycja:
MsMickey znajoma smarowała sutki lakierem przeciw obgryzaniu paznokci.

Biedne sutki, biedne dziecko :szok::szok::szok: Do takiej lekarki wiecej bym nie poszla :no:

Ja bym polecila herbatke z szalwii i miety pieprzowej - jest na zakonczenie laktacji a wiadomo, ze jak mleczka zabraknie to i dziecko sie automatycznie odstawi. Zdrowo i bez skutkow ubocznych.

iwon i niespodzianka a ta wysypka to jakaś plamista, czy taka bardziej potówkowa, czerwona czy szorstka...hmmm?:)

aga mi tam się wózek podoba, no i jest z czerwonym, a pisałaś kiedyś, że lubisz takie:)

msmickey koleżanka zaszła karmiąc dziecko niemal tylko i wyłącznie piersią, jak mały miał 7mies. Wiem, nie ma reguły:/

Ostatnia edycja:
Kasiek, mielismy 3-dniowke ok. 20-23 czerwca i maly byl doslownie caly zsypany-takie czerwone plamki pokrywajace niemal cale cialo. Nie swedzialy one malego. oczywiscie jak jest juz wysypka to nie ma prawa byc goraczki i dziecko z godziny na godzine odzyskuje juz humor :) ale wysypka u nas schodzila przez jakies kolejne 3 dni, wiec trzeba sie uzbroic w cierpliwosc ;)

Biedne sutki, biedne dziecko :szok::szok::szok: Do takiej lekarki wiecej bym nie poszla :no:

Ja bym polecila herbatke z szalwii i miety pieprzowej - jest na zakonczenie laktacji a wiadomo, ze jak mleczka zabraknie to i dziecko sie automatycznie odstawi. Zdrowo i bez skutkow ubocznych.
To nie był taki typowy lakier :D źle napisałam :D to był preparat łatwo zmywalny.

Josie gratulacje dla Jaśka!!

Kasiekz to po powrocie robimy spotkanko :) ty;ko trzeba miejsce nowe znaleźć :)

Hatszept dobrze, ze u lekarza wszystko w porządku!!

Aga fura pierwsza klasa :D

Kasiek u nas wysypka byla dosc gesta, calkiem gladka i raczej jasna, wiecej jej bylo w gornej czesci ciala. Zeszla szybko.

Hatszept bardzo dobre wiesci :) Super, juz nie musisz sie martwic :)))

Josie gratuluje tych pierwszych swiadomych kroczkow. Teraz poczekaj az zacznie Ci swiadomie spierdzielac :p ;)

reklama
u nas gorączka w 3 dniówce ustała w 5 dobie. Wysypkę za to lekką młoda miała.

Wyjście z pracy sie opłaciło - 2 h pospałam z dzieciną :)

Odstawienie - też nie pomogę. Tysia sama sie odstawiła.

Dziś dzień bez meza (siedzi w stolicy) winko w kieliszku, świeczka płonie a ja juz po spa domowym :) zaraz dopije winko i ide spać.... a nuż się uda ze 3 h.

A i Muńka - placek upiekłam - młoda zjadła duzy kawał na kolacje. Wersja u mnie morelowo sliwkowo jagodowa :)

Do góry