reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Josie mój też zje max 150, jedynie wieczorem 180. Ale nic dziwnego, jak podjada w nocy :rolleyes:
Jest jednak promyk nadziei, bo wyobraźcie sobie, że od kilku dni budzi się tylko dwa razy (1 i 4) i wypija około 30-60 ml mleka. Czyli raczej głodny nie jest. Myślicie, że to jest ten moment, kiedy mogę zacząć wdrażać swój przebiegły plan oszukiwania wodą? :ninja2:

Zaza umarłam czytając Twój opis teorii spiskowej z bakterią coli w roli głównej :-D Chol.era tam wie, czy można się tak zarazić. Podpytaj lekarza :blink:

Alijenka
mój pije mleko nie 3, a chyba z 5 razy w ciągu doby. Ale to dlatego, że zamiast się porządnie napić, to tak sobie "pyka" po 100, 90, 120. Pozostały mu złe nawyki po UU ;)

Ciekawe jak tam teść Muńki ...

reklama
a ja zważyłam Monikę i w pełnym rynsztunku waży UWAGA 9200!!!! SZOK!!! no ale to na koniec dnia po porządnej kaszce. tak czy siak dorosła do fotelika. W maju jedziemy do Szklarskiej, 8h jazdy nocą, i zastanawiam się który fotelik wziąć, ale bardziej się skłaniam do tego tyłem do kierunku jazdy, nosidełka, bo jest do 13 kg, a jak zaśnie (wieczorem wyjazd, więc pewnie całą drogę będzie spać) to lepiej chyba, żeby w nosidełku leżała.

no i już wiadomo dlaczego moja mała przybiera tak na wadze !!!!! a ja się martwię że ona mało je !!!! ja pitole co ze mnie za durna baba !!!!!!!!!!!!
tylko teraz co dawać do jedzenia zamiast tego mleka ??!! :baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:

hahaaha moja mała chciała teraz do mnie przyjść i zaczęła raczkować, a że wlazła na maskotkę pieska i on pod nią ciągnął się to siadła i taka wkurzona wzięła go w ręce ugryzła w nogę i odrzuciła bo jej przeszkadzał

Ostatnia edycja:
Aylin wydawało mi się, że już skończyłyśmy dyskusję ;-) Ale skoro ciągniesz temat dalej - "rozpiski" podają, że w w okolicach 11 miesiąca należy podać dziecku jedno (całe) jajko. Ja nie podaję mojemu bąblowi tego produktu w takiej ilości, a zaledwie trochę na spróbowanie, więc temat uważam za zamknięty.

Idąc dalej - czy mi się wydaje, czy Ty też wiele produktów wprowadzałaś małej znacznie wcześniej, niż wynikało to ze schematu żywienia? Czy karmiąc piersią czekałaś z podaniem pokarmów stałych do ukończenia przez nią 6 m-ca? Czy wtedy również tak ściśle trzymałaś się "rozpisek"? Czy może ważniejszy był dla Ciebie zdrowy rozsądek, intuicja matki i konsultacje z pediatrą?
Rozpisek trzymałam sie dla dzieci karmionych mm. Z polecenia pediatry bo mała za mało przybierała.
A poza tym nie występuje w roli adwokata tylko napisałam do siebie - i nie ja atakuje dzis.....
tyle w temacie z mojej strony

MOja mleka je: rano przed 7, koło 11, potem 16 i 21. W nocy kaszka i koło 4. a ze UU to nie wiem ile ale tak podejrzewam ze jak u Iwon po 90 ml moze...

Aczkolwiek ostatnio woli produkty typu: gazetka, opakowanie kartonowe, uchwyt niekapka, bateria??

Munka nieustajace kciuki za tescia &&&&

Polaa jak tam sie czujesz? Nerwy odpuszczaja powoli?

Josie moj tez je 4 x mleko, bo mniejsze porcje. Nie zmieniam nic na razie, bo jak mu zabralam jedno mleko to mi sie zaczal w nocy budzic na butle :/
No i wozka nie chce - mam taki sam :-p Moze sie nie dolicza, mi kiedys z e-baya przyslali 2 x butelki MAM. Szkoda, ze mlody ich nie polubil.

Alijenka a moze ten deserek dawaj? Mowilas, ze nie bylo miejsca na niego...

Co do jedzenia, to kazdy robi jak uwaza. Ja czasem daje sprobowac swojego, ale ostatnio mnie wzielo na pikantne (nie nie jestem w ciazy ;) ) i maly sie raczej nie zalapuje.

Dostalam @ i sie wsciekam :/ Zastanawiam sie nad tabsami chociaz mialam juz nie brac. Nie dosc, ze @ duzo bardziej bolesna niz przed ciaza, to jeszcze wpierdzielam jak knur z koryta, a ochota na "bara bara" zerowa (czy sa dni plodne czy nie ma). Do tego humory mam jak jakas mimoza + brak cierpliwosci. Sama siebie nie poznaje :no: Moze jakies zawirowania hormonalne mam.

Wybaczcie, ze nie odpisalam kazdej ale:

tazz_childhood-s1200x977-110201-5801.jpg

Załączniki

• tazz_childhood-s1200x977-110201-5801.jpg
    tazz_childhood-s1200x977-110201-5801.jpg
    21,9 KB · Wyświetleń: 18
Niespodzianka ja przestała właśnie brać tabsy bo moje libido było -22

a tak zrobię że będę jej dawała jakiś deserek plus biszkopta lub chrupki

Aylin z polecenia pediatry czy nie, nie trzymałaś się rozpisek dla dzieci karmionych piersią. Ja tez moglabym powiedziec, ze daje dziecku do sprobowania jajecznice, bo np. nie chce pic mleka i pediatra zalecila wczesniejsze wprowadzanie innego jedzenia. To tylko przyklad, ale sa takie przypadki. Kazdy ma swoje powody.

I nie pisalas tylko w swoim imieniu, bo cytowalas posty ms micky tlumaczac, co miala na mysli. To jest bawienie sie w adwokata.

reklama
na sekundke wpadam Alijenka ja wlasnie teraz mam dylemat co dawac zamiast tego mleka, ale robie albo jakas kanapeczke albo cos z owocami ... takie cos lzejszego czym jakos strasznie sie nie naje :) czasem dostanie dodatkowo biszkopcika czasem jajeczko jak jest ten dzien ... mozna nalesniczka, galaretke budyn kisiel

Do góry