reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Muńka, waga chyba waży ok. Jest rzeczywiscie zawsze różnica pomiędzy naszą wagą a tą u lekarza, ale zawsze ta sama - ok. 200gr...no nic...dziś lekarz, więc dowiem się co i jak.

Tak w ogóle to chciałam sabotować to Wasze wspólne odchudzanie z Muńką :-p:-p:-p widziałam ją live i mogę w 100% stwierdzić, że szczupluteńka laseczka z niej :-p:tak::-p więc kajmak może nonstop wcinać ;-)

A co do kajmaku jeszcze to nie wierzę, że są dziewczyny, ktore go nie jadły...moim zdaniem każdy z nas jadł, mógł tylko nie wiedzieć, że to kajmak ;-)

Iwon, kciuki za kontrole! No i zeby chłopcy wytrzymaj z babcią albo odwrotnie ;-)

reklama
muńka niezależnie jak to miałoby wyglądać dołączam :-D

w temacie spotkań na spacerach z dzieciakami , to tak myślę że , jeżeli doszłoby do spacerku w Krakowie to musiałybyśmy używać forumowych imionek bo większość z nas to Kasie :-D jak nie wszystkie :-)

Gkvip - ja oprócz oliwki i wyczesywania używam Emolium, które dodaje do kąpieli, przed myciem nalewam troszkę na główkę :tak: ktoś polecał krem AA na ciemienuche

Moja przybrała 900 gram w 5 tyg i zastanawiam się, czy to nie za dużo...

Dopiero co pisałam, że się trzyma jakoś i lipa, zaczęło jej w nosku furczeć :/ grrrrr
idę z nimi jutro do lekarza! Niech ich osłucha przynajmniej, bo pojutrze święto i wolę żeby ich osłuchano PRZED świętam, a nie jechać we Wszystkich świętych na ostry dyżur.... ehhhhh

hej dziewczyny!!

Nadrabiam Was co dzień tak jak sobie obiecałam, ale na szybciocha bo młody przez tą zmianę czasu mi się całkiem rozregulował,kładzie się godzinę wcześniej i wstaje godzinę wcześniej no ale tragedii nie ma gorzej w dzień, bo tak już wiedziałam co i jak a teraz muszę się znowu nauczyć.:szok:

noc masakryczna mały cały czas się budził i przekręcał na brzuch.

Sorki, że tylko o sobie, ale nie pamiętam co komu miałam napisać.

Rysica zdrówka dla Ciebie i dzieciaczków.

miłego popołudnia :-)

Mooni - dzięki. Monika śpi już 3h, ale furczy jej przez sen i się przebudza...

jutro rano idę z nimi do lekarza, sama...

No lepiej przebadać przed wolnym, bo wiadomo potem jak to u nas na pogotowiach itp. jest.

Mój mały przybrał w 6tyg 1100gr. więc mnie to bardzo cieszy, bo we wcześniejsze 6tyg tylko 530gr. Patrze, ze większość waszych maluchów podwoiła, a nawet prawie i potroiła swoją wagę urodzeniową.

czesc Babeczki

czytam Was regularnie ale z odpisywaniem troche gorzej ... mlody marudzi czasami tak ze juz nie daje rady ...

wczoraj bylismy na przetykaniu kanalikow w oczku i w koncu przestalo ropiec ... teraz oba oczeta piekne sa :)

dzisiaj dostalismy zlobek ale cieszylam sie 30 minut bo Nikos jest za mlody bo nie ma 5 miesiecy i pozostaje dalej czekac ... wiecie Pani sie pomylila ... :| co prawda zal by mi bylo o juz teraz oddawac ale jakby o byla nasza szansa to pewnie bym sie zdecydowala ... niemniej jednak dalej wierze ze bedze dobrze i dostaniemy

Gkvip ja smarowalam oliwka mu po kazdej drzemce i po kazdej wyczesywalam ale grzebyczkiem nie szczotka ... i tak trzy dni ... ale pieknie zeszla

Rysica zdrowka dla Was

Kifsi a skad jestes ?? poki co to nie mozemy sie umowic za bardzo :p

No lepiej przebadać przed wolnym, bo wiadomo potem jak to u nas na pogotowiach itp. jest.

Mój mały przybrał w 6tyg 1100gr. więc mnie to bardzo cieszy, bo we wcześniejsze 6tyg tylko 530gr. Patrze, ze większość waszych maluchów podwoiła, a nawet prawie i potroiła swoją wagę urodzeniową.

Aga - moja na ostatnim badaniu jeszcze swojej wai nie podwoiła. Teraz pewnie tak - ale dowiem się za tydzień bo tydzień lekarski mamy. Czyli rehabilitantka i szczeienie. Więc nie jesteś sama z tą niska waga szkrabika

Hej kobitki

Pamięta mnie tu ktoś jeszcze???

Nie było mnie tu chyba kilka miesięcy i nie obiecuję że teraz wrócę bo pewności nie mam.

U nas ok Magdzia rośnie ale też jeszcze nie podwoiła wagi urodzeniowej.
niestety nie karmimy się już cycem, miałam problemy zębowe i straciłam pokarm i teraz jesteśmy na bebiko a do tego kaszki i zupki a małą wcina aż się jej uszy trzęsą :-)

Pozdrowienia i buziaki dla wszystkich mamusiek i dzieciaczków :tak:

reklama
Iwon- przez ostatnie 3 nocki dawalam niuni wode jak sie budzila ale nie za bardzo jej to smakowalo i moze stwierdzila, ze na wode budzic sie nie bedzie :-D:-D:-D

Bardzo dobry pomysł, u Kornela też się sprawdził i zamierzam w ten sam sposób oduczać nocnego jedzenia Jula. Tylko jakoś tak się zabrać nie mogę :sorry2:

Gkvip ja zwalczyłam ciemieniuchę poprzez:
-smorowanie oliwką
-smarowanie specjalną emulsją na ciemieniuchę z Emolium (bardzo pomogła, ale jest droga, ja dostałam darmowe próbki od pediatry)
- i, choć pewnie nie powinnam tego doradzać :sorry2:, zdrapywanie ciemieniuchy, ale bardzo subtelnie, bo skóra delikatna i można podrażnić. No niestety, prawda jest taka, że ten ostatni pomysł okazał się najskuteczniejszy.

Oki:-) masz jakiś pomysł jak to zrobić??:-)

To już nieaktualne, z chudzinami nie trzymam :-D;-) No przykro mi, ale hatszept Ci zrobiła antyreklamę :-p;-)

Aylin fajnie, że mała już nie ulewa :)

Jestem już na końcówce kontroli, bo urzędasy dłużej niż do 15-tej nie posiedzą ;) Ale nas wyczochrali, mówię Wam.. niby wszystko było przygotowane, a tu w trakcie jeszcze jakieś braki, dokrętki, wyjaśnienia. Nogi mi do tył.ka wchodzą od tego biegania na dół i z powrotem. Jutro part II ;-)

No a doniesienia z obozu babcino-wnukowego też całkiem dobrze rokujące ;-) Mały ładnie je (na razie mój ściągnięty pokarm), śpi i tylko dwa razy płakał :-p

Do góry