reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Hej!

Ironia my też dalej w pieluszce - nawet w domu, Maja na nocnik siada chętnie ale sama nie powie że chce tylko leje po nogach a że T pracuje w międzyczasie to nie ma czasu doglądać co chwilę i ewentulanie 20 razy przebierac w ciagu dnia także pielucha musi być... no i na nocnik tylko siku, o kupie nie ma mowy, ani prośba ani groźna ani obietnica nowej wymarzonej barbi nie robi na Majce wrażenia... ;/

kasiawilde gorączka minęła i innych objawów nie było... dzieki :)

Andariel i jak tak było na terapii SI?

reklama
madziolka to mnie pocieszylas troche ze nie jestesmy sami :) kurde nie iwem jak on pojdzie do przedszkola jak bedzie tak lał pod siebie ehhh

Ironia mam te same obawy ale ponoć przedszkolanki tolernacyjne u mnie pod tym względem i nie robia większych problemów naet w publicznym p-lu... zobaczymy...

Madzioolka - wiesz co, to jeszcze nie była typowa terapia, raczej uzupełnienie wywiadu o okoliczności jakie zaszły od ostatniego spotkania (9m-cy temu), czyli np.że nagle metki mu zaczęły przeszkadzać i straszny czyścioch się zrobił, byle rączka zabrudzona już leci i myje. Jak tylko dotrze płyta do tej terapeutki, rozpoczynamy terapię Johansena (ponoć świetny ma wpływ na taką "niezgrabność" ruchową właśnie). Będziemy po prostu przez kilka min.dziennie słuchać płyty cd (tj.Leo będzie słuchał). I dalej zobaczymy, bo wg tej babki płyta daje takie rezultaty, że często sama terapia zajęciowa (ćwiczenia) nie są już potrzebne. U nas pielucha jeszcze na noc, na drzemki róźnie bo czasem zapomnę i efekt wtedy też różny, tj.zależny od ilości wypitych płynów tuż przed;) ale jak tylko się wiosna rozkręci odstawiamy, czas najwyższy.

Madzoolika i Ironia - to mnie pocieszyłyście! Piotruś u nas był bezpieluchowy a teraz od 2-3 miesięcy jakaś porażka. Klika par gaci i spodni dziennie do przepierki idzie.... ALe jak już jestem przekonana by mu znów pieluchę założyć to sie chłopak burzy. No i tak w koło .... Grunt, ze temat zdecydowanie nie opanowany - do przedszkola w takim stanie się nie nadaje. ALbo pielucha albo bez. A nie takie lanie po nogach...
Andariel - powodzenia z płytą!

Hejka!
Intensywny - urodzinowy weekend :-) super było! Ninka zadowolona, jak tylko będę miała zdjęcia to wkleję kilka :-)
Co do sikania, to u Nas całkowite odpieluchowania od jakichś 2 tyg.ale wcześniej jakiś miesiąc Tymek miał tylko na noc pieluchę tetrową i cały czas sucha. Także teraz nawet jak chce Mu się sikać, to wstanie w nocy i pójdzie się wysikać.
A ja korzystam z ostatnich chwil z Sz.

reklama
Do góry