reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Aestima a co to za lek, ten Neosine? jaki ma skład? Nam lekarz przepisał Clemastinum, ale to taka trochę sciemka-lekartswo. Zresztą z tego, co mi wiadomo to leków przeciw wirusom jak dotąd nie wymyslono:(

edit: już doczytałam, co to Neosine. Lipomal chyba bardziej przy kaszlu się stosuje?

Ostatnia edycja:
reklama
Trasiu, poczytaj w necie. ten lek też nam przepisał bydgoski lekarz przy trzydniówce i dzięki temu w miarę gładko przeszła. Michał to brał też na opryszczkę.
Co do chorowania, Miesiu do tej pory tak samo jak Marysi- 3 dniówka, 2 razy lekki katar i teraz choróbsko, ale tylko gorączka i szybko przeszła, 2 dni i po krzyku. Szkoda, że Maarysia tym razem nie przechodzi tak lekko choroby:(

znam Lipomal i Neosine, aczkolwiek tego drugiego podałam kilka dawek i porzucilam, bo inny lek. mi powiedział, że właściwie to nowość i trudno przewidzieć efekty (a nie był wg mnie taki konieczny); nawet mam flaszke w domowej apteczce; ponoć jest lepszy, odpowiedniejszy dla dzieci niż podobnie działający Groprinosin, który - jak się od tego lek. dowiedziałam - stosuje się od pewnego czasu u ludzi bo u zwierząt przynosił efekty:szok:
Aestima ja również liczę na spotkanie (a może i spotkania) jak się do Gorzowa wprowadzimy:tak:wszak to bardzo niedaleko, kwestia środków transportu...
trasiu - o kurka, ależ bym miała stresa przy pracy z dzieciakami i opcją zarażenia się ospą!

reklama
Ja tam mam dobre zdanie o neosine a jeszcze lepsze o naszej pediatrze, która go przepisała:)
Andariel, oczywiście, ze spotkaniA! Koniecznie, w końcu mamy samochody, możemy nawet z noclegiem się odwiedzic. Dla nas przyjazd do gorzowa w weekend nie stanowi żadnego problemu:tak: A kiedy się przenosicie? Zdążycie do wakacji? Bo w wakacje mam 2 m-ce laby i dużo czasu na spotkania!

Do góry