reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

U nas tak jest, że po słoiku to musi być mleko, ale jak mu sama ugotuję, to już nie. Dziwne... Nawet moja marchewka z ziemniaczkiem bardziej go syci niż łoikowe danie z indykiem. Może moje gęstsze a tamte rozwodnione bardziej? Już nie wiem... Trasia a więcej nie możesz jej dać? Na, lekarz podał normę dla dzieci w tym wieku 180 ml, więc daję 1,5 słoika...

reklama
no topo ptokach....w trzech sklepach z materiałami nie bylo takiej tkaniny czerwona kratke, ale sie wnerwilam, jeszcze do "lerła merlina" skocze, tam moze bedzie ech....madziolka po porstu mam ochote uszyc serduszka z takiej wlasnie tkaniny w czerwona kratke i dac jakas kokardke, a z dominika robimy bombke z folcu na kiermasz do przedszkola a co ty tam robisz, wez zdradz tajemnice:)
ironia
to sie dowiedzialam:-D
aestima
udanego gotowania
trasia&&&&&&&&&&
misialina
moze ona po prostu przyzwyczaila sie do cyca i chcialaby go miec caly czas w buzi a moze jest po prostu nienajdzona
dobra lece bo zaraz wychodze na lekcje a norbert z goła pupa lezy

trasia &&&&&&&&&
marta ja robię bombki-karczochy i gwiazdki metodą quilling, w ubiegłym roku zrobiłam tylko kilka bombek i rozdaliśmy rodzinie na prezent ale w tym roku robię dużo dla nas tylko bo sobie wymyśliłam nową kolorystykę choinki i będzie czerwony+srebrny :)

hej ja na krótko bo mąż ma urodzinki i zaraz wraca z pracy.
Madzioolka ja też karczochy robię ale teraz mało czasu więc robię bałwanka dla Mateuszka - jak zrobie to pokaże fotke moze zrobisz dla Majki :-)
Misia kubeczki już mam moze w piątek byście przyjechały?
Trasia kciuki &&&&&&&&&&&&&

hahaha Mati właśnie mówi z kojca "ojoj..." ;-) :-)

Hej
witam sie z Wami szybko, bo dzis mam strasznie dzien zalatany. Na dodatek siedze teraz w szkole u Dominiki pod klasa od godziny i czekam na zebranie. Mialo byc o 17 ale przelozyli na 18 o czym moja corka zapomniala mnie poinformowac. Probuje czytac co u Was ale na malym ekraniku komorki jakos ciezko mi to idzie.
przesylam Wam buziaki

Wróciłam od alergologa przeszczśliwa:) Nasza wizyta trwała 1 godzinę i 10 minut! Dowiedziałam się masy bardzo waznych rzeczy, uspokoiłam się, wiem co i jak. Możemy spokojnie karmić się dalej. Oj warto było wydać te pieniądze na lekarza aby zyskać tyle informacji.
Jutro M. wyjeżdża na 4 dni na kurs, zostajemy same w domku. Jeszcze nie mam opieki dla Marysi na czas moich zajęć, muszę kogoś wykombinować.
Juz nie moge doczekać się choinki w domu! Strasznie jestem ciekawa jak Marysia zareaguje na kolorowe bombki i światełka. Zawsze miałam choinkę w stonowanych kolorach, ostatnio srebro i turkus, ale w tym roku robię kolorową, specjlnie dla małej:)

trasia a coś więcej napiszesz, co dermatolog Ci powiedział? Co z Twoją dietą?
Ja też nie mogę się już choinki doczekać, dziś w Ikei kupiłam gwiazdki świecące do okna, zawieszę Mai, niech się cieszy dziecko:-) I zamówię jeszcze dziś materiały do bombek karczochów, tak mnie jakoś naszło - Madzioolka jakiej tasiemki używasz? 25mm? Jakiej wielkości kule styropianowe masz?
marta a czym wypełniasz te serduszka? na maszynie szyjesz?
Aestima a Ty będziesz mrozić czy pasteryzować obiadki z takiej ilości warzyw?

Oglądacie Rodzinkę.pl? Uwielbiam ten serial:tak:

Ostatnia edycja:
mrsmoon no pewnie, mogę napisać. Nie chciałam was nudzić dokładniejszymi opowieściami.
Przede wszystkim dowiedziałam się, że obecne zmiany atopowe na skórze Marysi nie muszą być spowodowane alergią pokarmową. Tzn na pewno ma skazę białkową, ale jak wiecie wykluczyłam z diety prawie wszystko a ona ciągle coś tam na skórze ma. Te zmiany może spowodować wszystko, przegrzanie, stres, silna radość (!!!), kąpiel w zbyt ciepłej wodzie itp. Zatem mam wprowadzać nowe pokarmy jednocześnie u siebie i u niej w odstępach trzydniowych ( a nie tygodniowych, uff). Nowa alergia to najprawdopodobniej nowy wykwit na skórze, niekoniecznie zaognienie starego.
Mamy być pełne dwa tygodnie na glutenie bez wprowadzania niczego innego aby zobaczyć, czy nie ma biegunki lub innych zmian a potem od razu z grubej rury testujemy żółtko. Potem reszta kury, czyli mięsko z kurczaka. Miesiąc po żółtku (jeśli wszystko będzie dobrze) białko jajka. W międzyczasie testować inne rzeczy.
Dla mnie odpada wszystko, co jest kwaśne, łącznie z piwkiem bezalkoholowym i kawą :-( ale za to mam bez strachu jeść wszystkie polskie warzywa, ugotowane. Ponoć warzywa i owoce gotowane znacznie mniej alergizują od surowych. No i powinnam jeść odrobinę masła.
Mówiła o grupach pokarmów, czyli jeśli Marysia dobrze toleruje kaszkę kukurydzianą to znaczy, że ja bez problemu mogę jeść kukrydzę, mała zresztą też. I kaszkę kukrydzianą tak samo. Aby nasze zupki były bardziej konkretne mam dodawać do nich zwykły rozgotowany ryż czy właśnie kaszkę kukurydzianą (oprócz mannej - glutenu).
Podała nam jakieś maści, dla mnie wapno i namawiała do dalszego karmienia piersią, przynajmniej do końca 9 miesiąca (czyli przyjaźni z laktatorem póki co:).
Wszystko dokłądnie tłumaczyła dlaczego tak a nie inaczej.
Jak sobie jeszcze przypomnę coś ważnego to dopiszę.

Trasia, super, czułam , że wrócisz zadowolona:tak: Kurcze, gdybym mieszkała bliżej, sama do tej lekarki bym poszła.

My obejrzeliśmy właśnie jakiś tyrający film- gdybym wiedziała, że taki ciężki, to nie oglądałabym:no:

Rano idę na rtg odcinka lędźwiowego ale z duszą na ramieniu, bo 5 na 3 lekarzy powiedziało mi, że niby nie powinno się przy karmieniu. A ja tydzień temu miałam tomograf głowy i dzisiaj przeczytałam, ze tomograf jeszcze b. szkodliwy niż rtg i nie wiem czy to nie za dużo w tak krótkim czasie ( chodzi mi o Miesia)... Jak o 8 mi zrobią a nakarmię cycem dopiero o 16.30, to myślicie że ok??

reklama
trasia a tak się bałaś tej wizyty...mam wrażenie, że jak człowiek błądzi, to się najbardziej boi, a jak wie co i jak, to jest o wiele łatwiej, chociaż są ograniczenia. Szkoda, że tak mało jest takich lekarzy...
U nas dalej krostki między brwiami, ale nie wiem co to jest, z polików zeszły same...Kupki ładne, raz bardziej klocuszkowate, innym razem maziste ale bez śluzu. Pewnie wszystko zależy od tego, co dziecko je, po jagodach bite 2 dni zgniłozielone kupy były

Do góry