reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

hej:) ale dzis pieknie, mi w koncu wrocily sily bo ostatnio cos zle sie czulam a dzis od rana tryskam energia, zaraz jade do lublina po material na serduszka na choinke, ktore zamierzam szyc-ciekawe czy mi straczy czasu.
kati, misialina my akuart z rodziacami, w tym roku podarowali nam placenie za opal uffff ale i tak rachunki ciagle jakies a najgorsze to cholerneee swiatlo:no:
mrsmoon dzieki:)
czesc madziolka
ironia a kim tym wlasciwie jestes z zawodu:eek:
agatka &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&czekamy na same dobre wiesci

reklama
Agata wielkie kciuki!

kati, Misia płacicie za ogrzewanie domu znacznie mniej niż ja za 49m2 w mieszkaniu. Płacimy 300zł miesięcznie przez cały rok a kaloryfery mamy wyłączone prawie zawsze!!! Włączamy tylko jak jest ok -10 na zewnątrz, trwa to może jakiś miesiąc w roku a rocznie wychodzi nam 3500tys. Mam CO, na klatce schodowej jest jak w saunie, bez liczników tylko rozliczana cała kamienica. Już wiem, że w najbliższe lato po zakończonym okresie grzewczym (trwa u nas od września do czerwca haha) będziemy zmieniać kaloryfery i zakłądać liczniki. Kolejne kilka tys pójdzie na remont:(

marta a jak będziesz robiła te serduszka? strasznie ciekawa jestem bo ja też robię sama ozdoby choinkowe, jak skończe to pochwale się efektem :)

traschka u mnie jest tak samo z ogrzewaniem, w zeszłym roku teściowie (bo wcześniej oni mieszkali w tym mieszkaniu) dostali kwit na 1500zł do dopłaty po sezonie grzewczym, mimo że w czynszu też są zaliczki na ogrzewanie... na kaloryferach są tylko takie głupawe podziałki które odczytać umie tylko spółdzielnia, interpretuje je po swojemu i potem dowala mieszkańcom takie rachunki, bo dopłatę dostał cały blok a grzejniki u teściów tez wiecznie pozakręcane były... do tego mieszkanie nad nami jest niezamieszkane i nasze ciepło strasznie ucieka... ostatnio mieszkańcy zanieśli pismo do spółdzielni że żądamy założenia podzielników elektronicznych ale jak znam życie to efekt będzie żaden i dalej te darmozjady będą na ciąć na kasę.... ta instytucja to u mnie jest jak żywcem wzięta z prl-u, czas się tam zatrzymał na tamtej epoce i mentalności i nic nie można załatwić, tylko kasę potrafią ciągnąć od ludzi.... wrrrr....

Misialina starsznie współczuję Wam takich przejść nocnych... o teorii znajomej to powiem tylko tyle że mi teściowa od początku wmawiała że mam za chude mleko i Majka się nie najada tylko dziwnym trafem cały czas okupuje 97 centyl i ewidentnie nie widać po Niej żeby głodowała więc bez komentarza... A jak siuśki Malwinki? masz już wyniki? jeśli pisałaś to wybacz że przeoczyłam

Trasiu, M. spał ostatnio 2,5 h:szok::szok::szok: A przecież ciągle jęczę, ze w dzień nie śpi... Czasem zdarza się dzień dobroci dla matki:-) Ale od kiedy wymyśliłam patent z balkonem dziecko mi w dzień śpi 3 razy- raz 30min, raz 40- 50min i raz ok 1h:happy::happy::happy:

ech, jak śpi za mało to niedobrze, jak za duzo też niedobrze. Strasznie wymagające jesteśmy:) A ja strasznie się boję tej dzisiejszej wizyty u alergologa... boję się że wrócimy do samego mleka i moja dieta jeszcze bardziej się ograniczy. Nie chce mi się od nowa wszystkiego wprowadzać z tygodniowymi odstępami. Tak robię teraz i Marysia póki co je 4 rzeczy na krzyż...

Ale jestem happy,M. wczoraj pojechał do tego tańszego eko sklepu i mam worek jabłek, 2 kg ziemniaków, marchwi, całą dyńkę i brokuły za 24 zł:szok::happy: Właśnie gotuję.

Gotujące mamuśki, kupowała któraś z Was eko mięso?? Ile kosztuje?? Mam namiary na jedno miejsce, ale ponoć mega drogo! Miesio je za mało mięska, bo słoiki rzadko mu podaję a on musi bo ta anemia... W innym wypadku olałabym to, bo wg najnowszych badań mięso w diecie dziecka wcale nie jest takie ważne.

reklama
o 16, kciuki mile widziane:) Najgorsze, że Marysia uwielbia te słoiki i dania. Rzuca się na łyżkę, ale samą marchewką z ziemniakiem się nie najada i i tak muszę jej potem mleko dawać. Ja bym chciała dać jej już indyka żeby obiadek był samodzoelnym posiłkiem.

Do góry