reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

witajcie, boskie macie sny:) Jak przeczytałam sen katamisz to padłam, ale już sen kati powalił mnie na kolana haha:) Dlaczego mam się nie śmiac? to zabawne jest :)

Doris my jutro wreszcie do alergologa idziemy i też nie wiem czy nie usłyszę, że powinnam wszystko odstawić. U nas kupy dziwne są. Takie jakieś wielobarwne, każda inna a jemy przecież codziennie to samo... Trzymam kciuki aby Julcia już dobrze zniosła nowe podejścia do jedzonka.

marta nie wiem co napisać, w głowie mi się nie mieści twoja opowieść. Ja nie rozumiem jak to mozliwe, że istnieli/istnieją tacy ludzie...

mrsmoon Marysia dalej nie je z piersi ale odciągam mleko i daję jej z butli. Który to już raz... mam nadzieję że jej minie bo to odciąganie męczące jest.

reklama
Hejka...witam się po długiej nieobecność...Malwina niestety ale śpi tylko na dworze więc ja z wózkiem paraduje ile wlezie...bo w domu nie ma spania...jeśli już to tylko na rękach...i nic nie da się zrobić.

Przede wszystkim spóźnione życzenia dla Mateuszka, Bartusia no i dzisiejsze dla Majeczki :*

Malwina jeszcze śpi w wózku ale pewnie zaraz się obudzi i obiad muszę upichcić...dzisiaj gyros z pieczonymi ziemniakami i fasolka szparagowa do tego...coś trzeba jeść :p

My po spacerku, a tu pustki, co jest dziewczyny???? Na dworku przyjemnie, ale mroźno, lepiej tak niż szarówka i deszcz
marta dzięki za odp, pytałam, bo wg opakowania nasze dzieci powinny 3x210ml jeść mm, a moja Maja (co prawda mm tylko wieczorem) zjada max 150ml a przeważnie 100ml, może te cycowe do częstszych a mniejszych posiłków się przyzwyczaiły? Ciekawe jak to u Benia ironii wygląda?
trasia na pewno przejdzie Marysi, ona jeszcze pewnie "przetwarza" wrażenia po wyjeździe, nowe otoczenie, podróż, butla i pewnie na odmianę na cyca też przyjdzie czas:tak:jesteś baaardzo dzielna z tą walką, uwierz, że ja w 1/3 Twojej drogi przez mękę bym na mm przeszła, nie wiem jak Marysia Ci się odwdzięczy;-)
Misia hej! Szkoda, że tak z doskoku tylko:-( Ale dobre i to:tak: Myślisz, że to skok rozwojowy? Współczuję, bo mnie 1 taki dzień potrafi wykończyć, a Ty masz tak codziennie...a jak nocki, lepsze? Ale mi smaka narobiłaś na taki obiadek, chyba w weekend się skuszę i zrobię coś podobnego:-)
Anapi buziaki dla półrocznego Alessandro!!!

Ostatnia edycja:
moon moj na poczatku jak norma byla 90 ml jadł 150 i 180 a teraz jak jest 210 to zjada max 160 tylko na noc pełną butle dostaje 250 bo wie ze nie dostanie nic w nocy ;)ale w dzien rewelacji nie ma :) nie zmuszam go bo ladnie przybiera - ja tez czasami nie mam ochoty jesc :-)

Dobry Wieczór :-)

A co tutaj taaaaaakie puuuuustki od 14.50????
dziewczyny? gdzie jesteście? do pracy chyba jeszcze nie wróciłyście?

Widzę, że temat jedzonka na tapecie. Julia z cyca nie wiem ile zjada, w każdym razie je bardzo krótko. A jak to u Was wyglada? Dlugo Wasze dzidzie jedzą z cyca? natomiast jak Julia dostaje czasami MM to zjada 120/130 tylko.

Mrsmoon.....buziak wielki dla Majeczki z okazji ukończenia 6 miesięcy :-)

Zapomniałam dodac, że Julia zasnęła mi o 19 przed kapielą i teraz śpi....w łóżeczku. To cud, że śpi o tej porze a jeszcze na dodatek w łóżeczku to w ogóle jestem zdziwiona. Babcia ją wymęczyła zabawą chyba jak byliśmy z M na zakupach :-)

Witam się i ja:-)

Doris wracając do mojego snu to był mega realny:-)No ale oby się nie sprawdził skoro sobie tego nie zyczysz.

Moje dziecię jak było malutkie to zjadało więcej jak teraz.Kiedyś jak miała jeść 90 to zjadała 150 a teraz powinna 150 z zjada 90-120.Nie mam pojęcia dlaczego ale nie mam zamiaru zmuszać ją do mleka bo i po co_Ona już zajada wszystkie słoiczki i powolutku daję jej też normalne kedzonko popróbować np. ostatnio byłyśmy u babci i jadłam krupnik i tak się patrzyła ,że powybierałam ziemniaczki i marchew pogniotłam wlałam troszkę krupniku bez kaszy i wcinała takie spore kawałki:tak:Daję jej też "pierwsze ciasteczka" i strasznie jej smakują.A czy Wy już dajecie coś innego poza słoiczkami i kaszkami??
Wszystkiego najlepszego wszystkim półroczniakom :-)

reklama
Do góry