reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Olga...moja Julia zasypia sama na noc ale tylko w naszym lóżku. Karmię ją na leżąco na poduszce, ona tak zasypia a przekładam ją do łóżeczka po około 1-1,5 godzinie. jak ją przekładałam od razu albo po krótszym czasie to albo nie spała albo budziła się po kilkunastu minutach

reklama
Aestima my też ciągle przekłądamy ten fotelik, ale jest o tyle fajnie, że często go wpinamy do wózka. To strasznie ułatwia na zakupach, wyjazdach w gości itp.
Co do jedzonka to planuję dokłądnie tak jak ty. Początkiem szóstego miesiąca marchewka, potem marchewka z ziemniaczkiem czy coś w tym stylu i jabłuszko. Zapasy już powoli przygotowuję:)

Witam Was serdecznie po długiej przerwie; 25 września zmarł mój tata, po długiej chorobie nowotworowej; wiedziałam ze ten dzień się zbliża wielkimi krokami ale miałam nadzieje ze jeszcze nie, bo póki jest zycie jest nadzieja.....

Jest mi zle, smutno i .....

Nie wiem czy dobrze robie ze mówię Wam smutna wiadomość na noc, ale sama nie wiem która pora jest lepsza???? Czy mówić w ogóle ???

Spróbuje Was poczytać, bo czas wrócić do życia, zając się dziećmi, mama i zacząć uczyć się żyć w nowej sytuacji,; taka kolej życia. Prawda?.

Agata tak bardzo mi przykro... ściskam mocno kochana. Nie znajdę słów pocieszenia, wybacz. Tu pomoże jedynie czas. Do pewnych wydarzeń po prostu nie da się przygotować, nawet jeśli gdzieś w środku wiemy, że to nieuniknione...
Taka kolej rzeczy, jak piszesz. Ale powrót do "normalności" nigdy nie przychodzi łatwo. Życzę byś znalazła w sobie siłę aby przejść przez ten trudny czas.

Witam Was porannie po długiej nieobecności, ale podczytywałam regularnie, tylko często czasu brak na odpisywanie. Weronika jest baaaardzo absorbująca.
U nas tez już spacerówka na topie i jest o niebo lepiej podczas spacerów. Mała się juz w gondoli nie mieściła, tzn. mieściła ale z trudem, więc póki ciepło chciałam ja przyzwyczaić do spacerówki i teraz jest bajeczka. Spacery u nas trwają po 2 godziny. Póżniej oczywiście wrzask się zaczyna ale to dlatego ze ma dość leżenia.
Agatko nie wiem co w takiej sytuacji powiedzieć... Chyba tylko, że bardzo mi przykro.
Aestima, Trasia u nas tez tylko cycek do końca 6 miesiąca. Pediatra mi zakazał podawać wcześniej innych pokarmów oprócz własnego mleka, bo mała szybko przybiera na mleczku, a nie chcemy żeby rozciągnął sie jej żołądeczek. Mamy mleko jest szybko trawione i nie ma takiego zagrożenia jak na innych pokarmach.
Olga moja po kąpieli i karmieniu również zasypia sama w łożeczku, ale obowiązkowo musi słyszeć w tle kołysanki. Pada wtedy jak przecinek.

Pozdrowionka dla wszystkich pozostałych mamusiek :-)

Witam dziewczyny

Agatko serdeczne wyrazy współczucia... ściskam mocno... w zeszłym roku zmarła moja ukochana babcia która praktycznie mnie wychowywała i strasznie to przeżyłam, więc podejrzewam jak sie czujesz, ale pamiętaj jak długo jest pamięć o zmarłym tak długo on żyje z nami

dziewczyny mnie dziś i jutro nie będzie jade do rodziców w ramach przyzwyczajania Mateusza powoli do bycia tylko z dziadkami, bo coś ostatnio tylko mama albo tata. poczytam wieczorkiem może pa

reklama
Hej! Witam z rana wszystkie mamuśki....wczoraj wieczorem Malwinka dostała czopek Viburcol i super zasnęła...cały dzień płakała i była marudna więc wolałam dac ten czopek żeby mała się nie męczyła...zobaczymy jak dzisiaj będzie....ja chyba zostawie dziecko tatusiow i wyskoczę do centrum handlowego bo musze kieckę na wesele kupić...a jakoś nic mi się nie widzi...pochodzę i zobaczymy ale coś czuje że ciężko będzie

AGATKO ogromne wyrazy współczucia...dużo siły Ci życzę !!!! <przytulam>

Aestima ja też już myślę nad fotelikiem...poślij linka o jakim myślicie...a co do rozszerzania diety my już deserki wcinamy i dzisiaj troszkę soczku marchwiowo-jabłkowego dostała....no i jak tam Miesio w spacerówce się czuje?

Do góry