reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

olga- no kaszka jest dobra :) my dzis dalismy mu kubek niekapek z aventu od 3 mc i od razu zalapał :) i przynajmniej nie wylewa..trzyma ładnie za uchwyty i sobie popija sam :-)

reklama
Olga, mój Olaf wychodzi o 5:30 z domu a wraca niejednokrotnie koło 20-21... Często nawet nie widzi się z Jasiem, bo wczesniej chodzi spać... Po powrocie kąpie tylko Bartka, siebie, zjada coś i idzie spać... Do tego większość sobót ma pracujących.. A w niedzielę, kiedy ja chcę gdzieś jechać z dzieciakami, on najchętniej by odpoczywał... Często są między nami z tego powodu spięcia, ale żebym ja mogła być w domu z dzieciakami, on musi zasuwac niestety...

a jaką kaszkę dajecie i jak?
ja jak jej dorzucę do mleka kleik i dam smoczek do jego picia z najmniejszym przepływem to i tak prawie wszystko ląduje na brodzie:-(

Hej...
Zeberko- boska fota i w ogóle wzruszyłam się jak zobaczyłam ich razem... i trochę pozazdrościłam:)) Cóż, do nadrobienia wiosną:)Na zlocie:)

Trasia :( Z tymi facetami 3 światy... Mam nadzieję, że rozmowy i dzisiejszy foch odniosą jakiś skutek.

Ironia- mam podobne obserwacje dotyczące ubierania dzieci... Moje zawsze najlżej ubrane choć i tak mam wrażenie, że ubrałam go za ciepło ...

U nas masakryczna noc- najgorsza od kiedy mały na świecie. Pierwszy raz w nocy płakał! Michał przyjechał do nas do zg i Małego przejął. Ja biorę go tylko na cyca. W końcu odpocznę i może wyzdrowieję. Dziewczyny, macie jakieś sposoby na zatoki? Bo leki wykluczone a głowę to mi zaraz rozsadzi...:(

aestima w czasie karmienia to chyba tylko możesz sobie na Sinupret pozwolić bo to jest lek homeopatyczny i wiem ,że można go podawać dzieciom i tu dziewczyny w ciąży też stosowały podczas przeziębień.On rozrzedza wydzielinę z nosa, zatok i ułatwia jej odkrztuszanie.Mój Igor po tym zawsze czuł się dużo lepiej.A na ból zatok to chyba w czasie karmienia tylko paracetamol.

Mała krzyczy...uciekam do niej bo dzisiaj coś ma zły dzień.Oby to nie początek infekcji :-(

Olga, Zebra- mój też ma problem z wracaniem o czasie z pracy. Ale ja kategorycznie zażądałam aby wracał do domu przed 17. Weekendy też są dla rodziny. Żadne pieniądze nie są warte tego aby dziecko nie poznawało swojego ojca... Zresztą ja o 17 mam Mieszka czasami już tak dość, że pierwsze co mówię jak M. zje obiad to "weź go":zawstydzona/y: Mały jest b. absorbujący, albo może to ze mną coś nie tak, bo nic nie potrafię przy nim praktycznie zrobić. Tylko obiad i zakupy... I jak oni o 17 idą na spacer ja wreszcie sprzątam, prasuję, rozwieszam pranie, coś poczytam... Wracają i mama jak nowa:)

O dzięki katamisz, zapomniałam o sinuprecie:) On bez recepty jest? Wzięłam też 3 razy ibuprom (w ciagu 5 dni) bo przeciwzapalny a przeczytałam, że niby małe ilości można... I już po prostu nie mogłam wytrzymac a na mnie inne przeciwbólowe nie działają... Brałam tak po wieczornym karmieniu, więc chyba ok... ( 9 godzinna przerwa w karmieniu)
Oby u Was był to tylko zły humor a nie choroba...

Hej
Podpowiedzcie mi proszę, Asia po tym nowym mleku nie może zrobić kupki, stęka, pręży się, płacze i nic. Nie wiem czy mam wrócić do starego ( po nowym ulewa tak samo, i zaczęła reagować na to płaczem, więc jest gprzej)
Emilka ma gorączkę od wczoraj. Co chwilę choruje, to chyba przez przedszkole. 3 dni jest w przedszkolu, pozostałe 4 choruje i tak na zmianę:wściekła/y:
Przepraszam, że tylko o sobie, ale ciężki dzień mnie czeka
Życzenia dla Igora z okazji imienin (katamisz jeżeli Twój też obchodzi dziś to jemu również) i dla Benia na czteromiesięcznicę;-)

reklama
dubeltowka dziekujemy za zyczenia imieninowe z Igorem:)
Co do mleka to czytalam ze zmienilas a na jakie??Comfort??czy bebilon przeciwko ulewaniu??Mozliwe ze po zmianie mleczka boli ja brzuszek ale to moze byc chwilowe bo slyszalam ze kazda zmiana mleka moze wywolywac bole brzuszkowe bez wzgledu na rodzaj mleka.

iza wszystkiego najlepszego dla Igora z okazji imienin:)

Do góry