reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Cześć Brzuchatki :-)
Zebrra, Agata, Traschka, Misialina dziękuję za porady, jesteście wspaniałe, będę obserwować to ciśnienie ale myślę, że będzie dobrze. Zebarrko...ciśnienie zmierzyłam bo nie najlepiej się wczoraj czułam, ale przed spaniem miałam już o wiele niższe. W każdym razie dziękuję!!!!! I tzrymam kciuki za KTG i USG!!!!
Justynka...ale Ty ranny ptaszek jesteś :-)
Cinamon .... dobrze masz z tym prasowaniem, mogę Ci podrzucić trochę:-):-):-)?????
Aaga...jaką fryzurkę robisz? Coś całkiem innego czy tylko odświeżenie obecnej???
Larvunia...nie lubisz ryb? Żadnych?
Saffi...ja, tak jak Ty też lubię :-)
Marta...to co się dzieje z moim kręgosłupem szczególnie w nocy to już jest masakra, nie mogę się przekręcić a jak za długo leżę ma którymś boku to mi noga drętwieje. A jeszcze niecałe 2 miesiące, w maju chyba wcale się nie podniosę!
Mysia...ja też ostanio mam sporo nadrabiania w czytaniu postów
Ivonka...... no mnie jakoś nie przekonałaś tym smakiem tej wody z miodem ale jak lubisz, to smacznego życzę!!!
Anapi...kciuki za wizytę, daj znać!
Ironia...pewnie tak, bo nie miałam nigdy problemów z ciśnieniem
Dagamit...dobrze, że jesteś...martwiłyśmy się o Ciebie..musisz zaglądać częściej. A jeśli chodzi o brzuszek to chyba każdej już ciąży, w końcu to już ósm miesiąc :-)
Misialina, Kati, Aneczka...współczuję ten zgagi, ja nigdy nie miałam i nawet nie wiem ja się to czuje
Traschka...wzorcowy post, mój w wersji skróconej...
Renotka...nie śpij tak długo po południu.....a zmęczenie to teraz normalne, ja też na nic nie mam siły
mgordon..u mnie też pogoda do kitu ale ma być poprawa w weekend
Zołza... ja też już bym chciała Juleczkę przytulić i nie mogę się doczekać!!!!
Kuma...to już ten etap mega zmęczenia u nas i na razie lepiej nie będzie!
Silva, Doggi Was też witam

reklama
jak nie czujesz ruchów to lepiej zmykaj na sprawdzenie do lekarza,albo na oddział,niech podłączą czy serduszko słychac.

Dzień Dobry wszystkim;-)
Traschka podziwiam Cię za ambicje odnośnie haftowania, ja to jestem 2 lewe ręce do takich prac, a bardzo bym chciała cokolwiek umieć w tym kierunku miałabym zajęcie:tak:
Zebrra &&&&&&&& za wizytę, zazdroszczę USG
Zołza odpoczywaj i nie przemęczaj się
mysia u mnie sytuacja z mężem jest podobna, aż w końcu poryczałam się, nawciskałam, że nie mogę na niego liczyć i teraz chodzi jak w zegarku, sprząta, zmywa i nawet stópki mi masuje:tak:
Kuna ja też miałam dziwny sen; śniło mi się, że mała tak mocno kopała, że mogłam ją złapać za rączkę, a jak chciał mój D. ją dotknąć to się schowała więc ją wyjełam z brzucha i się poprzytulaliśmy chwilkę, a jak chciałam ją włożyć z powrotem to nie dawałam rady i się przestraszyłam, że to za wcześnie żeby już się urodziła:-Dgłupol ze mnie co

Dziewczyny udanych wizyt u fryzjera, ja to chyba dopiero w czerwcu się wybiorę co by dziecka nie przestraszyć;-)
Doggi migiem do lekarza jak nie czujesz ruchów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Miłego dnia

Ostatnia edycja:
Doggi...przesyłam troszkę dobrego humorku...nie martw się...napewno ze wszystki zdążysz...a jeśli chodzi o brzucholek to odpoczywaj...a Ty łobuziaro nie usiedzisz napewno na zgrabnej dupci...a Olcia napewno ma lenia...moja też tak czasem ma :*...a wczoraj mąż miał rękę na brzuchu i poczuł jak mnie naszedł skurcz...myślał że mała mi chce przez skóre wyjśc i nie mógł pojąc jak to się mogło tak nagle stać

Doris...widzę że bierzesz przykład z koleżanek z tym postem co?....kontroluj ciśnienie...i nie przemęczaj się :*

Doggi, zjedz coś słodkiego i poleż na lewym boku, powinno pomóc i Dzidzia się poruszy, u mnie tez działa poruszanie brzuszkiem, Julia zawsze da znać, a nie masz detektora tętna???
Misialina...dziękuję, ciśnienie ok i dzi leżę cały dzień bo M do 22 w pracy

Doggi tylko bez głupot proszę, żeby Ci nawet do głowy nie przyszło branie się za to wszystko. I nie becz albo i becz, dzisiaj chyba taki podły dzień dla nas. Nie wiem jakby Cię tu pocieszyć smutasku, ja mam napięcia i twardnienia od 3 miesiąca do kilkunastu razy w ciągu dnia i rozumiem Twoje obawy, a Oleńka to tak ani ani od wczoraj??

ja bym sprawdziła tętno przynajmniej,też miałam taką chwile,że się nie ruszała i już miałam iść na oddział,ale jakos poleżalam i ruszyła się

Dziękuję za rady i słowa otuchy... Postaram się to zrealizowac...

Doris niestety nie mam detektora, nie kupiłam wczęsniej bo wydal mi się zbędnym wynalazkiem, ale teraz im dalej jestem tym bardziej żałuję...

Kuma nie ma opcji.. nie biorę się za to wszystko... Ja teraz pilnie przestrzegam rad mojej pani ginki i leże i się nie ruszam z łóżka !! Liczę po cichu na pomoc mojej mamy, że może przyjedzie i ulży córci w cierpieniu.

Więc wezmę jakieś łakocie i kładę się na lewy boczek..

Dziękuję

Dubeltówka nie uwierzysz:szok: ja już nie chciałam dalej opisywać tego snu ale mój maluszek jakoś wyszedł z brzuszka i prosiłam mamę żeby pomogła mi go z powrotem włożyć jak już się na niego napatrzyłam. Troszkę takie podobne te sny :-D

reklama
hehe niezle macie te sny :)) mi się śniło, że nadszedl nasz czas i już coraz bliżej mojego terminu...i kilka z was już urodziło i miałam stresa,że wg naszej czerwcowej listy jestem 6 a tu juz 4 osoby urodziły hehe :) obudziłam się taka zmęczona tym stresem że szok - zwłaszcza że w nocy młody się ulokowal koło przepony i trudno mi było oddychać.. .:)

doggi jeśli się niepokoisz a słodkie nie pomaga, żeby olcie obudzić to idź na ip albo do gina, na ktg....:tak: uspokoisz się i to będzie znacznie zdrowsze dla Ciebie i małej :)

Do góry