reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
cześć dziewczyny

żyrafka- jak tam nocka, mam nadzieję że mniej wstawalaś
emalia82- świetne zdjęcia :)
Agi78- dobrze że Polcia juz zdrowa i aniołek :)
Lencja- też własnie czytałam że umiejętności przewracania dziecko powinno nabyc do skończonego 6 m-ca więc Kormelka ma jeszcze czas :) A jaak dzisiejsza nocka??? Mala ladnie przespała?
Agentka- wszystkiego naj dla 4 miesieczniaczka Krzysia :)

Nam jakos nocka bez T. minęła
Ignaś wstal przed 7 :)
Pobawil się na macie, pokłócił się z zabawkami a teraz siedzi na leżaczku i chyba kupka jakas się szykuje (oby bo wczoraj nie było)
Chyba dzisiaj ladna pogoda będzie :) więc na jakis dłuższy spacerek sie wybierzemy

Hej
Zdrówka dla chorowitków.
Miki własnie zasnoł, a ja niewiem co zacząć robic.... do obiadu kartofle musze obrac, i mialam zrobic buraczki lub marchew ale nie mam weny.
W moim małżenstwie cos sie chyba wypaliło... Zostalo tylko przywiazanie:( niewiem sama co o tym myslec....... ehh
Nie bede wam zasmucac dnia...
Miłego weekendu...

cześć dziewczyny

żyrafka- jak tam nocka, mam nadzieję że mniej wstawalaś
emalia82- świetne zdjęcia :)
Agi78- dobrze że Polcia juz zdrowa i aniołek :)
Lencja- też własnie czytałam że umiejętności przewracania dziecko powinno nabyc do skończonego 6 m-ca więc Kormelka ma jeszcze czas :) A jaak dzisiejsza nocka??? Mala ladnie przespała?
Agentka- wszystkiego naj dla 4 miesieczniaczka Krzysia :)

Nam jakos nocka bez T. minęła
Ignaś wstal przed 7 :)
Pobawil się na macie, pokłócił się z zabawkami a teraz siedzi na leżaczku i chyba kupka jakas się szykuje (oby bo wczoraj nie było)
Chyba dzisiaj ladna pogoda będzie :) więc na jakis dłuższy spacerek sie wybierzemy

uwielbiam tekst " pokłócił się z zabawkami" hehehe super ;)

Witam wszystkich :) Moje ukochane słoneczko skończyło dziś 4-ty miesiąc i zaczęło 5-ty :) Jak ten czas leci...
sto lat dla Krzysia

my mierzymy tempke w pupci z zalecenia lekarza, ten pomiar jest podobno najdokladniejszy
ten do ucha sluzy nam do mierzenia temp w pokoju;)

Lencja ja tez mam ostatnio podobne odczucia do twoich

u nas kupki sie juz stabilizuja, marchew i kleik pomagaja

Eliza ja tez jeszcze do niedawna mialam takie samo wrazenie, to minie, teraz u nas jest swietnie, no, moze dobrze
pewnie wy tez przechodzicie te kryzysy malzenskie zwiazane z pojawieniem sie dziecka
do tego jeszcze zmeczenie i konflikt gotowy
zycze wam wytrwalosci a w zlych chwilach powspominajcie sobie swoje poczatki

aaaa ktos tu kiedys pisal o ryzu zapiekanym z jablkami (chyba KasiaJanicka), prosze o przepis:)

Ostatnia edycja:
Witam wszystkich :) Moje ukochane słoneczko skończyło dziś 4-ty miesiąc i zaczęło 5-ty :) Jak ten czas leci...
Witam się i ja z rana...
U nas nocka ok...Tzn Polcia zafundowała nam pobudkę już o 3.30:szok::szok::szok:...Nie pamiętam już kiedy ostatnio wstałam do niej o tej godzinie...zawsze minimum 4.15 była...no ale biorąc pod uwagę że w pieluszce była oczywiście (wciąż) niespodzianka to i tak nieźle....Zjadła 160ml i zasnęła i wstała o 7.10...i teraz gada jak najęta:-D:-D:-D:-D
no ale powinnam zacząć od życzeń dla naszego solenizanta:-):tak::tak:

Przede wszystkim:

Wszystkiego co w życiu najlepsze.....Oby każdy dzień Krzysia był pełen uśmiechu, radości i miłości!!!!
Rośnij zdrowo Kochanie
Ciocia i Polcia:-)

Dzień dobry :)
Mam wrażenie, że Emilka w nocy cofa się w rozwoju do okresu noworodkowego: o 23.30 i 2.30 karmienie, a 4.30 już pobudka :( Godzinkę pogadała w łóżeczku i zrobiła się głodna. Przy cycu przysnęła i myślałam, że już będzie spokój do rana, ale po pół godzinie koniec drzemki. Dobrze, że P. dał się wykopać z łóżka i się nią zająć chociaż przez godzinę. A potem znowu marudzenie ze zmęczenia. O 8ej padła i myślałam, że będzie spała trochę dłużej, a to znowu tylko półgodzinna drzemka i marudzi teraz.
Już się znudziło:
- Oglądanie i przekładanie smoczka z rączki do rączki
- leżenie na macie
- badanie rączkami oparcia krzesła i zawartości ust mamy,
Teraz bawi się swoją śliną i wcina rączkę, wydając z siebie dziwne dźwięki ;p ale zaczyna już narzekać. Chyba nadszedł czas na latanie i zabawę w "Kaczyńskiego" (leci, leci samolocik i spada), co zawsze wywołuje głośny śmiech :D

Eliza chyba każdego prędzej czy później takie myśli dopadają

Jak chcecie 5szt. pampersów, to wejdźcie i się zalogujcie:
Zamów Próbkę
kod streetcom: drymax

reklama
konniczynka -moim zdaniem mało śmieszna nazwa zabawy w samolocik, wręcz niesmaczna :no: Sama zabawa jednak wydaje się być fajna szkoda tylko, że mój Kamil taki ciężki :-)

Dawno mnie tu nie było, po prostu brak czasu :-)
Dziś idziemy z młodym na basen, ciekawe jak będzie :-) W czwartek było szczepienie a przy okazji ważenie i mierzenie, tak więc nasze szczęście waży 7,8 kg:szok::szok: i mierzy 65 cm :-)

Pytałam się lekarki o obracanie, bo mój jeszcze się do tego nie kwapi. Sprawdziła jak trzyma główkę leżąc na plecach i powiedziała że na obracanie się ma jeszcze czas. Jest dużym dzieckiem w dodatku chłopcem i samo to sprawia że może się później obracać w dodatku jest bardzo spokojnym dzieckiem co też ma na to wpływ. Mi to pasuje, nie muszę go jeszcze tak pilnować :-D Teraz trochę Was poczytam pułki mały śpi.

Do góry