reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Witam kolejne czerwcowe mamusie, ale wysyp u Nas ostatnio:-D:-D:-D
Gratuluje wszystkim udanych wizyt i oczywiście trzymam kciuki za kolejne, szczególnie za krakowianke, ja te mam jutro USG, więc będę myślała o niej cały czas.

Mąż mnie zabiera jutro do kina:-), załapałam się na bajkę Palneta51 , bo zabiera dzieciaki i mnie przy okazji też, a potem jedziemy wszyscy na USG, już się nie mogę doczekać:-):-)

reklama
Cześć dziewczynki. Chciałam się tylko zameldować! Nie byłam dziś u lekarza bo nikt w mojej mieścinie nie przyjmuje w środy prywatnie!!! Ale idę jutro do bardzo dobrego ginekologa więc wszystko się jutro wyjaśni. Na razie czuję się dobrze, tzn. tak jak przez ostatnie dni. Jestem dobrej myśli więc spodziewam się udanej wizyty ;-)
Pozdrawiam :-)

Witam kolejne czerwcowe mamusie, ale wysyp u Nas ostatnio:-D:-D:-D
Gratuluje wszystkim udanych wizyt i oczywiście trzymam kciuki za kolejne, szczególnie za krakowianke, ja te mam jutro USG, więc będę myślała o niej cały czas.

Mąż mnie zabiera jutro do kina:-), załapałam się na bajkę Palneta51 , bo zabiera dzieciaki i mnie przy okazji też, a potem jedziemy wszyscy na USG, już się nie mogę doczekać:-):-)
Paulka to tak jak ja, też jade z mężem i z moim bratem, który chce tez wejść z nami tylko nie wiem czy lekarz mu pozwoli:)A na która masz??

Paulka to tak jak ja, też jade z mężem i z moim bratem, który chce tez wejść z nami tylko nie wiem czy lekarz mu pozwoli:)A na która masz??

o to widzę,ze jest nas trochę jutro, fajnie:-) ja mam na 13:30, ale zamelduje się dopiero wieczorem, bo po USG idziemy na obiad i do mojej przyjaciółki, której zostało 6 tygodni do porodu:-):-)
u mnie nie ma problemu, jak pytałam o możliwość przyprowadzenia kogoś z rodziny to pielęgniarka się zaśmiała i stwierdziła,że tylko zwierząt nie wpuszczają :-D:-D:-D
no i oczywiście,żeby nie było z 10 osób z rodziny naraz:-D:-D

Anecznik nie chcę zapeszac, ale jak dobrze pójdzie to jutro skończę pierwszy podrozdział:-D Ale narazie tfu tfu tfu i odpukac w niemalowane, nie ma co dzielić skóry na niedźwiedziu ;-);-);-) A jak u Ciebie??

Widzę że się ostro do pracy zabrałaś :-) pewnie chcesz te śpioszki :-) Obliczyłam sobie, że mając wszystkie materiały to jeden podrozdział powinnam pisać w dwa dni, zobaczymy co z tego wyjdzie :-) Jesli uda mi się jutro zdobyć trochę materiałów to połowa rozdziału będzie z głowy, jeśli nie to będę kopiować z netu, mam tylko nadzieje że promotor się nie uczepi tego no ale cóż skoro te informacje które są mi teraz potrzebna są z 2009 roku :-)

Dziewczyny piszecie o wadze, ja wolę nie sprawdzać bo to co widzę w lustrze to jakaś maskara :-D

Ponawiam pytanie (bo może nikt nie zauważył przy tym tempie pisania :-) ) do dziewczyn z okolic Poznania i Wrocławia, gdzie i u kogo w waszych miastach najlepiej robić badanie połówkowe, ale tak żeby zostało porządnie zrobione??

Cześć dziewczyny!
Dzisiaj w przedszkolu Piotrek miał występy z okazji zaległego dnia babci, więc przejechała z Poznania moja mama. No to po cichu zaglądałam do Was, ale nie miałam jak pisać, bo by była obraza majestatu, że w domu gość, a ja przy kompie :baffled:

Dzięki za wszystkie gratulacje i ciepłe słowa o mojej Małgosi :-)

Dzisiaj mój mąż wrócił z pracy, zrobił maślane oczy i wręczył mi... galaretkę i kefir :-D Ptasie mleczko u nas w domu rządzi!!!

gniesha- przytulam Cię bardzo mocno!!! Życzę Ci teraz dużo siły! Wiem, że łatwo powiedzieć, ale nie trać nadziei, jesteśmy z Tobą, z Wami!
Olimpia, mama mikołaja, mi-mi, madziaja- Wam gratuluję pomyślnych wieści!
neti- witamy, witamy, rozgość się na dobre! No i jak fajnie, że będziemy mieć lekarza na wątku :-) A jakiej specjalności? Ja jestem z Bydgoszczy, ale często bywam w Toruniu... no i jeśli przejrzysz wieczorno- nocne posty wstecz to się przekonasz, że ja też cierpię na bezsenność :-)

Z pracy na razie nie rezygnuję- to już postanowione, jest tylko jeden argument przeciw- Wy Kochane!!! Bo jak idę do pracy na prawie cały dzień to później nie mogę nadrobić :-( To jednak już nałóg, ja tez jak się budzę to najpierw myślę o Was...;-)

mi-mi,madziaja-super że z dzieciaczkami wszystko ok i zdrowo rosną.mi-mi Zuzia to tak jak moja starsza córcia:tak:
neti79-oj wciągające to bb rano wstane zaglądam póżniej w pracy i jak wracam do domu znowu:tak:
Kasiulka-no u ciebie też Zuzia fajnie widze że imie mojej córci nadal na topie:-Dmimo że ja jej tak dałam na imie 14 lat temu.

Mój gin jak tyje 1kg miesięcznie mówi że dobrze że waga idzie w góre narazie jestem też3kg na plusie ale coś czuje że będzie więcej bo cały czas coś wcinam np dziś po obiedzie wymyśliłam sobie że dawno dzidzia się nie rusza więc wtryniłam pół czekolady a tu dalej się nie rusza więc pół litra galaretki poszło w ruch no i zaczął dzidziuś kopać jak szalony!

witam kochaniutkie
chwilkę mnie nie było ale zawisły nade mną jakieś czarne chmury i jakoś weny do pisania brakło, chyba też hormony dały o sobie znać bo i mojemu parę razy się oberwało a w sumie to nie było powodu,
ale juz nie ważne, jest lepiej i to najważniejsze:-) z reszta byle do wiosny:tak:
starałam się być na bieżąco z waszym produkcjami ale było ciężko, nie jestem w stanie odpisać każdej z osobna więc pozwolicie że tylko tak ogólnie;-)
co do wątku wizyt i badań to ja mam co miesiąc, za każdym razem mam usg i badanie gin., z reszta moja ginka jest pod tel 24 godz na dobe a gdyby coś to zawsze moge podejść do niej w każdej chwili lub do południa do niej szpitala:tak:
witam oczywiście wszystkie nowe mamusie, na czerwiec naprawdę szykuje się jakieś oblężenie porodówek:-);-) ale to dobrze im nas więcej tym ciekawiej
gratuluję wszystkim udanych wizyt i wieści co do płci maluszków, super że tak szybko rosną, ja już bym mojego skarba podejrzała na usg ale to jeszcze 2 tygodnie do wizyty
gniesha przykro mi za takie wyniki:-( ale będziemy trzymać kciuki tak jak za krakowiankę, głowa do góry

ja juz dzis wykończona jestem, cały dzień poza domkiem, do południa musiałam pozalatwiać parę spraw z wychowawczym ale później jak miło było, umówiłam się z koleżanką na małe zakupy a potem ploty u niej, ona ma 6 miesięczna córcie a ja aż zatęskniłam za takim maluchem i wręcz nie mogłam się doczekać przyjścia na świat mojego skarba, dobrze że do czerwca juz niedługo:-D

reklama
Oj jutro faktycznie "kciukowy" dzień :-):-) oby wszystko poszło dobrze! Tyle wizyt, że nic innego tylko czekać na pozytywne wiadomości :tak::tak:

U mnie te 4 kg dodatkowe są widoczne doskonale na brzuchu :-D:-D i bardzo mnie to cieszy :tak::tak:

Do góry