reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Gosia na zgagę najbardziej pomagają mi migdały.:-)
Mąz mi tyle nakupił, że cała miseczka stoi na stoliku z chęcią bym się podzieliła:-)
Nemezizaki mi cola to pomagała jak czasem dopadały mnie mdłości na początku, ale na szczęście było to rzadko:-) Tak więc cola ma wiele zastosowań:-)

założę zaraz wątek na naszym forum dotyczący spotkania Warszawianek ;)
masz rację, kreatorka, zginiemy w tym gąszczu postów :-)

Przyjąć muszą, ale nikt im nie broni od razu zwolnić :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

).

okropność, że tak jest!

pochwal sie gdzie jedziecie?? :-) Pewnie juz pisalas ale ja mam skleroze ciazowa:-D

Wlasnie podobnie spedzilam popoludnie, nawdychalam sie terpentyny az mi mala w brzuchu zaczela kopac az musialam wyjsc na swieze powietrze i od razu przestala. No ale to nasze gniazdko i bardzo lubie sie dla niego poswiecac, chociaz meczy to ze az strach.. Jeszcze 6 tyg musimy na nowa kuchnie czekac a ja juz bym chciala sie zaczac "kokosic" :tak:
...

wybieramy sie wstępnie na Wyspy Kanaryjskie, na Fuerteventurę ...

ja na swoje mebelki do kuchni muszę poczekać jeszcze około 2-3 tygodni, ale to już bliżej niż dalej :-)
fajnie, pewnie prawie w tym samym czasie się wprowadzimy ;) i dzidzie w czerwcu ;)

Dziewczyny :-)

Ja już po USG. Niestety nie mam ani zdjęc ani nagrania bo dzidzia była przytulona buźką do łóżyska i nie było sensu robić bo nic nie było widać, ale nic nie płacilam za wizytę i przepisał mnie na 22 lutego.

Ale zrobił wszystko pomiary, dzidzia waży 399gram i wg USG to 20 tydzień i 3 dzień ale w normie, wszystkie narządy zdrowe.

I teraz laski najważniejsze... to na 100% dziewczynka, juuuuuuupppiiii :-D:-D:-D

Widzialam sama co ma między nogami.

Cobra, będzie Ci się tam podobać, pełno monitorów, lekarz super - i jaki przystojny :-D

Wymiar dwuciemieniowy: 4.6 cm
Obwód głowy 17,7 cm
Obwód jamy brzusznej 15,9 cm
Długość kości udowej 3,51cm

Serdecznie gratuluję córci i tego, że zdrowa ;)

Kasiulka bardzo się cieszę z tych dobrych wiadomości.
To ja też się pochwalę :-) młody waży 342 g i u mnie wg USG to 20 tydzień i 2 dzień :-D:-D:-D:-D

super wiadomości! gratuluję jak nie wiem co!

Przesyłka już pojechała kurierem:-D :-D :-D bardzo chętnie sie podzielę bo źle się to skończy jak będa tak bezbronnie stały...(jeszcze cały wieczór...a ja już :no::no::no: nie mam gdzie ich mieścić...)nie ma co apetyt wrócił:-D

nawet nie wiecie jak ja uwielbiam pączki ... to i ja kuriera poproszę:-)
kiedy w tym roku są ostatki???
mam nadzieję, że znów nie wybiorę się wtedy na wakacje, tak jak rok temu ... ;(

A ja mam pytanie. Wiem że ten temat był poruszany, ale nie mogę znaleźć:no: Poradźcie- co na zgagę????? Wczoraj wieczorem myślałam że się wykończę:zawstydzona/y::baffled::szok:

dla mnie migdały, dosłownie kilka sztuk i przechodzi błyskawicznie!

Mnie tez Gosia** wczoraj strasznie zgaga męczyła, ale wzięlam rennie i pomoglo, podobno rennie mozna brac w ciazy, jutro dopytam się ginka:tak:, następnym razem spróbuje z migdlałami skoro polecacie
Cola tez mi na mdlości podobnie jak zdec pomagala:tak:
Kasiulka a jak tam z kopniaczkami córeczki?, czujesz już? ,ja w zasadzie teraz czuje już codziennie i nie sa to już zadne bulgotki itd, tylko takie jakby puknięcia:-D
kpi - odnosnie mieszkanka to zazdroszcze samego urządzania:tak:, ale samego remontu z fachowcami to juz nie:no:, pamietam jak urzadzałam swoje 36 metrow, a to już 2 lata mineły:szok: Kochana taki mróz a ty tutaj o Wyspach Kanaryjskich:-D, ale się rozmarzyłam:-)

kpi - zaraz ogarnę temat :-) i zobaczymy w ile uda nam sie zebrać

A ja mam pytanie. Wiem że ten temat był poruszany, ale nie mogę znaleźć:no: Poradźcie- co na zgagę????? Wczoraj wieczorem myślałam że się wykończę:zawstydzona/y::baffled::szok:
Ktoś tu kiedyś polecał LEN w tabletkach :-) jak dla mnie rada była rewelacyjna, bo pomógł :-) podobno tak jak dziewczyny pisały z "domowych" sposobów to migdały i mleko, ale akurat ja ani jednego ani drugiego bym kijem nie tknęła :-D fuujjj

w sumie teraz jestem trój pakiem:-D:-D:-D:-D (Wy to dwu paki:-D:-D)
Ale jak ten 3pk się wypakuje i stanie na wagę to bedzie:szok::szok:
Heh nie martw sie :-) z tego co zauważyłam i wyczytałam to tycie jest bardzo osobistą sprawą szczególnie w ciąży :-D i wcale nie oznacza, że w ciąży bliźniaczej przytyjesz więcej niż któraś z nas :happy2: a ile już przytyłaś? bo widziałam, że na forum rozbieżność jest ogromna :-D

Hej wszystkim.

Hej dziewczyny! Ja rowniez spodziewam sie dzidzi w czerwcu, termin mam na 29go;) juz nie moge sie doczekac. Czy moge sie do was dolaczyc;-)? Pozdrawiam wszystkie mamusie

witam nową czerwcówkę :-)

A ja mam nadzieję że będę mogła pracować w domu na zlecenie, dzięki czemu nie będę musiała wysyłać dziecka do żłóbka.
Chociaż znając życie moja mama by chętnie pomogła, ale już też ma swoje lata i szkoda mi by jej było gdyby miała codziennie dojeżdżać 35km.:-(

Ja też chcę w domku pracować i mam nadzieję że teściowa pomoże trochę przy dziecku :-D

cytat od Andzia----Olimpia - mój M tez jeszcze nie czuje ruchów - ale też jakos trafić w ten moment nie potrafi - jak przykłada sie do brzuszka to maleństwo jest grzeczne

Tez mi sie tak wydaje ze sie wstrzelić nie moze z tymi ruchami bo ja czasami bd intensywnie czuję a jak on przyłoży rękę cisza jak makiem zasial;))):p :biggrin2:

Mój mąż jak przykłada rękę to mała uspokaja się błyskawicznie, śmiejemy się że mamy nadzieję że jak się urodzi też będzie tak na tatusia reagowała :-D

Ja też właśnie wróciłam z wizyty ale u dentysty :baffled: Pierwszy raz miałam robionego zęba bez znieczulenia - ból w sumie do zniesienia był.

Ja na razie niezbyt czuje, chociaż czasami wieczorami coś tam się dzieje. Ale widziałam na USG że się rusza, więc wszystko jest ok :-D

w koncu to dziewczynka to delikatna jest:tak:
To najwazniejsze, ze wszystko ok na usg a pewnie w najmniej spodziewnym momencie poczujesz solidnego kopniaka:-)
hefi - ja ostanio jeszcze przed ciąża zdecydowałam się bez z znieczulenia i nie było az tak źle, potem już dentystka mnie rozpoznawała i sie śmiała że to ta bez znieczulenia:)
A co do opieki nad maluchami to ja nie wiem jak to będzie rodzice i teście jeszcze pracują w dodatku mieszkaja 70 km od nas, wiec codzienne wożenie odpada. A nie wyobrazam sobie takiego malucha dac do żlobka, chyba wezme jeszcze troche bezplatnego wychowawczego, zobaczymy..

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry