reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Ja na chwile bo mam lezec i do tego mam marude na kolanach.

Chciałam tylko:

Shirleyce złozyc najserdeczniejsze zyczenia urodzinowe, zeby Ci sie wszystko ukladalo zgodnie z Twoimi zyczeniami i zeby Ci sie to za szybko nie znudzilo ;) Wszystkiego najlepszego!

Megan powiedzieć, że trzymam kciuki za Nia i Piotrusia w pierwszym dniu pracy.

I spadam do lozka :(

reklama
Shirleyko No to 100 lat!

Świeżynko no jasne, że ściagnę mleczko. Tylko obawiam sie, ze w tym nocnym wstawaniu nie tyle chodzi o jedzenie, co przytulanie sie do cyca i memłanie ;) I tak sie zastanawiam, czy wystarczy mu tatusiowe ramię i niekapek z mleczkiem (bo butli i smoka nigdy nie tolerował) Ale jestem dobrej myśli i spróbuję. Jeśli będzie płakał, to po prostu wcześniej wrócę ;D

Frotko biedactwo przesyłam jak najbardziej zdrowe fluidki :-*

Shirleyko Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!

Megan bezbolesnego pierwszego dnia pracy życzę!
Ja czuję się znacznie lepiej odkąd się ociepliło  ;) Dziękuję, za zainteresowanie.
Współczuję nocek.

Lila rany niech ten ból da Ci spokój! Gratulacje dla Mikiego. W takim razie niedługo ruszy!  :)
U nas mega-lenistwo Szymka trwa. Najchętniej leżałby na pleckach, albo na boczku, ewentualnie na brzuszku i machał nóżkami w powietrzu. Czasem mi ręce opadają, ale może i Szymek w końcu zacznie siedzieć i stawać w pozycji do raczkowania. Cierpliwie czekam.

Aletko brawa dla Kornelki!

Nenyah obyś miała rację, że odstawienie od piersi przejdzie bezboleśnie bo tak jak napisałam na razie sobie tego zupełnie nie wyobrażam.
Szymek nie domaga się jakoś specjalnie cyca, a w nocy wie, że go nie dostanie co godzinę, więc chyba dlatego się nie budzi. Mam nadzieję, że tak mu zostanie.

Junonko gdzie znowu wsiąkłaś? Czyżby pochłoneła Cię mania sprzątania?  ;)

Cieszę się, że podoba Wam się mój nowy avatar.  :)

U nas nocka nie najlepsza bo z 3 pobudkami, ale nie narzekam bo inni mają gorzej.
Wiem co było przyczyną- Szymkowi było za ciepło. Dzisiaj ubiorę go lżej do spania.
Idę na herbatkę.

Shirleyko, wszystkiego najlepszego
tn_tt-bday-29.jpg

Lileczko, jak tylko znajdziesz wolna chwilke to sie poloz, lezenie bardzo pomaga w takich przypadkach
tn_tt-gws-05.jpg

Frotko, kuruj sie!
tn_tt-gws-03.jpg

Megan, powodzenia w pierwszym dniu pracy
tn_tt-school-08.jpg

Hej hej! Pamięta mnie jeszcze ktoś? Nadrabiać będę: po pierwsze wszystkim solenizantom życzymy wszystkiego co najlepsze :) Lila, dzięki wielkie! I gratulacje dla Mikiego! Mondzi, antybiotyku nie dostaliśmy jeszcze nigdy. Minko, poprawa już jest. Kolorków nie ma, buziaczek ładny, tylko na rączkach i nóżkach skórka szorstka troszkę. Świeżynko, dzięki wielkie! Już się powoli odczepiają. Aletko, dziękujemy i pozdrawiamy Kornelkę. PaulaC, mam zwyczaj pisać prawdę i tylko prawdę... ;) Frotko, dziękujemy, poszła, tylko skórka szorstka, jak już Mince pisałam. Ale Wam zdrówka trzeba, więc życzymy dużo! Agast, zdjątka Hani, te w podpisie i na stronie, boskie po prostu! Rito, dziękujemy pięknie za życzenia! Megan, dziękujemy! I życzymy Ci sto lat :) Annka1974, ależ mnie rozbawiłaś gównianymi tematami  ;D Beatko24, gratuluję utraty wagi!!! Nenyah, co do skórki to nie wiem. Co do wagi i wyglądu - gratuluję! Shirleyko, wszystkiego najlepszego!  :)

Melduję, że dziecię prawie zdrowe. Radosne i w ogóle, ponadto żarłoczne :| :D
Kogo pominęłam - najmocniej przepraszam i gorąco pozdrawiam :)

Wszystkiego dobrego dla Shirleyki!

MamaGosi, to normalne, że Mała ma Cię mniej w dzień, więc potrzebę kontaktu nadrabia w nocy. Jak mówiłam ostatnio lekarce, że Tymek tak się budził, to od razu zapytała czy wróciłam do pracy.

Lila, no kurcze, aż czytać ciężko, jak piszesz o tym bólu. A przy dziecku nie da się przecież siedzieć. Ciekawa jestem, czy w przypadku tej nieszczęsnej rwy, da się leczyć przyczynę choroby, czy tylko minimalizować ból. No i skąd się to cholerstwo bierze. Trzymaj się mocno!

A ja znów zaczynam katar, chociaż jeszcze nie przestałam kaszleć. Normalnie fatum jakieś chyba. No i znów Tymek będzie zagrożony. Oh... Wkurza mnie to. Ale za to Tymcio coraz częściej zasypia samodzielnie. Warunkiem jest jednak odłożenie go do łóżeczka, zaraz po tym jak zaczyna ziewać. No a czasem muszę go przetrzymać, bo lekarstwa podaję o konkretnych godzinach. No i jak pierwsze spanko zawalimy, to potem już każde kolejne, wiąże się z usypianiem. Natomiast Tymek zaczął znów płakać przy kąpieli. No może już nie tak jak dawniej, ale jednak. Nie może być w wanience za długo, bo mam go nie "moczyć" tylko myć, no i nie ma za bardzo jak przekonać go, że woda jest ok. Ale myślę, że to minie, jak sytuacja się unormuje.

Aletko, Minko, Swiezynko, Paula, Nenyah,Mondzi - dzieki!!
Nenyah - boje sie lezec,zeby znow nie bylo takiej sytuacji,ze nie bede mogla ruszyc z lozka,wole to rozchodzic, chociaz maszracje jak leze czasami mniej boli.
Mondzi - wlasnie nie zapytalam,ale musze zapytac skad to i czy kiedykolwiek calkiem minie ::) No i Tobie kochana zdrowka zycze!!Ciesze sie,ze Tymek ladnie sam zasypia :) A moze on placze w wanience,bo by chcial dluzej posiedziec,bo lubi kapanko,czy nie?? I dlaczego masz go nie moczyc tylko myc ?? Chodzi o to dlaczego nie moze byc w wanience troszke dluzej :)??
Minko,Paulo,Szkrabiku - dziekuje za gratulacje!!Pewnie jeszcze dlugo potrwa zanim ruszy,ale to juz cos!!A pamietam jeszcze kilka dni temu jak go podnosilam do takiej pozycji to sie bal,denerwowal,jeczal, widzialam,ze nie chce, rozjezdzaly mu sie raczki i nozki, a dzis takie cos ;D
Szkrabiku - jakbym mogla O Tobie zapomniec kochana!!Buziaki!!

Ide,ide sie polozyc,niech sie dzieje co chce,poki Mlody spi...

Dziewczyny,
Mam pytanie, chociaz gdzies to tutaj juz było. Czy macie może w wersji elektronicznej książke o spaniu? Usnij wreszcie-chyba nie pomyliłam tytułu.
Czy byłaby taka możliwość żeby ja przesłać mailem? Czy moze da się ja ściagnąc z netu? Będe wdzięczna za jakieś wskazówki, bo bardzo bym chciala ja przeczytac.

Lila, mam go myć szybko, tak żeby się rozgrzał, a nie zmarzł, no i myję bez główki. Przed chorobą lubił kąpiel, a teraz jak się go tylko kładzie, to jest stres, bo boi się lekarstw. No i juz przy przygotowaniu do kąpieli jest rozdrażniony. Myślałam, że za późno kąpiemy, wczoraj spróbowałam wcześniej i bez zmian. Ale to już rozumne stworzonko, więc myślę, że minie trochę czasu, poczuje się bezpieczniej i płaczu nie będzie. Teraz nawet zmiana pieluchy jest be.

No i szlak mnie trafił. Odkąd jest konkurs na zabawki Fischer Price, kupujemy tylko pampersy, no i chciałam je właśnie policzyć, żeby było wiadomo ile kodów nam brakuje. I co? Wszystkie jakie mieliśmy przed przeprowadzką, zostały na dole i mamusia wyrzuciła. Zamiast ślimaka, będzie wielkie g... Ryczeć mi się chce. Jeszcze na dodoatek dostałam trzynastkę w kwocie 106 zł. (rok temu 1300 zł, choć też byłam na L4). Normalnie porażka. Myślałam, że te pieniążki będą na wózek, ale w takiej kwocie, to już nie wiem na co będą. Niech się ta zima wreszcie skończy...

MamaGosi, mam "Uśnij wreszcie", ale chyba nie mam Twojego adresu. Może wyślij w Wiadomości Prywatnej :)

reklama
Lila, cieszę się straaaaaaaszliwie ;D :-* Mondzi, Tymek naprawdę nie lubi lekarstw? Hm to ja mam chyba Tymka-lekomana :p Jeśli lekarstw nie dostanie to się rozgląda i piszczy ;D Sam otwiera dziobek, mruczy sobie, jakby Mu bardzo smakowało.

Zakupiłam jedzonko Bobovita dla mojego małego alergika. Smakuje Mu to, co ostatnio dostał, więc zostajemy. Na razie nie mam niestety gotowej kuchni, więc gotowanie odpada.

Do góry