reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

No i właśnie chodzi o to, żeby nie popadać w skrajności. W żadną ze stron... Choć na pewno każdy w innym miejscu postawi granicę intymności własnej czy małżeńskiej... Wiadomo, jak ktoś ma jeden pokój, to może być trudniej, ale myślę, że i to da się ominąć. Bo dziecko śpi, a za chwilę otwiera oczka... I zupełnie nie rozumie co się dzieje...

reklama
Witajcie!

Dziękuję Wam serdecznie za życzenia imieninowe. Kochane jesteście.

Życzę Wszystkiego co najlepsze Tymkowi Szkrabika z okazji miesięcznicy oraz Tymkowi Mondzi z okazji imienin!

Asiu zajrzyj do mojego podpisu  ;) Potem wystarczy, że klikniesz na "komentarz" i piszesz co chcesz jak zwykły post.  :)

Megan Piotruś śliczny chłopczyk! Dawno go nie widziałam.

Beatko gratulacje dla Mateuszka! Teraz to ja chyba napiszę, że Szymek jest ciapkiem  ;) poza gadaniem nie robi nic.

W kwestii nagości moje zdanie jest takie, że nie należy z nią przesadzać. Zawsze bardzo ceniłam swoją intymność i nawet teraz nie kąpię się, ani nie ubieram przy Szymku. Oczywiście zna on doskonale widok cycusia, ale raczej kojarzy on mu sie z jedzeniem i przyjemnością czyli całkiem zdrowy objaw.
Ciekawość ciała to naturalny etap, moim zdaniem i na pewno nic w tym złego, ale zamierzam Szymka nauczyć, że jego ciało jest jego własnością i nikt nie ma prawa wkraczać w jego intymność bez pozwolenia.

Mondzi Ty z racji swojego zawodu widzisz jak zachowują się dzieci w wieku przedszkolnym i co robią i co mówią.
Masz rację, że w kwestii nagości nie ma jednoznacznych odpowiedzi, ja uważam, że przesada w żadną stronę nie jest dobra.
Ja akurat śpię w jednym pokoju z Szymkiem, więc nie mam za bardzo wyjścia, chociaż nikt nie powiedział, że kochać się trzeba akurat w łóżku ;)

Kolejna super noc za nami, poza brakiem ogrzewania rzecz jasna, ale kaloryfery są już letnie, więc może coś się ruszy w tej kwestii. Ważne, że mróz trochę odpuścił i jest u nas - 9 stopni.
Niestety Szymek nadal marudny w ciągu dnia.

A ja mam pytanie do mam bezzębnych pociech (wiem, że jest nas jeszcze garstka niedobitków ;)): czy teraz przemywacie swoim dzieciom dziąsełka po jedzeniu? Ja tego nie robię, ale nie wiem, może powinnam to robić?

Świeżynko ja nie przemywam, ale nie wiem czy powinnam czy nie. ::)
Na pewno będę jak wreszcie ząbki się przebiją, ale mam wrażenie, że zbyt szybko to nie nastąpi. Szczerze mówiąc nawet mnie to cieszy bo słyszałam opinię, że im później tym lepiej, ale nie pamiętam dlaczego.

Paula, ja widzę czasami za dużo i aż się boję o to jak wychowam Tymka. Ale chciałabym, by wiedział już w przedszkolu o tym, że nago się po sali nie biega :) Dziękujemy za życzenia! Im później tym lepiej, bo mniej boleśnie wychodzą :) Podobno.

Swieżynko, ja nie przemywam, ale też niejednokrotnie się nad tym zastanawiałam czy aby nie warto zadać sobie trochę trudu. Ale ząb podobno idzie, więc chyba już na niego poczekam :)

Witajcie!
Wszystkiego najlepszego dla Pauli oraz smacznych doświadczeń dla wszystkich dzieciaczków :-* :-* :-*

Paula pozwoliłam sobie na poczytanie Waszego bloga i jestem pod wrazeniem. Mam nadzieję, że nie będziesz zła, że zmałpuję po Tobie ;) Dawno temu miałam postanowiłam pisać małemu "pamiętnik", ale jakoś zabrać sie nie mogę ::) A jakoś w kompie zawsze łatwiej ....

Frotko jestem, jestem, tylko czasu brak, a i jak wspomniała Aletka sentymentalnie powróciłam na noworodka :) Też nie udzielam sie tam zbytnio, ale bywam 8) Ale jeśli któraś z Was ma ochotę i czas, to zapraszam na wątki podane przez Aletkę ;D A na wątku o chrupkach, pojawiły się super przepisy na łakocie dla dzieciaczków.

Agast widzisz jaka posłuszna jestem ;)

Zaraz pędem lecę do domu więc szybko piszę co u nas:
Kubula nadal leniwy (to po tatusiu ;D) wiec usiąść jeszcze nie raczył. Dupcię podnosi i stara się cos dalej wykombinować, ale kończy sie jak na razie na tym, że nóżki mu sie rozjeżdżają i ląduje na macie :D Ale za to w wannie podciąga sie za sznur od prysznica i staje na sztywnych nóżkach. podtzrymywany rzecz jasna przez mamusię ;D i zrzuca wszystko do wanny z bocznej półeczki ::) Chyba najwyższy czas na generalne zmiany ;) Uwielbi ateż szufladę od regału. Jest nisko, wiec ją sobie otwiera i wyrzuca skarpetki :laugh: i jeszcze tatuś nauczył go klaskać, więc ma niezłą zabawę. Bardzo to słodkie jak dzieciaczek na dzwięk piosenki "wlazł kotek" składa rączki i bije brawo ;D A poza tym chyba po staremu.
Pozdrawiam i lecę do moich mężczyzn :-*

Hejoł  

PauloC - jeśli chodzi o nagość to mam takie zdanie jak Ty. Również nie kapię się  ani sie nie ubieram przy Mateuszu. Może komus wyda sie to dziwne ale kąpiac sie z Mateuszem w wannie jestem w stroju kąpielowym i nie dlatego, że się go wstydzę tylko po prostu uważam, że tak powinno być. Tak zostałam wychowana i nie potrafię i nawet nie chcę tego zmieniać.
Co do Szymcia ciapka...jeszcze kilka dni a zobaczysz ze zaskoczy Cię pozą raczkujacą

Dzisiejszym soleznizantom (Pauli i Tymkowi Mondzi) i jubilacie (Tymkowi Szkrabika) najserdeczniejsze życzenia, radości, uśmiechu na co dzień.

Magdulku zdaje się że pytałaś jakie chrupki daję małej. Są to Flipersy bezglutenowe, po prostu rozpływają się w ustach  ;)

Mondzi zdjęcia Twojego szkraba śliczne

Wiolinko oto obiecane zdjęcia naszej zagrody  :)

widok od strony pokoju, w którym urzęduje Hania w ciągu dnia (tzw, duży pokój)
lpiqzkzrsyhnbhpn.jpg

podobnie, tylko że z otwartą bramką
vnjneehwig0byn98.jpg

widok z przedpokoju na kuchnię i część pokoju w którym urzęduje Hania w ciągu dnia
0o5rtjjjcjggnboj.jpg

widok od strony kuchni
25d33vcqp4onw9of.jpg

Zapomniałam się pochwalić, że Hani wyszły dwie dolne jedynki. Już nie jesteśmy bezzębne :D
A zasypie Was jeszcze zdjęciami, jak mam okazję :laugh:

tak się czołgam
gjyacbalu5he5cit.jpg

mama potrafi mnie rozbawić
jr6colin0trv5u5i.jpg

reklama
Yariva no coś Ty? o co niby mam być zła?
Jak najbardziej polecam Ci założenie bloga bo to świetna zabawa, a ja chętnie poczytam.  ;) Masz rację, że w kompie łatwiej pisać coś na kształt pamiętnika, a przede wszystkim dużo szybciej.
Cieszę się że nas odwiedziłaś. Wpadaj do nas częściej w miarę możliwości!
Gratuluję postępów Kubusiowych. Wcale nie są małe!

Beatko czekam cierpliwie na pozę raczkującą.
Widzę, że podobnie nas wychowano.  :)

Mondzi zupełnie zapomniałam napisać, że zdjęcia Tymcia super. Bardzo mi się podobają i proszę o jeszcze.

Evik gratuluję ząbków! Zdjątka bardzo fajne! A Hania podobna do Ciebie.

Dziękuję za wszystkie życzenia imieninowe, za które jeszcze nie dziękowałam.  :-*

Do góry