reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Easy, dzięki za informacje o pampersach. Narazie wybieram zabawkę...
ZQo, witaj i pisz co nowego u Was.
A moje Dziecię przechytrzyło Tatusia :) Tatuś ogląda kryminalnych, a mamusia się wkurza, że Tymek patrzy w telewizor. Więc Michał włożył go do łóżeczka i zasłonił mu ekran miśkiem - misiek szybko wyladował gdzie indziej, więc Michał znowu poprawił zabawkę. No i tutaj synek już się wkurzył, wziął miśka za bety i walnął nim o szczebelki po drugiej stronie łóżeczka. I tak właśnie wygląda samodzielne zasypianie Tymcia :) Ja się idę kąpać, a panowie niech sobie radzą.

Dobrej nocy życzę!

No i Pauli nie ma już drugi dzień. Wczoraj mąż miał wolny dzień, to rozumiem, ale dzisiaj...

Agast, jeżeli powodem marudności są ząbki, to to minie. Ale nie wiem czy dziś coś nie wisi w powietrzu, bo Tymek też taki jakiś trudniejszy był od rana. A dziesięć cycań - oj skąd ja to znam. Życzę lepszej nocki, i Tobie, i Hanulce!

reklama
Hm... dorzucę swoich kilka grosików: mój Mały też dziś miauczał jakoś ponadplanowo ::) Kilka razy się budził zanim porządnie zasnął. Nie wiem, czy znowu się nie obudzi.

Mondzi- Tymek tez chce oglągac Kryminalnych! Czy tak trudno to zrozumieć??? ;D No i dziękuję za życzenia lepszej nocki. Mam nadzieje ze taka bedzie 8)

Smoczątko wszystkiego naj, naj, naj z okazji półrocznicy dla Smoczątka i (spóźnione) dla Martynki i Maciusia !!!

Co do marudzenia ... Kubuś usypiał dziś juz kilka razy  :mad: Tracę powoli cierpliwość. jak jeszcze raz się obudzi, to chyba się załamię  ::)

Natko wybacz, ale na razie nie chcę tu zamieszczać zdjęć Kubusia. Jeśli mam Twój e-mail, to w chwili wolnej postaram Ci sie podesłać

Shirleyko - cee :)
no i Smoczatko niech rosnie zdrowe i przystojne jak do tej pory i niekoniecznie ze smoczkiem ;)

Lileczko - a moglabys mi podeslac sama ramke? - z reszta sobie poradze

Mondzia - opakowanie jest takie samo - ciemnofioletowe i pisze na nim Active Fit
o dokladnie takie:
http://www.hipernet24.pl/prodinfo.php?item_id=9558&pkt_id=&pro_id=&char_id=
jesli chodzi o artykuly dla dzieci to jestem dosc wymagajaca, a tym pieluszkom nie mam nic do zarzucenia - jak dotad No1 ;)
Co do Wiolinki: to babyboom ma filtr i odsiewa wszystkie brzydkie wyrazy - wiec mi wycial z wyrazu "c e c h u j e" srodek :)

Megan - w tej pozycji Piotrusiowi nic a nic nie grozi ;)

Evik - obie z Ingusia dziekujemy za mile towarzystwo ;) , no i liczymy ze wkrotce poznamy twego szkrabka...

wlasnie my godzinke temu wrocilysmy z imprezy 1-szo roczkowej Nikosia z watku wroclawskiego - bylo cale przedszkole i bylo bardzo fajnie ;)

Witam
A ja po całym szczęśliwym dniu na noc mam doła a to mianowicie moja córka Waneska pokazała nam "co potrafi".Po kąpieli chciałam jej założyć majtki bo ona nie lubi piżam a ona że nie bedzie zakładać bo majtek już też nie lubi i zaczęła się histeria
-płacz na całego
-rzucanie poduszką,kołdrą czym popadło
-rzucanie się na ziemie
no i już jak nigdy nie wytrzymałam i dostała w dupe oraz kare miała siedzieć sama w kuchni na krzesełku aż jej nie przejdzie a ona jeszcze lepiej w płacz i zaczeła na mnie krzyczeć"ze jej gardło mówi że oddychać nie może"popłakała z pół godzinki podłam jej kolacje całą zjadła i się położyła teraz z płaczem zasnęła bosiuu jak mi strasznie przykro aż mi się plakać chce czy naprawde wychowywanie dzieci jest tak trudne czy tylko ja nie daję sobie rady już z nią?

u nas hmm nic ciekawego synus rosnie jak na drozdach ;D ale wkoncu najstarszy jest z forumowych dzieciaczkow hi hi
ostatnio przeszedł trzydniowka a tak to zdrowy z niego chłopaczek nadal jestesmy na vojcie i sa wyrazne postepy.
Czy wasze dzieci tez tak uwielbiaja stac mimo ze nie siedza samodzielnie?bo konrad ma wielka radoche jak tylko sie go postawi na nogi.
nadal jest na cycusiu+słoiczki jak jestem w pracy.
teraz juz spi ale ciekawe jak długo bo z tym to roznie bywa.pozdrawiam

Aletko śpiworek super mam bardzo podobny jeszcze po Wanesi w kolorze nowego wózka więc wygląda jak komplet także jestem jeszcze bardziej szczęśliwa
Agast oby się Hani polepszyło :-*
A wiecie jak zaglądnełam na nw to znalazłam nowy temat jakiś"doktor śmierć" czy coś takiego i wyczytałam że wypychanie podczas porodu dzidziusia jest zabronoione a wiecie mój Robert był właśnie wypychany a Waneska jest po vakuum jak to dobrze że obojgu to nie zaszkodziło ::) ale że wypychanie zabronione to pojęcia nie miałam myślałam że tak trzeba.
A teraz uciekam do męża bo wreszcie od kilku dni mąz ma wolne od nocek i trzeba by było troche posiedzieć i jakiś filmik obejrzeć ;)

Mongea, dziękuję za wyjaśnienia związane z Pampersami. Może kiedyś się skuszę. Narazie najtańsze z naszych polskich możliwości są w Biedronce i tam mi najprościej kupować. Taki leniuch ze mnie. Ale i tak już nie jest najgorzej, bo przez pierwsze miesiące, to wogóle cały odpowiedzialność za pieluchowanie spoczywała na Michale.

Agast, Kryminalni się skończyli, więc Tymek śpi. A Tatuś dalej coś ogląda. No i nie wiem czy słusznie, ale staram się, żeby Tymek w telewizor nie patrzył. Zdrowe dla oczątek to na pewno nie jest, a on mi jeszcze trochę zezuje, więc wogóle mam hopla.

Asiu, jak Waneska zasłużyła, to nie masz się co łamać, że dałaś jej w pupe. Dzieci czasem same o to proszą. I źle by było gdybyś pozwoliła jej robić to, co chce. Nie na tym życie polega. Musi wiedzieć jakie reguły obowiązują w Waszym domu - w końcu Wy wszyscy macie się tam czuć dobrze. Ja tam klapsów nie wykluczam, aczkolwiek nie wiem, co bedzie jak klapsa bedzie miał dostać Tymcio.

No i muszę Wam napisać, że trochę mi źle z tym, że tak siedzę i tylko nosem kręcę, bo to źle, tamto źle. Michał całymi dniami pracuje, wraca z pracy, to wykańcza łazienkę, a jeszcze gdzieś tam po drodze stara się coś dorobić i to jakiś system zainstaluje, to komuś komputer kupi. A ja się wkurzam, bo teraz remont ważny. A on uważa, że pieniądze też potrzebne. No i tak w kółko. A ja bym chętnie mu w czymś pomogła, ale z Tymciem, to się za bardzo nie da. No i takie to trochę bez sensu. A on już powoli pada, jeszcze teraz jakies choróbsko nas ogarnęło. Oh, dobrze, że jutro niedziela, bo jest chociaż maleńka szansa na odpoczynek.

I jeszcze pytanie takie trochę sobotnie. Jak często myjecie - wyparzacie zabawki dzieciakom? Te wszystkie gryzaki, piszczaki, i inne kaczuszki. Czy jak spadnie na podłogę, to wraca do dziecka czy idzie do mycia? Trochę mnie ogranicza pilnowanie, by nic, co było na podłodze nie znalazło się w buźce Tymka. A przecież etap wkładania do buzi jeszcze trochę potrwa.

No i chyba się położę. Trzeba wykorzystac cenny czas odpoczynku.
Śpijcie dobrze!

reklama
Yariva (Janko jakoś nie mogę się przyzwyczaić do zmiany twojego nicka) – pewnie nie masz mojego e-maila bo nigdzie nie podawałam a z chęcią bym zobaczyła Kubusia. Może jest inny sposób podania Ci mojego e-mail niż publicznie (mam na myśli prywatne wiadomości czy coś takiego)?
A dlaczego nie chcesz umieszczać zdjęć? Bo dało to mi do myślenia.

A my mamy dzisiaj dzień gości. Jutro zresztą też tak będzie. Jak miło się spotkać i pogadać ze znajomymi i rodzinką.

Do góry