reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Juciu przypomnę Ci te słowa za miesiąc - zobaczymy, jak wtedy będzie z Twoją cierpliwością ;D

Ech, niech one już wychodzą ze szpitala i dadzą tu jakieś zdjęcia ;)

reklama
Hejka,

Zyczonka dla Hani Evik, Szymusia Pauli i Jaska Marry z okazji miesiecznicy!!!!!!

MamoMisi - no to super,bo przedluza Ci sie weekend w ten sposob ;D
Evik - no to sie ciesze!!Ale teraz z kolei Tobie zdrowka zycze!!

I ja tez,ja tez czekam na zdjecia Majuni ;D ;D ;D

wszystkiego najlepszego w Dniu Miesięcznicy Dla Hani ,Szymka i Jasia!!!! Oraz Spóźnione Dla Magdalenki!!!!

Lileczko dziękuję za fotki!!! :)
Fantastyczne.Super wygląda grupa niemowląt razem!!! No widzę,ze romans Kornelki z Mikim kwitnie  :laugh: :laugh:

Teraz sobie poczytam bo nie zaglądałam cały dzień.

Asioczku Wielkie Gratulacje !!!!Przesyłam Serdeczne Pozdrowienia i Zyczę Jak Najcudowniejszego Macierzyństwa!!!Przedewszystkim Zdrówka Dla Was Obu!!!Zawsze Samych Radości!!!

Evik cieszę się że Hania pokonała wiruski i juz lepiej jej.A Tobie przesyłam fluidki zdrowia ;)

pisałyscie o skazie białkowej ...Karolinka miewa" lakierowany " lewy policzek ,raz jest raz nie
po zjedzeniu obiadku z cielęcinką wyskoczyło jej kilka drobnych plamek
po kaszce hippa(z mlekiem modyfikowanym) też ,
ale podaję jej w niewielkich ilościach,
bo myślę że niewielka ilośc to nie powinna zaszkodzić tym bardziej że objawy występowały tylko w sposób śladowy

większy problem dla mnie to azs ,bo skóra jej się robi szorstka po kosmetykach np nivei
teraz przymierzam się do prób prania ciuszków Karoli w normalnym proszku ( vizir sensitive) i troch ę się boję jak to sie skończy

pozdrawiam
i zmykam do sprzątania.... :(

Dzięi za odpowiedź w sprawie krsesełek, czyli biore namiar na pro baby i baby dreams....
asioczku trzymaj się!!!!!!!GRATULACJE!!!!!!!!!!!!już doczytaąłm że jest córa :D
aletko dzięi za zdjęcia ze spotkania, a tak przy okazji, zadowolona jesteś ze swojego krzesełka grapi? A i w sprawi mieska przy skazie? WIeprzowiny też nie mozna wtedy?
frotko bartek spi w śpiworku bo bardzo się rozkopuje .
naya nosimy 74 i 80.

Agast, ta szorstka skórka na łokciach może być objawem alergii. Może dla Hani po prostu jeszcze za wcześnie na nabiał. Wstrzymaj się ze 3 tygodnie i spróbuj po tym czasie jeszcze raz. Jeśli znowu zareaguje podobnie, to będziesz wiedziała, co i jak.

mamoGosi, szorstka skóra może być jeszcze nawet przez kilka dni-tygodni po odstawieniu alergenu. Trzeba nawilżać skórę i... cierpliwie czekać.

Lileczko, wysłałam Ci maila na priva.

Juciu, pokoik słodki i prawie gotowy na przyjęcie małego Lokatora.  :) Widzę, że wykupiłaś połowę Aventu  ;) i że lubisz Ikeę. A ja nie mam kiedy zaciągnąć tam męża...

Oooo, doczytałam!  :D :D :D
Majeczko, witaj na świecie i niech będzie on dla Ciebie najlepszym ze światów!  :D Asioczku, gratuluję z całego serca!!!  :)
Ale radość!  :D

Rito, dzięki za odpowiedź!  : ) Super, że się tak wybawiliście w górach!

Oj, szkrabikowski, obiecałaś trzymać białe ucho na dystans!  ;) Co to za niesubordynacja, hę?  ;)

Mondzi, to Tymek jest najbardziej swiąteczny na tym avatarku!  :)

mamomisi, trzymaj się! Życzę Ci dużo siły i lepszego nastroju!  :)

Aletko, dzięki za fotki! Nie mogłam się napatrzeć! Widać, że sie dobrze bawiły dzieciaczki, a zwłaszcza Kornelka z Mikim!  :laugh:

Evik, zdrówka życzę!

Paula, jak nocka? Życzę, by Szymkowi wrócił apetyt! Ja czasem sama nie wiem, o co biega.  :-[ Wojtek otwiera buzię i jednocześnie odpycha łyżeczkę.  :( Dodam, że żadnych zębów nie widać...

Haniu, Szymku, Jasiu- słodkiego życia z okazji Waszej miesięcznicy!

Dla Hani, Jasia i Szymka wszystkiego najlepszego :)

Szkrabiku, współczuję mdłości wieczornych :( Trzymajcie się cieplutko :)

A ja jakaś padnięta jestem, na szczęście Wojtuś zasnął (po wybąblowaniu 240 ml mleka...) więc mogę się trochę poobijać.

Wszystkiego najlepszego dla Hani Evik, Szymka Pauli i Jaska Marry z okazji miesiecznicy :)
MamoGosi, u mnie za podanie dziecku czekolady skonczylo by sie tak, jak u Aletki - awantura  >:D
Szkrabiku, trzymaj sie dzielnie - wiesz, ze to minie. Pozdrawiam :) Napisz po USG Tymkowego brzuszka
Mam pytanko czy sa dzieciaczki, ktore w ogole nie toleruja butli (i pija ze zwyklego kubka)? Nie wiem jak nauczyc Natiego pic z butelki :( :-[
Frotko, gratuluje 4 zabka :) Ja Natiego klade spac zawsze w body bez skarpetek (mimo, ze sie rozkopuje a my zawsze mamy uchylone okno w jego pokoju) - jeszcze nigdy nie mial goraczki ani nie chorowal w ogole. Pisalas o tym rozdrabnianiu jedzonka i ze masz tylko zwykly mikser. Ja najpierw rozdrabnialam natiemu zwykla ugotowana marchewke i ziemniaka widelcem, potem na tarce itd. (bo tez nie mam rozdrabniacza), ale on nie chcial tego jesc :( Teraz nie mam kasy wiec Nati je sloiczki, ale jak bede miec troche gotowki to kupie zwykly blender (taki porzadny to koszt ok. 80-100zl).
Mondzi, pisalas o tym, ze Michal przynosi ci synka do lozka do karmienia i tak zasypiacie. Nie pocieszy Cie to pewnie, ale u nas jest podobnie. Ja biore Natiego do karmienia ok. 2-3 i on juz do 6 zostaje z nami w duzym lozku. Pytalas tez o zabawki. Nati moim zdaniem ma za duzo zabawek, no, moze teraz ma w sam raz, ale jeszcze 2 miesiace temu nie potrafil z niektorych korzystac. Z tego, co mi powiedziala mama i z wlasnych obserwacji wiem, ze dziecko w domu nigdy sie nie nudzi. Tak, jak powiedziala Agast, zwykla drewniana lyzka kuchenna potrafi byc bardzo interesujaca. Oczywiscie nie popadajmy w skrajnosci - dziecko powinno miec zabawki - to jak dla mnie bezdyskusyjne. Ale wszystko z umiarem. Wg mnie nie jest dobrze wyprzedzac potrzeby dziecka. Natiego obsypuja zabawkami tesciowie i bracia meza (raczej z przymusu swoich rodzicow niz z wlasnej inicjatywy), ale nie bez okazji; dostal zabawki na chrzest i pod choinke. Natomiast dostal tego tyle, ze starczyloby dla 2 dzieci. Postanowilismy z mezem nie dawac mu wszystkiego na raz, dlatego Nati niektorych zabawek jeszcze nie zna.

Ostatnio nie jestem w formie :( w sobote zorbilam pierwszy raz rzecz smieszna: Nati sie rozplakal po raz enty a ja... nakrylam glowe koldra i powiedzialam 'nie ide'. Moj maz sie nim zajal i w ogole ostatnio wiecej zajmuje sie Natim bo mnie lapie zmeczenie  :-[

czytam  was czytam, tylko czasu nie ma na odpisywanie. no, ale przy takich wieściach - czas znaleźć się musiał:

;D  ;D witaj na świecie, majeczko!!  ;D  ;D

haniu, szymku, jaśku - gratulacje osiągnięcia poważnego wieku 9 miesięcy!

easy - wieki temu pytałaś o koszty utrzymania własnościowego. w centrum warszawy za 50 m kw. płacimy 400 zł czynszu + woda , energia.

aletko i może inne jeszcze mamy karmiące piersią maluchy skłonne do alergii: czy oprócz własnego mleka dajecie jakieś modyfikowane? jakie? dieta małej jest b.monotonna: 2x dziennie słoiczek mięsno-warzywny, jabłuszko (ze słoika lub surowe starte), bobofrut pół na pół z wodą, cyc. chciałabym może wejść w jakieś kaszki, ale na wodzie to jakoś tak głupio podawać...
a i jeszcze jedno: czy nadal nie same nie jecie nabiału? bo chyba jestem tu ostatnim mohikaninem pijącym wyłącznie mleko sojowe...?  :-[

i jeszcze raz napiszę, że foty z wrocka - przepięknosciowe poprostu! tez mamy takie puchate buty jak kornelka  ;).

junonko, kiedyś już zawracałam ci dupkę pytaniami o paznokcie, bo ujawniłaś się nieopatrznie, że coś wiesz na ten temat. na temat zabiegów kosmetycznych (takich na twarz) też coś możesz podpowiedzieć? bo miałabym pytanko...

mondzi, czadowy ava.

u olki trzeci ząb i mały bonus dla matki: idealne zachowanie w smyku przy wybieraniu nowego fotelika. jejcia, jakie ona robiła wielkie oczy, kiedy obserwowała inne dzieciaki harcujące w tym tam ogródku zabaw!  ;D

reklama
Do góry