reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Lileczko, pytałas czy dzieci lepiej śpią po kaszcze. Moje nie spi lepiej, może budząc sie na cycanie nie je zbyt długo, tylko to trwa 5 minut. Ale kaszke daje dalej. Do butli sypie jakieś 50 ml suchej kaszki i dopelniam ciepla woda do 150 ml.

reklama
Świezynko bo tych dobrych chwil jest tak wiele, ze póxniej nie pamieta się tych niezbyt fajnych. A u nas króluje TATA cały czas.

Mam takie pytanko do mam butelkowych ale nie tylko oczywiście - Jak długa przerwe nocna robia sobie Wasze maluszki? U nas do niedawna było 6-7 godzin.

Beatrusek u nas to jest ok 11 h od 19.40 do 7-8 rano

Oj, Świeżynko zazdroszczę Ci tego MAMA, moja Hania gdy się jej mówi "powiedz mama" robi bluuuu i pluje ;) nie na mamę mam nadzieję.

My po ważeniu i niestety tak jak myślałam mała przybrała tylko 150 g w ciągu ostatnich 6 tygodni :( Waży 8300 g. mamy skierowanie na morfologię, ale lekarka nie była jakoś szczególnie zmartwoiona, bo oglądnęła dziąsełka niuni i podobno, tak jak myślałam, oprócz tych dolnych jedynek i górne sie szykują, powinny wyjść wkrótce, więc apetytu Wiki może nie mieć wcale. Ale kontrolnie jeszcze w tym tygodniu na morfo sie udajemy. Mała jak zobaczyła nieprzyjazną twarz pielęgniarki nad sobą w trakcie ważenia okrutnie sie ropłakała, no nie poznawałam dziecka :shock: Ale z drugiej strony na jej miejscu tez bym sie rozbeczała na widok tej piguły :twisted:
Tak więc Beatusku widzisz nie jesteś sama na placu boju ;)
lece, bo sie obudziła.

No witam!

U nas jest żle :( Hania coraz bardziej chora. Gorączka utzymuje sie juz 3 dzien i nie bardzo mozna ja obnizyc bo jak podaje Ibufen to spada zaledwie o 3,4 kreski. Kaszel jest jeszcze gorszy i momentami mam wrażenie ze zwymiotuje zaraz ta flegmą. Poszxłysmy dzisiaj do lekarza i przepisała antybiotyk. Ale powiedziala ze NIE WIE CO HANI JEST!  ::) ( kto kur... ma wiedziec jak nie lekarz??) No a ten antybiotyk to dała ze względu na tą gorączke, bo to za długo trwa :(

Do tego wszystkiego ja tez zaczęłam kaszlec i nie czuje sie najlepiej.
Nocka była beznadziejna. Chcialam za przykładem Minki nie dac Hance cyca i skonczylo sie 2 godzinnym wyciem i potem jak jej tego cyca wreszcie dalam to ssała przez godzine i nie mogłam sie od niej uwolnic ::) Generalnie wszystko do dupy :(

Sory ze nie odpisze innym ale nie mam siły.

Dla Hani i Kornelki dużo zdrówka!
Agast Wiki jak miała kaszel, to wymiotowała własnie ta flegma, podobno to normalne u niemowlaków, bo nie unieja sobie inaczej poradzić z wypluciem flegmy, a na ta gorączke to może spróbuj inny srodek?
Aletko No tak, Wiki nie raczkuje, ale ruchliwa jest bardzo, turla sie jak szalona i próbuje pełzać i lekarka nawet powiedziała, że to tez mógł byc powód małego przyrostu wagi. No i moja pediatra też nie wyglądała na zmartwioną, a skierowanie na morfo dała pewnie ze względu na moja teściową, hehehe, jakby sie nie znały, to pewnie bym nie dostała ;D

Wiki jeszcze spi, przedtem był fałszywy alarm ;D Śpi już 1h35 minut w kombinezonie, bo nie chciałam jej rozbierać po wytarganiu na śpiocha z samochodu ;)

Aletko- no wiec wlasnie dlatego poszlam jeszcze raz do przychodni i dostalysmy antybiotyk. No i u nas wczoraj bylo 5 drzemek!

No i Hania tez byla dzisiaj wazona i wazy 8600. Pstatnie wazenie bylo 3 stycznia i wtedy bylo rowno 8000.

Ja tylko na chwilkę. Chciałam życzyć Hani i Agast zdrówka taaaaaaak dużo. I Annka1974, muszę dopisać, że szkoła pływania mi dzisiaj pieniążki przesłała. W związku z powyższym znowu myślę nad zapisaniem się na zajęcia od kwietnia. Hym a może się tam spotkamy, hę? Ale by było ;D

Resztę pozdrawiam i do napisania wieczorkiem albo jutro ;)

reklama
Dużo zdrówka dla Hani i Kornelki!

Agast, teraz, jak Hania jest chora, to chyba nie jest najlepszy moment na odstawianie od piersi... Ona teraz potrzebuje sie przytulić do mamy, poczuć Twoje ciepło. Lepiej chyba spróbować za pare dni, jak będzie lepiej sie czuła?...

Lila, kolejny ząbek! Super!  :)

Do góry