reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Cześc kochane ;)
Najpierw nadrobie,nie było mnie dwa dni a tu tyle rzeczy nowych.
Lila zdróweczka!!!!! dużooo
Agast śliczniaste zdjątka super że wypoczeliscie sobie.Zdróweczka dla Hani

reklama
Ale tu tlum!!Nie piszcie tak szybko,bo nie moge wyslac wiadomosci ::) :p

Hej Asia, a gdzie Ty sie podziewalas jak Cie nie bylo??

lileczko dziękuję za odpowiedź w sprawie mięska, na ciebie można zawsze liczyć!!! Czyli generalnie mogę w dni żółtkowe podawać obiadek bezmięsny. Dziś pierwszy raz dałam pół żółtka, to kiedy całe?
agast zdjęcia super, szkoda że w ostatni dzień przytrafił się upadek, oby ręka nie bolała.
nenyah dziękuję za zdjęcie ślicznych nóżek, mamy właśnie takie nóżki, mąż czuje się uspokojony ;)
beatko biedne te dzieciaczki ze szpitala, najgorsze ze takie bezbronne i nic niewinne, oh zycie okrutne....Jak czytam takie rzeczy to zaraz lece Bartka poprzytulać, oj przydaliby się tam wolontariusze..
frotko tez bardzo boję się tych wiusów, pytam teraz wszystkich przed wybraniem się z wizytą czy u nich wszyscy zdrowi.
mondzi bardzo to smutne, co piszesz o tej mamie która umarła. Czasami mam taką schize i myśle sobie, zebym jakiejś choroby nie złapała, bo teraz jak nigdy w życiu nie chciałabym umierać.
mad oj ja też strzaszak jestem i jeżeli mam wybór to wole siedziec z małym w domu. Już mi to maz wyrzuca, że siedzimy ciagle we dwoje i że tak dalej być nie moze. Przedwczoraj więc zabrałam się z małym do moich rodziców na kilka godzin samochodem (16km ::). Najdalej byliśmy z nim za gdanskiem, jak kupowaliśmy auto, mąż powiedziłał, ze sam auta nie kupi to pojechałam... Obiecuje sobie że to się na wiosne zmieni, planuje różne wycieczki i mam nadzieje, ze tak bedzie, to naprawde jest konieczne dla naszych maluchów, żeby troche swiata poznały. Ja to taka bojąca jestem po mamie ona na mnie tak chuchała i strasznie musiałam walczyć żeby się gdzieś wyrwać, nie chciałabym tak z bartkiem postępować. Cóż w miłość wliczony jest strach o osobę, którą sie kocha.
evik wytrwałości ;)
A ja dziś dostałam @, nie spodziewałąm sie tak szybko. Ale odkąd daje na noc sinlac, to mamy większą przerwe w karmieniu i to pewnie dlatego.
A mały mnie zaskoczył, od 3 dni buszuje po całym pokoju,( bo zmieniliśmy zagrzybiony dywan i mu teraz pozwalam) i zrobił ogromne postępy. Wstaje przy różnych sprzętach na kolana, a nawet czasami uda mu się wstać, staje na czworakach a czasami prostuje jeszcze w tej pozycji nogi. Najbardziej lubi wchodzić na półke pod ławą, tatuś odbiera go z drugiej strony. Ja latam za nim i cały czas asekuruje, chyba se kupie ochraniacze na kolana ;D.

Hej :) Agast, zdjęcia śliczne! Przepięknie wyglądacie :D

Mad, ja Tymkowi daję wieczorem mleczko po kąpieli, po czym zanoszę Go do łóżeczka, życzę spokojnej nocy i wychodzę. Tymek zasypia sam. Natomiast ostatnio obudził się w nocy z krzykiem, bo miał zapchany nosek, i wtedy Go tuliłam i kołysałam przeszło godzinę zanim zasnął. Zadziwiłaś mnie. Naprawdę nie wychodzisz z Małą nigdzie dalej? Dla mnie to niewyobrażalne po prostu. Kiedy idę z Tymusiem na spacer to najczęściej nie ma nas w domu przez 3 godziny, zdążymy się wyspać, pooglądać świat, zrobić zakupy i spotkać kogoś znajomego. Bez tego wpadłabym chyba w depresję. Przed wyjściem karmię Tymka, zmieniam Mu pieluszkę, ubieramy się ciepło, smarujemy buziaczka kremem i jazda. Ze sobą bierzemy pieluszkę tetrową do wytarcia buzi jakby co ;), jakieś ciepłe picie i flipsy do pogryzania gdyby niespodziewanie zgłodniał. Czego się boisz?

Frotko, czy ja Ci już gratulowałam Totulkowych postępów, tzn. siadania? Jeśli nie to się w piersi biję i gorąco gratuluję!  :-[

Aletko, gratuluję spadku wagi :D

Świeżynko, gratuluję siadania Twojej pocieszki :D

Evik, współczuję szczerze i z całego serca. Osobiście nie wyobrażam sobie mieć u siebie w domu nawet mojej matki na dłużej niż 2-3 godziny, a co dopiero kogoś innego...

Shirleyko, już niedługo będziemy się cieszyć jak gwizdki po pierwszym usg :D Kiedy idziesz? Ja jednocześnie już bym chciała i jeszcze nie. Tak mi dziwnie. Ale spokój mnie ogarnął ;)

Beatko, zdrówka życzę Matiemu. I nie gryź się. Cokolwiek zrobisz postąpisz słusznie, bo dla dobra własnego dziecka. Ty jesteś mamą i masz swoją intuicję. Zaufaj jej. A z basenu my też zrezygnowaliśmy, ponieważ Tymek ciągle kaszlał. Teraz jest już lepiej, więc jestem pewna, że postąpiłam słusznie rezygnując.

Liluś, ja Ci chyba nakopię... znowu miauczysz? Litości, przecież się nie rozdwoimy, pracujemy i mamy dzieci ;) Ale zobacz, ja tu znowu jestem, inne dziewczyny też, a Tobie się pomyliły role chyba i za Bolca robisz  :p  ;D A wiesz tak sobie pomyślałam, że jakiś czas temu martwiłaś się, że nie odstawisz Mikiego, bo Ci będzie szkoda. Może życie zweryfikuje Twoje obawy, ha? (musiałam napisać to "ha", bo tak mi się spodobało, w Twoim wydaniu  ;D)

Annka, gratuluję postępów Bartka :D Mały łobuziaczek z Niego wyrośnie. A Ty sobie ochraniacze chcesz kupić? Małemu lepiej kup, bo lada dzień zacznie się obijać :D

Annka, no przestań, takie czarne myśli, nieładnie. A Bartka przytulać trzeba baaardzo dużo ;) Póki można ;) Z tymi wolontariuszami to masz świętą rację - no bo jak taki maluszek sam zostanie w szpitalu, mamy nie ma, to obok leczenia wiadomo, jakie samopoczucie jest ważne. Oby tym maleństwom los szykował jeszcze dużo uśmiechów.

I gratulacje dla Bartka! Zaczyna podbijać świat? ;)

Szkrabiku, dziękujemy bardzo za gratulacje totulkowego siadania, ale niestety, wyczyn nie został powtórzony. Pozostaje liczyć na cud a póki co jesteśmy Żółwik pełną gębą ;)

A tutaj pustki okrutne więc się zabieram do lekturki, trudno :( Dobranoc.

Niestety nadal nie nadrobiłam :-[
Liluś nie było mnie kochana bo neta jak zwykle nie miałam ciągle się coś im psuje ::)
Evik dziękuję ślicznie :-* i szczerze współczuje teściowej....
Aletko cos mi mknęło że schudłaś kurna no to super i gratuluje,zwłaszcza silnej woli bo u mnie to z tym cięzko ;)
Frotko gratulacje dla Totulka całuśniaki dla niego zdolniachny chłopczyk 8)
No nic mykam spać bo jutro cięzki dzień Waneska kończy jutro 4 latka i pewnie teście przyjdą bleee ależ kurcze to zleciało no strasznie,zreszta pogadamy jak nasze szkraby w czerwcu zaczną urodzinki swiętować :laugh:

Shirleyko, widziałaś, że na N jest temat "październiczki 2006"?  :o ciekawa nazwa  ;D

ups gdzieś mi tam mignął Twój suwaczek... ::)

Frotko zapewniam Cię kochana że jeszcze będziesz chciała powrócić do czasów,kiedy to Wojtuś był w klubie żółwików ;)

Aha zapomniałam się pochwalić Robert robi kółka w łózeczku tzn,chodzi w łózeczku trzymajac się szczebelek i strasznie mu to pasuje.Krzyk jest jak próbuje go wyciągnąc z łózeczka :laugh:,no ale co chce nagrać by to się pochwalić to stanie i sie chichra do matki.....widac chłopak nie na pokaz :p

No wreszcie ktos napisal jak to jest jak male dziecko takie jak nasze szkraby zaczyna siadac - dziekuje Ci Swiezynko. Po prostu patrze na Natiego widze co on wyprawia i za nic nie moge sobie wyobrazic jak to moje dziecko mialoby kiedys usiasc.  ::) hehehe Nie przejmujcie sie, ja nawet nie potrafie sobie wyobrazic jak to bedzie wygladalo jak on bedzie mial np. 2 zeby :D No, w kazdym razie, Swiezynka to super obrazowo opisala - dzieki wielkie!
Pochwale sie poki spi -
1. zasnal sam w lozeczku!!!!
2. przekreca sie z pleckow na brzuszek i (uwaga, bo to wyczyn) z brzuszka na plecki przez prawe ramie. Pelza i probuje raczkowac, ale nie moze obczaic o co w tym chodzi. Czad! Taki postep w ciagu 3 ostatnich dni :) A to wszystko dlatego, ze kupilimy nowe DUZE lozko i Nati ma pole do popisu.
A z tymi 'krzywymi' nozkami to chodzilo o to, by meza Anki uswiadomic, ze wszystko jest OK. :p
Aletko, ja tez gratuluje zrzucenia wagi :) Owoce sa zdrowe i pyszne wiec taka 'dieta' to super sprawa pod kazdym wzgledem.
Szkrabiku, to ja juz czekam na wiesci z USG :D
Beatko, pozdrowienia dla Mateuszka
Lileczko, Tobie to sie rehabilitacja nalezy - a dokladnie masaze bo na tym to polega. No i basen by Ci pomogl.
To ja jeszcze Was zdjeciami pomecze:
bawie sie sam :)

a czasem od tej zabawy padam ze zmeczenia:

ale jak juz sie obudze to mam znow dobry humor:

po kapieli ide spac choc jeszcze bym pobrykal:

pierwszy podryw, pierwsza sympatia ma na imie Oliwia:

reklama
Annka  - nie wiem czy z tym mieskiem to napewno do mnie mialo byc,a nie do Pauli :) ale ja moge odpowiedziec,ze tak rzeczywiscie albo miesko,albo zoltko,albo to i to na raz( tez tak juz dawalam),a cale zoltko??Gdzies tu ostatnio Paula o tym chyba pisala,ja np dzis dalam cale,a pol zoltka dawalam juz troche,ale wcale nie regularnie,ot tak jak mnie sie zachcialo ugotowac :) No i gratuluje postepow synka!!
Ech TY Szkrabiku!!!Cos Ty ciagle o tym miauczeniu  i miauczeniu :p Ja sobie lubie pomiauczec i juz ;D Zreszta wcale nie na darmo miaucze, a stwierdzam fakty ;D A co z tym odstawieniem o tym samym pomyslalam,latwiej by mi bylo,gdybym musiala i koniec ::)
Nenyah - sliczne foteczki nam tu wklejasz!!Sliczny ten Twoj syn!!Gratuluje nowych umiejetnosci Natana!!A na rehabilitacje musialabym czekac do wrzesnie wiec skierowania mi nie dala ::)
Asiu - haha swietnie to musi wygladac ;D

Ze sie panie rozpisaly to ja sobie mykam,bo juz nie mam co narzekac ;D

Dobranoc

Do góry