reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2025

Jesteśmy dokładnie w tym samym momencie dnia 🤣 oby minęło, ja chyba wezmę zaraz leka
Trzymam kciuki 😁

Dziewczyny, a mówiłyście już pracodawcom o ciąży? Ja w poprzedniej powiedziałam dość szybko, co prawda potem musiałam odwołać...
Ale generalnie zastanawiam się ze względu na przysługujące wyjścia na badania czy na wizyty lekarskie. Wczoraj musiałam wziąć urlop na cały dzień.

reklama
Trzymam kciuki 😁

Dziewczyny, a mówiłyście już pracodawcom o ciąży? Ja w poprzedniej powiedziałam dość szybko, co prawda potem musiałam odwołać...
Ale generalnie zastanawiam się ze względu na przysługujące wyjścia na badania czy na wizyty lekarskie. Wczoraj musiałam wziąć urlop na cały dzień.
Ja nie, chyba poczekam na nasze Christmas party i jak zaoferują winko to powiem 😂

Trzymam kciuki 😁

Ja mówiłam, bo pracując w szpitalu musiałam, za dużo zagrożeń. Ale na nocki dalej chodzę, mam trochę więcej przywilejów

Ja dziś od rana z klucha w gardle 😶 poza tym znośnie.
Ja mam swoją działalność także odchodzi mi problem mówienia pracodawcy.
Ponawiam pytanie o test panorama, to chyba coś takiego jak Nifty? Ktoś coś wie na ten temat? Ja chyba zdecyduje się jeśli w prenatalnych coś będzie jie tak. Jest w ogóle jeszcze ktoś kto nie robi tych testów genetycznych? Bo czuje się trochę odosobniona w tym temacie.

@Peaulea super że zrobiłaś liste 🥰

Ponawiam pytanie o test panorama, to chyba coś takiego jak Nifty? Ktoś coś wie na ten temat? Ja chyba zdecyduje się jeśli w prenatalnych coś będzie jie tak. Jest w ogóle jeszcze ktoś kto nie robi tych testów genetycznych? Bo czuje się trochę odosobniona w tym temacie.

Já się wciąż zastanawiam czy robić - jeśli będę to zdecyduje się na sanco chyba.
Ale najpierw pójdę na USG 1 trym i zrobię test pappa - jak wyniki wyjdą kiepskie to zrobię sanco. Jestem po 30tce,wiec zakładam że w teście pappa wyjdą jakieś podwyższone ryzyka z uwagi na wiek

Já się wciąż zastanawiam czy robić - jeśli będę to zdecyduje się na sanco chyba.
Ale najpierw pójdę na USG 1 trym i zrobię test pappa - jak wyniki wyjdą kiepskie to zrobię sanco. Jestem po 30tce,wiec zakładam że w teście pappa wyjdą jakieś podwyższone ryzyka z uwagi na wiek
Tam wychodzą podwyzszone ryzyka nawet jak jesteś koło 20 🙈
Ja będę robiła Sanco nawet jak prenatalne wyjdą okej.

Trzymam kciuki 😁

Ja powiedziałam już w 5. tyg żeby móc transparentnie korzystać z możliwości wyjścia do lekarza, chciałam zabezpieczyć moje obowiązki na wypadek gdybym poczuła się gorzej no i dzięki temu mogłam też spokojnie pójść na l4. Więc polecam nie czekać tylko działać w zgodzie z sercem i zrobić tak, żeby dobrze się czuć w tej sytuacji i ograniczyć sobie stres ❤️

Trzymam kciuki 😁

Ja nie mówiłam, bo mam umowę do końca sierpnia i nie chcę, żeby się mnie pozbyli gdyby coś poszło nie tak.

reklama

Ja nie robię tych dodatkowych

Do góry