reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2025

reklama
a nie wiesz kiedy się można spodziewać od zusu pieniędzy?
mi kiedyś płacili tak jak miałam wypisane l4, np od 01.09 do 14.09, od 15.09 do 28.09, od 29.09 do 16.10. To nie dostałam za cały wrzesień, tylko za te kilka dni września później, po 16.10. Na koncie PUE będzie tabela i za każdy okres l4 (tak jak rozpisałam przykładowo) powinny być podane kwoty. Wiesz o co mi chodzi?

mi kiedyś płacili tak jak miałam wypisane l4, np od 01.09 do 14.09, od 15.09 do 28.09, od 29.09 do 16.10. To nie dostałam za cały wrzesień, tylko za te kilka dni września później, po 16.10. Na koncie PUE będzie tabela i za każdy okres l4 (tak jak rozpisałam przykładowo) powinny być podane kwoty. Wiesz o co mi chodzi?
Ale to piszesz na własnej działalności jak macie płacone ?bo ja to mam normalnie płacone.

Ale to piszesz na własnej działalności jak macie płacone ?bo ja to mam normalnie płacone.
nie, normalnie na umowę o pracę, w tabeli były podane kwoty za każdy okres l4, jeżeli l4 było na 2 tyg, to kwota była wyliczona za 2 tyg. Nie było tak że kilka l4 np w miesiącu, ale podali cała kwotę za miesiąc, tylko odpowiednio do każdego l4 wyliczone

Ehhh znowu mam plamienia :/ i tak od tamtego czwartku co 2-3 dni mam chwilowe plamienia. Już byłam 2 razy na usg i wszystko ok. Strasznie mnie to stresuje ….
Ja miałam brązowe plamienia w poprzedniej ciąży. U mnie prawdopodobnie to było po acardzie. Dodatkowo dostałam duphastan. Po ponad tygodniu z tego co pamiętam przeszło. 🤞

Ja miałam brązowe plamienia w poprzedniej ciąży. U mnie prawdopodobnie to było po acardzie. Dodatkowo dostałam duphastan. Po ponad tygodniu z tego co pamiętam przeszło. 🤞
Ja mam takie jasnoróżowe ale już w czwartek byłam zeszły na sor i było ok , potem plamiłam w piątek, potem przez weekend nic i w poniedziałek poszłam na usg i akurat u lekarki mi się pojawiło plamienie. Zrobiła usg i wszystko książkowo, 3 dni było spokoju i teraz wieczorem znowu plamienie. Przecież się wykończę 😵

reklama
Ja mam takie jasnoróżowe ale już w czwartek byłam zeszły na sor i było ok , potem plamiłam w piątek, potem przez weekend nic i w poniedziałek poszłam na usg i akurat u lekarki mi się pojawiło plamienie. Zrobiła usg i wszystko książkowo, 3 dni było spokoju i teraz wieczorem znowu plamienie. Przecież się wykończę 😵
U mnie w zeszłym tygodniu po stosunku, już myślałam, że to koniec serio... Ale też właśnie biorę acard i luteinę więc nie dość, że krew rozrzedzona to jeszcze tkanki bardziej tkliwie i wysuszone, teraz mąż ma zakaz zbliżania się 🙈 wcześniej miałam mikro plamienie po cytologii około 2 dni

Do góry